לזכר מיליוני הנספים

Digi Lista

New member
../images/Emo16.gifלזכר מיליוני הנספים../images/Emo16.gif

כמו בכול שנה מגיע היום הזה בו אנחנו מרכינים ראש וזוכרים את כול מה שעברו האנשים שחלקם קרובי משפחה שלנו בדרגה כזאת או אחרת,אסור לתת לפגיעה כזאת בבני אדם באשר הם לקרות שוב,אנחנו כדורות הבאים חייבים להמשיך לשמור על עצמנו משנאה ורצון תהומי כול כך לפגוע באחרים.
פורום דיג'ימון מרכין ראש וזוכר את הנספים
אני רוצה לשתף במשהו...קראתי ושמעתי בכלי התקשורת השונים על היחס הזוועתי לניצולי השואה (שעוד חיים) כאן בארצנו ונזכרתי מיד בסבתא שלי שתיבדל לחיים ארוכים ובסבא שלי זכרונו לברכה,הם תמיד עבדו לפרנסתם(סבתא עדיין עובדת) ומעולם לא נזקקו לטובות כספיות מהמדינה או ממישהו אחר,לסבתא שלי אפילו לא נעים להיטפל אלינו בני המשפחה שלה שאוהבים ודואגים לה(היא הודיעה שלא ניקח אותה ביום העצמאות ושהיא לא רוצה להיות לעול על אף אחד,אותו הדבר היא אמרה גם לדודים שלי,לא חשוב כמה מסבירים לה שהיא הכי לא נטל בשבילנו זה עדיין לא משנה את דעתה)אבל אני מנסה לדמיין לעצמי אנשים עם פחות מזל מסבתא שלי שעברו בעצמם המון ובמדינה הזאת שעבורה סבלו כול כך הרבה לא מתייחסים אליהם בכבוד,אם ככה מתייחסים למבוגרים ועוד לכאלה שעברו כול כך הרבה בדרך לכאן מה יקרה בעוד כמה שנים כשכבר לא ישארו ניצולי שואה?מה יקרה איתנו בעתיד?ועם ההורים שלנו כשיתבגרו?בשביל מה מחייבים אותנו לתרום למדינה כשהיא מנפנפת את אזרחיה?כואב לי לחשוב על הדברים האלה. הינה עצומה למען זכויות ניצולי השואה,לא יודעת כמה היא תשפיע אבל מבחינה אישית לפחות נרגיש שניסינו לשנות משהו.... מה עוד?חשבתי שמחר תישמע צפירה,צפירות עלולות להפחיד גם ילדים רגילים(כבר נתקלתי לאורך השנים) אז מה ירגישו הילדים אצלנו ועוד אחרי כמות האזעקות שחווינו בקיץ במלחמה(הכוונה לכול האיזור)?....שאלתי היום את השאלה הזאת את הצוות בכיתה אבל אין כרגע תשובות כי מעולם לא נתקלנו במצב כזה,ברור שרוב הילדים לא יעמדו(הם משותקים ברוב הגוף) אבל אני מפחדת שיתחילו לבכות ולפרכס אפילו(שזה לא מצב שכיח),הסתכלתי בצהריים על הילדים(בבוקר הייתי בביה"ס רגיל) וחשבתי שבשואה השמידו קודם כול נכים,קשישים,ילדים ובכלליות בעלי מומים ומוגבלויות שלא יכלו להועיל ככוח עבודה ואז קלטתי עוד יותר כמה זה מזעזע ולא נתפס מה שעברו בשואה,הייתי חייבת לחבק את הילדים יותר מתמיד כאילו מתוך ניסיון למחוק את המחשבה הזאת אבל היא קיימת ולצערי יש לה בסיס היסטורי מציאותי,זה גרם לי לזעזוע רציני אפילו יותר מתמיד. נקווה שלפחות מחר נעבור בשלום את היום

Yuske

New member
../images/Emo16.gif...לזכור ולעולם לעולם לא לשכוח!! ../images/Emo16.gif

יהי זכרם ברוך! שואה - רק מלחשוב על המילה הזו עוברת לי צמרמורת איומה בכל הגוף... להזכר בסיפורים בסרטים בתמונות. שואה - מילה כלכך כלכך חזקה ובעלת משמעות פשוט עצומה!....איך אנשים מסוגלים להשכיח או להתעלם?... לספר בדיחות ולהשתמש בסלנג שלקוח מהמילה הזו ומה שקשור אליה. שישה מליון יהודים...שישה מליון אחים ואחיות שלנו...שלי...שמעולם לא זכיתי להכיר....נהרגו בגלל מה שהם ומה שהם מאמינים. בושה...המילה הראשונה שעולה לי לראש מהמחשבה הזו. שישה מליון יהודים, ילדים, זקנים, נשים, אמהות, אבות, אנשים...בני אדם....אשר נהרגו בידי מפלצות בצורת אדם... אני לא בא להאשים אף אחד אלא רק לשתף את הרגשותיי...לנסות להמשיך לזכור ולעולם לעולם לא לשכוח! אני פוחד שיגיע היום שבו ילד לא יידע מה זה שואה...אני לא מסוגל לחשוב על המחשבה הזו שהורה לא יספר לילדו מה זה שואה ואולי על מנת "להגן" עליו שלא ישמע חלילה את הזוועות. אבל בשביל למנוע זוועות נוספות...או יותר גרוע...בורות בנושא כזה... בשביל למנוע אי-מודעות נוספת...שהנאצים הרגו תמימים! ... כאילו מישהו יהרוג ילד שהולך ברחוב... לזכור ולעולם לא לשכוח. יהי זכרם ברוך.

chi12

New member
זה עצוב...

שנהרגו כ"כ הרבה יהודים רק משום שהם יהודים.

star_female

New member
../images/Emo16.gif

6 מיליון זה מספר בלתי נתפס. זה כמו שיקחו את כל יהודי מדינת ישראל וימחקו אותם. מישהו יכול לתאר לעצמו דבר כזה קורה? לי, לפחות, זה משאיר הרגשה של הלם וחלל עצום מלא בריק. מיליון וחצי ילדים. זה מאוד קל לכתוב מספרים כאלה בלי לחשוב על המשמעות שלהם. זה עד כדי כך בלתי נתפס - אם הייתי שומעת על רצח של מאה ילדים זה היה מזעזע אותי. אז מיליון וחצי? מאיפה בכלל אפשר להתחיל לקלוט את הזוועה הזאת? הראו לנו אתמול פרק של סדרה מאוד מאוד ישנה ששודרה בערוץ 1 שנקראת "עמוד האש" (ראש הענף שלי בצבא אוהב את הדברים האלה), בנושא השואה. הסרטים האלה מזעזעים אותי כל פעם מחדש, למרות שהפעם זה דווקא היה פחות קשה כי הראו הרבה מהתגובה של היהודים שהיו בארץ אז ופחות את השואה עצמה. מסתבר שהיהודים בארץ סרבו להאמין שזה קורה והאמינו שהמספרים שמדווחים עליהם מוגזמים (ומדובר על אנשים מהרחוב, על עיתונאים וכתבים, על אנשי הקונגרס הציוני...). אפילו על ניצולים שהגיעו לארץ וסיפרו על הזוועות שהם עברו הסתכלו בצורה מוזרה. עוד זיעזע אותי שהמוני רוסים קיבלו את היטלר בתרועות והתלהבות ותקווה, למרות שמעצם האידיאולוגייה שלו הם משרתים נחותים שלא שווים כלום. וגם המחשבה על הקורבנות שחפרו לעצמם את הקברים בהוראת הנאצים, וגם המחשבה על הקורבנות שאין להם קברים כי זה לא השתלם. היה לנו גם טקס היום. הקריאו כל מני קטעים שנכתבו על השואה והדליקו נרות לזכר היהודים שנספו, הילדים, הניצולים וחסידי אומות העולם. כמובן שגם עמדתי בצפירה, ובכל זאת אני חושבת שלא הרגשתי את היום הזה מספיק. זה אחד הימים הכי חשובים בשנה (או לפחות מה שהוא מסמל). המעט שאפשר לעשות זה לזכור ולספר הלאה, כדי שתופעות כמו הכחשת שואה לא יגיעו למצב של אמונה רווחת ומקובלת, וכדי שדבר כזה לא יקרה שוב. על העצומה חתמתי, זאת ממש השפלה שמתנהגים ככה לאנשים שאנחנו חייבים להם את החיים והמדינה שלנו.

remundo

New member
אולי הם קיבלו אותו בהתלהבות ותקוה

כי הם חשבו שכל דבר עדיך על מה שהם עברו בלעדיו-למרות שהרגע שמעתי על זה בפעם הראשונה, למרות שבאמת קשה להאמין שהם נהנו עם כל מה שהם עברו עם סטאלין.. בכל אופן, היטלר היה יותר גרוע, לדעתי.

star_female

New member
אני מניחה שזה באמת מה שקרה

שהם העדיפו שינוי כי מה שהיה עד עכשיו היה בלתי נסבל (אני לא יודעת מה היה המצב שם לפני מלחה"ע השנייה). ההסבר הזה נאמר גם על מצריים (דעת הקהל היתה שאויב של אויב (בריטנייה) = חבר, ולכן הם תמכו בנאצים במחתרת). אבל זה עדיין גורם לך לחשוב.

chi12

New member
כן, היחס של היהודים בארץ

היה ממש מגעיל אל הפליטים, לא רצו להקשיב לסיפורים שלהם. וציפו מהם להיות נורמלים אחרי מה שעברו.

chi12

New member
לא, אבל לא רצו לשמוע את מה שהיה להם

וכשעוברים חויות איומות זה משפיע.

remundo

New member
משפיע על.. בריאות הנפש?

יש אנשים שלא רוצים לדבר כדי לא לעבור את הכל שוב. מה שנורא זה האטימות של האנשים בארץ, למרת שהרבה יותר קל להאמין שמעשים שכאלה בלתי אפשריים להעשות בידי בני אדם. אבל זה קרה, וזה אמיתי, וזה קרה בעולם שלנו, עולם צבעוני ואל שחור לבן, עולם שבו הציפורים מצייצות והשמש זורחת והיהודים נשרפים.

remundo

New member
זה גם קצת מוזר

לא ברור לי אם המצרים נחשבים לערבים או כושים, אבל בכל אופן הם לא אחד "הגזעים המועדפים". אבל נו, הנאצים בהחלט חיפפו עם תורת הגזע שלהם-הרי הם גם שיתפו פעולה עם היפנים שנחשבים גם הם לגזע נחות..

remundo

New member
זה לא המספר

כי מתו מליוני נספים המלחמה הזאת ובמלחמות בכלל. זה רצח עם מתוכנן ומדוקדק, רובוטי. זה לא רצח רגיל, זה רצח של רמיסה והשפלה, זה חיים של פחד והשפלה, זה איבוד צלם אנוש הדדי, ואני לא אפרט כאן יותר מידי בגלל נפשכם הרכה שרואה רק את המספרים.

chi12

New member
הראו לנו בבי"ס

את הסרט "למען כל בני בתי", הוא היה די משעמם ובקושי ראיתי את הכתוביות, אבל למען כבוד יום השואה לא פתחתי ספר מתמטיקה והתחלתי לפתור תרגילים.(אם חברותי היו נותנות לי) בין לבין חפנתי את ראשי בברכי, וסתם לא עשיתי כלום. סרט מזעזע! כשהיה קטע יותר מידי מגעיל סובבתי את עיני ונתתי לבנות האמיצות אפשרות לדווח לי על זה בקול XD ואת המולת הסרט קטעו שיעולי הרוהמים, לפני זה דיברו איתנו בכיתות וזה היה די מרגש היו לי דמעות בעיינים. אחרי זה ישנתי מצוין בלילה, כנראה סרטים לא משפיעים עלי כ"כ הרבה.

remundo

New member
את הסרט הזה לא ראיתי..

אבל כן ראיתי הרבה סרטים אחרים-פשוט פולין ככ ענקית עד שאת רוב הזמן בילינו בנסיעה באוטובוס ממקום אחד לאחר, אז ניצלו את הזמן הזה להראות לנו סרטים-זה היה אוטובוס עם שתי טלויזיות! (הא, בפולין הכל הרבה יותר זול כי הם כאלה כפריים ופרמיטיביים.. חוץ מבערים הגדולות, אבל גם שם די רווח לראות סוסים ועגלות בכביש.) כשהייתי בכיתה ח או ט קראתי את כל סלמנדרה.. זה היה בגלל סוג של התערבות, וזה היה בשבת שלאחריה היה מבחן בגיאוגרפיה ואני לא למדתי אליו כי נדבקתי לספר הזה. ואז במוצ"ש היה איזה אירוויזיון ומאוד לא רציתי שגרמניה תנצח. מצד שני, זכרתי שאמרו שתתמודד שם איזו זמרת עיוורת ומאוד רציתי שהיא כן תנצח, ואז הגיע תור גרמניה וראיתי שהזמרת העיוורת מייצגת אותם, אז הייתי די חלוקה בדעתי. אה כן,זה מזכיר לי שעכשיו הגרמנים אנשים טובים. עכשיו זה אחמדינג'אד עם הפוילישטיקים שלו, אבל שימו לב-קראו לזה "כנס מכחישי שואה" אבל זה לא מה שזה היה באמת, הם בסך הכל אמרו שהשואה היתה בעצם לטובתנו כי בסופו של דבר ניצלנו אותה כדי להקים מדינה, כלומר, השואה טובה ליהודים ואולי אפילו היהודים שמחים על זה שהיא היתה! עצם האמירה הזאת יש בה משום הכחשת שואה, כמובן, אבל עם או בלי להמעיט במה שעברנו, להגיד דבר כזה זה פשוט טירוף! אף אדם שפוי לא ירצה לעבור דבר כזה! חיים שכאלה בהם.. חיים נורמאלים נראים כמו חלום רחוק, כשאת כבר לא בטוחה שאת רוצה להמשיך לחיות, למה להמשיך לחיות ככה? כדי למות כמו כלב באיזה גטו? כדי לראות את כולם מתים סביבך? כדי לקום לעוד יום ולראות שמכל השותפים לדרגש שלך נשארת רק אתה? כדי למצוא את עצמך רק עם מכנסיים דקיקי ששלשלת לתוכם אחרי שהחברים מהביתן שלך פינו אותך לערימת הגופות כי הם חשבו שאת מת אחרי שהם מצאו אותך מעולף עם שילשל במכנסים, ובדרך מישהו גם לקח לך את החולצה? להתעורר לעוד יום מוקף ביצורים המוזרים האלה, עם העינים הבולטות והעור הדק על העצמות, ולדעת שאתה נראה בדיוק כמוהם?

chi12

New member
יום העצמאות

זה שיש לנו מדינה לא מצדיק את השואה, אבל זה סוג של נס. אחרי שכמעט הצליחו להרוג אותנו בשואה פתאום קמה לנו מדינה, זה לא אומר שרציתי שתהיה שואה, אבל לא אני החלטתי שתהיה שואה וזה מה שיקרה, וברור שאף אחד לי היה רוצה את זה, ולמרות זאת זה יפה שקמה לנו מדינה! ואולי אם לא היתה את השואה לא היתה מדינה, מול חילול ה' ענק בשואה יש אחרי כמה שנים בודדות בלבד קידוש ה' ענק הקמת מדינה. ומה זה קשור להכחשת שואה?

chi12

New member
מה זה קשור להכחשת שואה?

השואה לא היתה טובה, אבל היה בה משהו מועיל ליהודים. אז אנשים הלכו עם זה יותר מידי עדין מה פה הכחשת שואה?

star_female

New member
אי אפשר לדעת אם היתה קמה מדינה או לא

אבל העובדה שהשמידו כחצי מהאוכלוסייה היהודית בעולם בטוח לא היתה מועילה ליהודים. להגיד שהשואה "השתלמה", או שיהודים "השתמשו" בשואה כדי להקים מדינה... אותי זה מזעזע. זו התעלמות מוחלטת מהזוועות שקרו, הגמדה עצומה שלהם. בשואה נרצחו יותר מאשר כל יהודי מדינת ישראל כיום. איך יכול להיות שזה היה _טוב_ ליהודים?

remundo

New member
טוב, אם כך אז אחמדינג'אד לא מכחיש שואה בכלל ^

_^ (אלא אם לכנסים שלו היו תכנים נוספים מעבר לנושא הכותרת הנ"ל שלהם, תכנים שכן הכחישו את השואה.)

למעלה