Digi Lista
New member
../images/Emo16.gifלזכר מיליוני הנספים../images/Emo16.gif
כמו בכול שנה מגיע היום הזה בו אנחנו מרכינים ראש וזוכרים את כול מה שעברו האנשים שחלקם קרובי משפחה שלנו בדרגה כזאת או אחרת,אסור לתת לפגיעה כזאת בבני אדם באשר הם לקרות שוב,אנחנו כדורות הבאים חייבים להמשיך לשמור על עצמנו משנאה ורצון תהומי כול כך לפגוע באחרים.
פורום דיג'ימון מרכין ראש וזוכר את הנספים
אני רוצה לשתף במשהו...קראתי ושמעתי בכלי התקשורת השונים על היחס הזוועתי לניצולי השואה (שעוד חיים) כאן בארצנו ונזכרתי מיד בסבתא שלי שתיבדל לחיים ארוכים ובסבא שלי זכרונו לברכה,הם תמיד עבדו לפרנסתם(סבתא עדיין עובדת) ומעולם לא נזקקו לטובות כספיות מהמדינה או ממישהו אחר,לסבתא שלי אפילו לא נעים להיטפל אלינו בני המשפחה שלה שאוהבים ודואגים לה(היא הודיעה שלא ניקח אותה ביום העצמאות ושהיא לא רוצה להיות לעול על אף אחד,אותו הדבר היא אמרה גם לדודים שלי,לא חשוב כמה מסבירים לה שהיא הכי לא נטל בשבילנו זה עדיין לא משנה את דעתה)אבל אני מנסה לדמיין לעצמי אנשים עם פחות מזל מסבתא שלי שעברו בעצמם המון ובמדינה הזאת שעבורה סבלו כול כך הרבה לא מתייחסים אליהם בכבוד,אם ככה מתייחסים למבוגרים ועוד לכאלה שעברו כול כך הרבה בדרך לכאן מה יקרה בעוד כמה שנים כשכבר לא ישארו ניצולי שואה?מה יקרה איתנו בעתיד?ועם ההורים שלנו כשיתבגרו?בשביל מה מחייבים אותנו לתרום למדינה כשהיא מנפנפת את אזרחיה?כואב לי לחשוב על הדברים האלה. הינה עצומה למען זכויות ניצולי השואה,לא יודעת כמה היא תשפיע אבל מבחינה אישית לפחות נרגיש שניסינו לשנות משהו.... מה עוד?חשבתי שמחר תישמע צפירה,צפירות עלולות להפחיד גם ילדים רגילים(כבר נתקלתי לאורך השנים) אז מה ירגישו הילדים אצלנו ועוד אחרי כמות האזעקות שחווינו בקיץ במלחמה(הכוונה לכול האיזור)?....שאלתי היום את השאלה הזאת את הצוות בכיתה אבל אין כרגע תשובות כי מעולם לא נתקלנו במצב כזה,ברור שרוב הילדים לא יעמדו(הם משותקים ברוב הגוף) אבל אני מפחדת שיתחילו לבכות ולפרכס אפילו(שזה לא מצב שכיח),הסתכלתי בצהריים על הילדים(בבוקר הייתי בביה"ס רגיל) וחשבתי שבשואה השמידו קודם כול נכים,קשישים,ילדים ובכלליות בעלי מומים ומוגבלויות שלא יכלו להועיל ככוח עבודה ואז קלטתי עוד יותר כמה זה מזעזע ולא נתפס מה שעברו בשואה,הייתי חייבת לחבק את הילדים יותר מתמיד כאילו מתוך ניסיון למחוק את המחשבה הזאת אבל היא קיימת ולצערי יש לה בסיס היסטורי מציאותי,זה גרם לי לזעזוע רציני אפילו יותר מתמיד. נקווה שלפחות מחר נעבור בשלום את היום
כמו בכול שנה מגיע היום הזה בו אנחנו מרכינים ראש וזוכרים את כול מה שעברו האנשים שחלקם קרובי משפחה שלנו בדרגה כזאת או אחרת,אסור לתת לפגיעה כזאת בבני אדם באשר הם לקרות שוב,אנחנו כדורות הבאים חייבים להמשיך לשמור על עצמנו משנאה ורצון תהומי כול כך לפגוע באחרים.