../images/Emo16.gif
אני זוכר את היום הזה כל כך טוב. קבעתי עם חברים בשעה 7 , לראות סרט אצל מישהו. השעה 6 עכשיו. אני כבר מתכונן לצאת, כי רציתי לעבור בספריית וידאו קודם. במקרה לפני שיצאתי עברתי ליד הטלוויזיה, שהייתה פתוחה על החדשות בערוץ 2. על המסך ריצדה תמונה של סיד, עם הכיתוב "סיד בארט נפטר". הקריינית אמרה איזה משפט על זה שהוא ייסד את הפינק פלויד, ועל התרומה שלו למוזיקה. אני רק הכרתי את הפלויד בתקופה ההיא, וזה כאב לי. לא הכרתי הרבה מוזיקה של סיד אבל זה כל כך צרב לי בלב. יותר מאוחר, אחרי שקניתי את האלבומים שלו ואת "החלילן בשערי השחר" הבנתי מה איבדנו. אחרי שראיתי סרט עם חברים, והכל היה אחלה כרגיל, חזרתי הביתה ובשעה 1 בלילה שמתי בווידאו את הסרט "החומה", הייתי בהלם ממנו והלכתי לישון. לא תיארתי לעצמי עד כמה היום הזה ישפיע עליי בעוד שנה. עכשיו אני יושב מול המחשב ושומע את Wish You Were Here בהופעה של רוג'ר, יום אחרי שסיד נפטר. רוג'ר מקדיש לסיד את הערב כולו, ובמיוחד את השיר הזה. בקול חנוק הוא מתחיל לשיר את השיר הנפלא הזה, שבזכותו התחלתי לשמוע את הפינק פלויד. הביצוע הזה היה אמיתי לגמרי. כנה, מכל הלב, על סף בכי רוג'ר שר את השיר הטוב ביותר, שנכתב על אדם כל כך מיוחד. מה לא נאמר כבר על סיד-שהוא היה גאון, חבל שהפסדנו אומן כל כך טוב, שהוא פיתח סיגנון חדש ומיוחד במוזיקה, מחלוצי-הרוק הפסיכדלי.... כל כך הרבה מילים ותארים, ואף אחד לא יתאר את האדם המדהים והכל כך מעניין הזה. והאמת שגם אני לא מתיימר לנתח את האישיות ואת המוזיקה של סיד. פשוט נשאיר אותו ככה - אגדה מדהימה שחיה כאן, יצרה בשבילנו כל כך הרבה מוזיקה טובה ומיוחדת. סיד היה ונשאר, לדעתי, גדול האומנים בכל תולדות המוזיקה. "How I wish, How I wish you were here" "...Remember, When You Were Young, You Shone like The Sun" בטח גם היום, סיד, אתה זוכר את התהילה שקיבלת, את הגאונות שלך כשהיית צעיר, את ההופעות במועדונים קטנים בלונדון... וגם את שאר החיים שלך-כשגרת לבד בבית הקטן ההוא בקימברידג', עם הציורים הגאוניים שלך, עם כל הגיטרות, התקליטים והשירים שכתבת. אנחנו זוכרים. "Shine on You crazy Diamond" אני משוכנע שגם שם, למעלה, בזמן שאתה מנעים את זמנו של אלוהים עם שירים שלך, אתה זורח-ממש כמו אותו יהלום שזרח פה עד לפני חצי שנה. קשה לי לכתוב עליך, במיוחד היום. עדיין לא עיכלתי ועדיין כואב לי המוות שלך. אני לא מסוגל (וכנראה שגם בעתיד לא) להשלים עם מותך. אתה השארת כאן חור,ממש כמו העיניים שלך-חור שחור בשמיים... הדעמות יורדות סיד, גם בלי שאני אשלוט בהם. אני שומע את השיר המדהים הזה שרוג'ר כתב עליך. תזרח סיד, תזרח... אני מתגעגע, ומקווה ש I'll be joining you there" "Shine on you crazy diamond אני אוהב אותך סיד, ומודה לך על היצירות שלך. אתה מקור השפעה גדול מאוד עליי. תודה.