לזכרם

blah blah story

New member
../images/Emo16.gif לזכרם ../images/Emo16.gif

חזרתי עכשיו מהטקס שהיה בישוב. סיפרו שם על יובל הראל - בעת מלחמת לבנון, ביום השלישי ללחימה, 8 ביוני 1982, נהרג יובל הראל, בן מרים ויחזקאל, חייל בחיל השריון, מפגיעת טיל נגד טנקים בעין אל-חילווה שליד צידון. חבריו של יובל הראל, בן חיה ויוסף, שקראו את מודעות ההרוגים בקצין העיר, חשבו בטעות כי מדובר בחברם, וסיפרו לחיה ויוסף כי בנם נהרג. לאחר בירורים נוכחה המשפחה לדעת כי יובל עדיין בין החיים. ב-10 ביוני נפל בקרב בלבנון גם יובל הראל, בנם של חיה ויוסף, חייל בגדוד 50 של הנח"ל המוצנח. כאשר הגיעו חיילים ממוקד קצין העיר לביתם של חיה ויוסף הראל והודיעו להורים על מות בנם, סירבו תחילה ההורים להאמין, והסבירו כי ישנו עוד יובל הראל, בן מרים ויחזקאל, שנהרג; אך לצערם, הידיעה על מות בנם הייתה נכונה. שני החיילים משכונת תלפיות שבירושלים, בעלי השם הזהה, נקברו בסמוך זה לזה, באותה השורה בבית הקברות הצבאי בהר הרצל. איזו צמרמורת זה עשה לי - תחשבו על זה שאמא ואבא שומעים שהבן שלהם נהרג. ואז מגלים שזה לא הבן שלהם ובלילה - הבן שלהם נהרג.
ומשהו אישי יותר, במלחמת לבנון השנייה אחי הקטן נלחם - היה בתוך הטנקים. באחת השבתות אבא שלי בא לארץ אחרי חצי שנה שהוא לא היה והמפקד של אחשלי שחרר אותו לשבת. במוצ"ש גלינו שהטנק שאח שלי בדר"כ היה בו נפגע וכולם נהרגו. מאז בכל יום זיכרון אני מודה על זה שאחשלי עדיין פה. אז...לזכרם
- לאלו שממשיכים לשמור עלינו מלמעלה.

LeAnnDylan

Well-known member
../images/Emo16.gif לזכרם ../images/Emo165.gif

וואו איזה סיפור מצמרר! אני מכירה כל כך הרבה סיפורים כאלה. במדינה שאנחנו חיים בה אין מישהו שלמא מכיר סיפור כזה מקרוב. פשוט נוראי.
לזכר כל אלה שקיפחו את חייהם בשביל להגן על המולדת.

וואי

רק עכשיו קראתי את ההודעה שלך ופשוט הזדעזעתי
זה מזכיר לי את הסיפור שהיה לי כשהייתי בצבא. מי שהיה אז חבר שלי היה מ"כ בצנחנים והייתי חתונה של בת דודה שלי והכרחתי אותו לבוא אותי הוא אמר שיש לגדוד שלו מבצע שהוא לא יכול להתחמק ממנו ולא יכול לצאת. עשיתי לו את המוות על זה שהוא לא משקיע ביחסים שלנו ובסוף ברגע האחרון הוא החליט לבקש אפטר ואיך שהגענו לחתונה מתקשרים אליו להגיד לו שכל הצוות שלו שנכנס לעזה נהרג בהתקלות עם מחבלים...

למעלה