לזכרם

אזירפאל

New member
../images/Emo16.gif לזכרם ../images/Emo16.gif

של חללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה.

קטרפי

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo110.gif

אבל כשמישהו בא ואמר לך בוא בחור מסכן ותסכן את חייך או תפצע ותמות, אין לך מן הסתם זכות לשאול שאלות, אין לך שום זכות. אין לך אפילו זכות להשיב הן או לאו, או פשוט לנסות להבין במה העניין. להגיד, אני רוצה לשקול מעט את העניין. יש המון חוקים להגנת רכושו של האדם, אפילו בעיתות מלחמה, אבל אין שום תקנות הקובעות שחייו של אדם שייכים לו. מובן שהרבה אנשים הרגישו שלא נעים להם לסרב כשבאו ואמרו להם, בואו נילחם למען החופש, ולכן הם הלכו ונהרגו בלי לחשוב אפילו מה זה חופש, למען איזה מין חופש רוצים שהם ילחמו, כמה חופש ואיזה חופש. האומנם הם צריכים להילחם למען החופש לאכול גלידה חינם כול ימי חייהם? או אולי למען החופש לשדוד ולחמוס כול מה שיתחשק להם ומתי שיתחשק להם? כשאומרים לאדם שאסור לו לבזוז בז כרצונו, מפחיתים בכך משהו מחירותו. ברור שדברים כאלה מוכרחים לעשות. אז מה לכול הרוחות בכלל המובן של חופש? זה סתם מילה כמו בית, או שולחן או כול מילה אחרת. רק שזהו מין סוג מיוחד של מילה. כשמישהו אומר בית הוא יכול להצביע על בית או לצייר אותו. אבל כשמישהו אומר בואו חברה, נילחם למען החופש, הוא לא יכול להראות לך את החופש הזה. הוא לא יכול להמחיש לך את מה שהוא אומר. אם זה ככה, איך הוא יכול לכול הרוחות להגיד לך להילחם למענו? לא אדוני. כול מי שיצא למלחמה והגיע לקו הקדמי בשביל להילחם למען החירות הוא ממש אידיוט, והאנשים ששלחו אותו לשם שיקרו אותו. אם מישהו יבוא אליי עוד פעם עם פטפוטים כאלה על חופש.... מה זה עוד פעם.... לא תהיה לו עוד פעם. אבל לכול הרוחות, לו הייתה יכולה להיות פעם נוספת, לו מישהו שוב היה אומר לו בוא נילחם למען החופש הוא היה אומר לו אדוני, חיי חשובים לי יותר. אני לא טיפש וכשמבקשים ממני לתת את חיי למען משהו אני רוצה לדעת תחילה מהו הדבר שאני צריך לתת את חיי תמורתו, אני רוצה לדעת מה זה חופש ועל איזה מין חופש אנחנו בכלל מדברים, וגם, כמה בדיוק חופש אני אקבל. חוץ מזה אדוני, אתה באמת רוצה שאקבל את החופש שבו אני מעוניין? אולי יותר מדי חופש זה רע כמו פחות מדי חופש? אני חושב שאתה בסך הכול שרלטן מלוכלך שמדבר דברים באוויר ולא מתכוון למה שהוא אומר. אני בעצמי יודע בדיוק איזה מין חופש אני רוצה. זה החופש ללכת ולראות ולשמוע ולאכול ולשכב עם נערתי, כשאני רוצה זאת. אני חושב שאת החופש הזה אני אוהב יותר ממלחמה למען כול מיני דברים שלא נשיג אף פעם, הרבה יותר משאני אוהב מלחמה שנגמרת בלי חופש בכלל, מלחמה שנגמרת בכך שאני נרקב ומת לפני שבכלל התחלתי לחיות כמו שצריך, מלחמה שנגמרת בכך שאני מונח כמו פרה שחוטה. לא תודה, אדוני. תלך אתה ותילחם למען החופש. (דלטון טרמבו, "ג`וני שב משדה הקרב")

למעלה