לזכרו של ראש הממשלה יצחק רבין ז"ל.

אושRתי

New member
../images/Emo16.gifלזכרו של ראש הממשלה יצחק רבין ז"ל.

"לכן, רק שירו שיר לשלום אל תלחשו תפילה מוטב תשירו שיר לשלום בצעקה גדולה..." השעה היתה 21:40. אנשי הביטחון הובילו את ראש הממשלה במורד המדרגות כשלפתע, מתוך האפלה, הגיח הרוצח. 12 שנים אחרי הרגע ההוא.. מדליקים
לזיכרו. מה הזיכרון שלכם מרבין-ראש הממשלה

../images/Emo16.gif

מה אני זוכרת?<אמ...שסבא שלי בא הביתה ואמר: רבין נרצח...... מעבר לזה לא יודעת כלום....אהההה ושהוא עמד לתת את רמת הגולן..
וזה לא 11 שנים?

A m 0 s

New member
אני בכלל נגד יום הזיכרון לזכרו...

אבל כל אחד והדעה שלו...

כן גם אני....

יותר נכון לא נגד ולא בעד..פשוט חושבת שזה מיותר...אז הוא היה ראש ממשלה...במילא לא אהבתי את מה שהוא עשה עם המדינה..עלאק שלום..הוא עמד לתת את רמת הגולן
על השואה צריך,על חילי צהל צריך....על רבין זה סתם

זה ממש לא במקום

אין קשר לעמדה פוליטית רבין הוא לא סתם רבין היה ראש ממשלה שלך בין אם ובין אם לא הדברים שלך מרתיחים אותי באופן אישי כי רק מזה אני למדה שאולי יגאל עמיר בכלא אבל כנראה יש עוד שכפולים שלו שמתסובבים פה חופשי.... כאילו לא למדנו כלום... במילה אחת תתבישי

מגיבה....

לא אמרתי שרבין זה סתם....פשוט הסכמתי עם מה שהוא אמר והוספתי...לא אמרתי שרבין זה סתם..אמרתי שיום זכרון לרבין זה סתם....אני מכבדת את היום הזה כמו כל אחד,אבל חושבת שזה מיותר לעשות לו יום זכרון..כאילו...אין לי איך להסביר.זה כמו סתם הזכרה או אפטרה של מישו אחר...כשאני אומרת שיום הזכרון שלו זה מיותר אז אני לא באה לומר שלא אכפת לי.... אכפת לי ואני באה לטקסים שעושים עליו,מכבדת את היום כמו כל אחד אחר.....פשוט חושבת שרבין הוא כמו כל אחד אחר במדינה שלנו שנהרג ודווקא על רבין עושים יום זיכרון.....

התשובה שלך מרתיחה אותי עוד יותר

אני לא באה בכוונה לפתוח פה דיון פוליטי אבל עדיין התשובה שלך מחריפה את הרגשות שלי כלפייך כרגע. יום זיכרון לרבין הוא סתם
האדם עשה המון למען המדינה האדם נרצח רצח פוליטי עם כל הכבוד- רבין הוא לא סתם רבין היה ראש ממשלה וכמו כל אדם, אזרח במדינה שנרצח רצח פוליטי ומכבדים את כבודו ביום זיכרון לחללי מלחמות ישראל ונפגעי פעולת איבה, על אחת כמה וכמה מגיע לרבין

A m 0 s

New member
שוב...

אני לא חושב שרבין היה סתם אדם, אני גם חושב שצריך ללמוד על המורשת שלו ועל כל מה שהוא עשה, אבל הדבר היחיד שאני נגד זה שיעשו בשבילו יום זיכרון. אז נכון אז הוא היה ראש ממשלה אבל לדעתי גם אם הוא היה ראש ממשלה לא מגיע לו יום זיכרון כי הוא נרצח בגלל דעותיו הפוליטיות. יש עוד המון אנשים טובים שנרצחים בגלל דעותיהם ומעשיהם ולהם לא עושים ימיי זיכרון, זה מה שמרתיח אותי אישית. את יכולה להסכים איתי ואת יכולה גם לא... יום טוב.

נו באמת

כל האזרחים שנרצחים גם להם יש יום זיכרון- כי הם חלק מנפגעי פעולת איבה... אני ממש מיואשת ופגועה מהתשובה שלך כיה יא מעידה לטעמי על איוולות ובורות לשמה. רצח רבין הוא רצח פוליטי. נקודה. וכמובן להזכירך את המשפט מהנאום האחרון של רבין ז"ל "האלימות היא כרסום יסוד הדמוקרטיה הישראלית" יגאל עמיר השתמש באלימות. נקודה. רצח רבין מסמל נקודה שאסור לחזור אליה. מכל הסיבות שמניתי ועוד הרבה נוספות לרבין מגיע יום זיכרון מגיע עצרת מגיע הכל כי אחרי הכל שלוש היריות שינו את המדינה

A m 0 s

New member
אז ככה..

את השיחה הזאת אני מכיר טוב מאוד, אני וחבריי שחושבים כמוני ניהלנו שיחות עם מורים, חיילים ועוד הרבה אנשים. זאת דעתך וזאת דעתי אם נמשיך בשיחה הזאת אנחנו לא נגמור איתה... חיים נפלאים שיהיו לך ולכל עם ישראל
יום טוב.

שוב...

לא אמרתי שרבין הוא סתם.....אמרתי שמיותר פשוט לעשות לו יום זכרון שכזה...הזכרה כמו לכל בן אדם לגיטימי...אני לא רואה ברבין בן אדם אחר מכל בן אדם אחר שנרצח.... כמבן שאני מכבדת את היום הזה כמו כל אחד אחר....ומיותר להכנס לנושא כל כך חזק...אמרתי כולה שמיותר לעשות לו טקס זיכרון שכזה... אני חושבת שצריך לזכור את הרצח הפוליטי(בדומה ליום השואה)לזכור ולא לשכוח את המעשה...שלא יחזור על עצמו.... יום הזכרון למקרה הזה כמו ליום השואה נראה לי הגיוני,לזכור את המקרה שלא יחזור על עצמו....אבל ברגע שעושים את יום הזכרון ומדברים בכולו על רבין,איזה איש הוא היה,מי הוא,ובקושי על המקרה זה אוטומטית יום הזכרון לרבין...לא לרצח פוליטי....

לפני שהולכת להתקלח

כי אני הולכת להופעה של איתי זה שהפורום הוא עליו רבין היה ראש ממשלה זה ההבדל ביום הזיכרון מדברים רבין כי הוא זה שנרצח כמובן שמדברים עלך המקרה לא מסכימה עם המשפט שבקושי מדברים על הרצח עצמו כמו שביום השואה מדברים על הששה מיליון יהודים שנרצחו יום הזיכרון לרבין- יום הזיכרוןם לאדם שנרצח- יום הזיכרון לרצח פוליטי היינו הך

ביום השואה...

מזכירים את ה-6 מליון אבל היום הזה נועד שנזכור את המקרה ולא נשכח כדי שזה לא יחזור על עצמו,מסבירים לנו מה עשו ביהודים,וחוזרים על זה כל שנה,שנזכור ושלא נתן שזה יקרה לנו שוב.... כמובן שגם זוכרים את אלו שנהרגו שם,ומדליקים להם נר,וככה צריך גם על רבין. לא יודעת איך אצלכם אבל בתיכון שלי לדוגמא דיברו רק על רבין איזה איש הוא היה,הזכירו גם איך הוא נרצח אבל זה בול שניה אחת.לא ממש נכנסו לזה...ביום השואה ממש נכנסים למקרה מאשר לאנשים שנרצחו. חוץ מזה במאה אחוז אני מצדיקה את יום הזכרון לחילי צהל=]

אז סיימתי להתקלח

זה אותו דבר כמו שמסבירים על יום הזיכרון לשואה כך מסבירים על רבין כדי שכול מי שלא הכיר אותו יכיר, את האיש וגדולתו וכדי שכל מי שכן הכיר שלא ישכח וגם כל זה לאותה מטרה- שנזכור, שלא נשכח ושזה לא יחזור... אל תכלילי על מה שהיה בביה"ס אצלך באופן ספציפי לגביכך שלא צריך בכלל יום זיכרון לרבין. המרחק הוא אדיר מן הסתם ידברו ביום זיכרון לרבין על רבין כי הוא הנושא כי הוא זה שנרצח.

כולה

כולה אמרתי שזה מיותר בעיניי ולאן השרשור הגיע
...... תהני שם=] (היתי רוצה לגור קרוב לראות גם). שיהיה לילה טוב

למעלה