לזכר חיילי בנות הברית

../images/Emo16.gif לזכר חיילי בנות הברית

ביקור בנורמנדי 2/3/2001 11:18 נגה* [email protected] ----------------------- לטיולנו בנורמנדי צירפנו את אימי. ביקרנו שם בחופי הנחיתה של בנות הברית, במוזאון הנחיתה, ובבית הקברות האמריקאי לחלליהם. בית הקברות הינו ענק. מאד מאד אסתטי ומסודר. לכל חייל מצבה, הנטועה בדשא: שורות, שורות, מדוייקות להפליא, הרחק אל האופק. כה מסודר ואסתטי. ככה ביום שמש אביבי תכול שמים, הדשא המטופח, המצבות הבוהקות, הצפרים מצייצות ודגל ארה"ב מתנפנף מעל. עמדה אמא, דמעות בעיניה. דמעות של הכרת תודה. לאותם הזרים, בחורים אמריקאים צעירים, שבאו לשחרר את אירופה הכבושה. שבאו להצילה. שהקריבו את חייהם באותה הנחיתה האכזרית, עבורה. והיא נסערת כולה. כה עז היה הפער, בין איימי הנחיתה, שתוארו במוזאון הסמוך, בחיות רבה, לבין אותו יום אביבי שליו, בינות לכרי הדשא המטופחים, והאבנים הבוהקות. חשבנו על ריחוקן של המצבות מהמשפחות. והסתכלנו, אימי ואני, ללא מילה, על הקברים, וביקרנום בשם משפחותיהם. השתדלנו להסתכל על כולם. וזכרנום. ככה בדממה. יהי זכרם ברוך. מיכל

מיכל,

תודה, מרגש לשמוע. תסכימי שכאשר יפתח שרשור "יזכור" אבקש מבני לשרשר את ההודעה אליו?

התרגשתי ממה שכתבת../images/Emo45.gif

תודה לך מיכל, עלינו להכיר טובה לחיילי בנות הברית על מאבקם בשלטון הנאצי. יהי זכרם ברוך

אבירן171

New member
יש גם חללים אשר קבורים בארלינגטון.

אני יודע כי, לצערי כמובן, חלק מהמשפחה שלי, ששירתו בצבא ארה"ב, ובחיל הנחתים, קבורים שם. אומנם הרוב זה של וויאטנם, אבל יש מספיק ממלחמת העולם השנייה, למרות שגם פה, הרוב זה של אלו שלחמו בחזית היפנית.
יהיה זכרם ברוך, RIP

למעלה