לזכר יום השואה ו6 מיליון יהודים שנרצחו

../images/Emo16.gifלזכר יום השואה ו6 מיליון יהודים שנרצחו../images/Emo10.gif

בנות מקורה ? טוב התחלתי את זה ככה כי לא היה לי איך להתחיל :-\ אבלבאמת זה יום ממש עצוב .. אם למישהי יש סיפור שהיה למישהו מהמשפחה שלה או סתם סיפור מרגש ששמעתן תספרו ..
אני לא יודעת מה איתכן התמונה הזאת כל פעם מחדש גורם לי להיות עצובה

../images/Emo14.gif../images/Emo115.gif../images/Emo7.gif../images/Emo10.gifזה כ"כ עצוב,

ראיתי היום סרט על השואה ואני גם קוראת ספר שקשור לזה עכשיו ואי אשר לעקל בכלל מה שקרה שם ><"
יהי זכרם ברוך

../images/Emo205.gif../images/Emo62.gif6 מיליון ומתוכם מיליון ילדים../images/Emo16.gif

,
אני אישית מאד אוהבת תסרטים של השואה כי הם מעניינים למרות שכולם חושבים שזה משעמם , ואני אוהבת לראות למרות שהם מאד קשים \: שנה שעברה הלכנו למקום שנקרא " יד לילד " והוא עם מלא סיפורים של ניצולי שואה , ומלא תמונות ואת רואה את הילדים הקטנים שהם היו סה"כ עור ועצמות בגלל שלא היה להם מה לאכול . ! :( עצוב

../images/Emo60.gif../images/Emo10.gif

אני לא אוהבת את היום הזה כי אני בוכה בו הרבה אבל צריך לזכור וזכור ולא לשכוח! סבתא של בן דוד שלי היא ניצולת שואה והיא סיפרה לי איך היא ניצלה והיא ממש חמודה... היא הייתה בערך בת 4 ונכון שיש את האסלה של השירותים.. אז היא שמעה שהגרמנים באים ואז היא עלתה מעל האסלה והגרמנים לא תפסו אותה כי הם לא פתחו את הדלת הם הסתכלו רק מתחת לדלת.. וכל פעם שהיא מספרת לנו דברים על השואה אני רואה שהיא הולכת לבכות וזה כל כך עצוב!! והיום המורה למתמטיקה שלנו יצאה ממש חמודה כי כל שנה היא נוסעת לפולין עם תלמידים של תיכון אז היא עשתה לנו שיעור על השואה וזה היה כל כך עצוב אני לא יכלתי לדבר אני הייתי ממש על סף בכי אז לזכור לזכור ולא לשכוח!

loserontheloose

New member
זיכרון השואה ואני

בצפירה אני בעיקר מעלה בעיני רוחי את התמונות שנשבעתי לעצמי שאני לא אאבד - תמונות המחנות בהם ביקרתי במסע לפולין עם בית הספר. היינו משלחת ענקית. בשביל שיכבה של 4 כיתות ש-105 איש יצאו ושלושה אוטובוסים זה מכובד. בד"כ התיכון שלי מוציא 2 אוטובוסים. חלק מהדברים שאני רואה זה את המשרפה ממיידנק (שנראת בדיוק כמו תנור לאפיות לחם מהמאפיות), אנדרטת הר האפר הענקית במיידנק שמורכבת מאפר האסירים שנספו במחנה, תאי הגזים - על הירוק שעל הקיר (שאריות הציקלון בי) והשריטות שבבטון. על כמה שהתאים האלה באמת נראים כמו מקלחות, לעזאזל. אני רואה את המשרפות המופצצות של אושוויץ, את פסי הרכבת והפלטפורמה של המיון, את הבית עם הגינה של מפקד המחנה. את הבריכה של הקצינים בתוך אושוויץ 1, את המוצגים ב"מוזיאון" אושוויץ - פיסת הבד שעשוייה משיער אדם, הררי הנעליים, המדים של האסירים, קביים ושלל תומכי רגליים שמותאמים אישית לאדם ושלנאצים באמת שלא היה מה לעשות איתם, חוץ מלקחת אותם פשוט כי הם יכלו. את המזוודות שהביעו אופטימיות כל שהיא בזה שהיה כתוב עליהם את השמות של האנשים ומאיפה באו כדי שיוכלו לקבלם בחזרה. את שולחן הבטון במשרפות עליו הניחו גופות ופתחו אותם כדי להוציא מהם את התכשיטים שהם בלעו לפני השריפה. השלט הלועג של "העבודה משחררת". וטרבלינקה... שלא נותר ממנה דבר מלבד עצים ונוף פסטורלי מדהים ביופיו של יער ירוק ולא מאיים. לעמוד שם ולדעת שכל זה מטעה. האנדרטה בטרבלינקה שמורכבת מאבנים (גדולות) רבות כל כך עד שאי אפשר לספור - אחת לכל קהילה שנספתה כליל בשואה. אם יש באפשרותכם לצאת למסע לפולין - אל תוותרו על זה בעד שום הון שבעולם. זה מסע חשוב ופותח עיניים. מבגר. יותר מכל מה שתלמדו על ההיסטוריה של העם שלכם, תלמדו על עצמכם. השינוי לא יקרה בין לילה ושתנחתו בחזרה בבן גוריון אחרי 10 ימים בפולין, עדיין תהיו אותם אנשים. אבל תנו לזה שבועות, חודשים ואפילו שנים, ותראו שחלק מכם נשאר מאחור, שם בפולין הקרה והמנוכרת. ושמי שחזר ארצה הוא באמת לא אותו בן אדם. השינוי יורגש בפרטים הקטנים ביותר. בתפיסה שלכם של טוב ורע. אני לא חושבת שאפשר לתפוס את המשמעות של רוע לפני שמגיעים למיידנק, מסתכלים על הארובות מרחוק, ומסתכלים לרוע בהתגלמותו בעיניים. לסיום אזכיר חוויה אחרת מהמסע לפולין - אנדרטת הגבורה בוורשה. הטקס בה היה ללא ספק המשמעותי מכולם.

DoLi it is Me

New member
../images/Emo222.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

...כל הסבים והסבתאות שלי היו במלחמה..

Little McMickey

New member
../images/Emo16.gifלזכר כל היהודים../images/Emo16.gif../images/Emo7.gif

אני די אוהבת את יום השואה, יש כאלה שנמנעים מנגיד לראות טלוויזיה באותו יום ופשוט הולכים סתם להיות עם חברים אבל אני אוהבת לראות את כל הסדרות והסרטים.. מעניין אותי נורא..

m o r 1 0 2

New member
../images/Emo16.gifיהי זכרם ברוך../images/Emo16.gif../images/Emo168.gif

לא נשכח ולא נסלח

Just Shira XD

New member
../images/Emo100.gifלזכר 6 מיליון,מתוכם מיליון וחצי ילדים

שנרצחו רק בשל היותם יהודים. יהי זכרם ברוך

Simple Girl 175

New member
../images/Emo89.gif../images/Emo90.gifזכרם ברוך../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

sweet shir

New member
../images/Emo16.gif יהי זכרם ברוך.

היה לי יום שואה לא שגרתי, במהלך טיול שנתי.. אבל הוא עדיין היה משמעותי. היינו בירושלים בכותל ובהר הרצל, וגם הטקס שעשו ביום שני בערב היה אחד הטקסים הכי מוצלחים שהייתי בהם. גם נפגשנו עם ניצול שואה ממש מיוחד, שהצליח להעביר את הדברים שלו בקלילות, כמה מוזר שזה נשמע. היה חזק. מה שקצת הרגיז היה שבצפירה היו מכוניות שנסעו, אבל המדריך הסביר לנו שככל הנראה כולם היו ערבים כי היינו במזרח ירושלים, אבל עדיין קצת הציק לי, למרות שאני לא מצפה מערבים שיעמדו בצפירה..

למעלה