נזכור ולא נשכח - יום השואה 2010

יום הזיכרון לשואה ולגבורה 2010 - 65 שנים אחרי

הייתי באזכרה האחרונה (אוגוסט 2009) לנספי זדונסקה וולה (העייירה ממנה באו סבא וסבתא) התבוננתי סביב וראיתי כי מעטים הם שיכולים להעיד על התופת ממקור ראשון הדור שיכול להעיד הולך ונעלם... וככול שמתמעטים העדים מתרבים המכחישים ועלינו מוטלת החובה לזכור ולא לשכוח כי אם לא נזכור ההיסטוריה עלולה לחזור. (רשומה מפורטת בבלוג שלי) ואני שואל: איך מעבירים זוועות כאלה לילדים קטנים (7) איך גורמים להם להבין שואה מבלי לגרום להם טראומה איך גורמים שיפנימו את המשמעות ויזכרו בדור הבא את הדור הקודם?

gils33

New member
../images/Emo16.gifנזכור ולא נשכח - יום השואה 2010

נזכור את כל האבות שרצו לא יכולים היו להיות, את פניהם של כל הילדים שחשו ברגשות. נזכור ולא נשכח את מי שהרגיש ולא שכח, את אלו החיים עדיין ביננו. נזכור את כולם נזכור ולא נשכח. יום השואה 2010 גיל

gils33

New member
מטורף - פשוט מטורף

כל שנה קשה לי יותר לעכל את הסיפורים והמראות והסרטים.

AlonPe

New member
בחירתה של סופי

זה קטע מורבידי שכזה. כל שנה. נמשך לסיפורים, לסרטים, לתמונות. הסרט הזה הוקרן עכשיו בערוץ 2. לא רציתי לראות אבל לא יכולתי להינתק מהמסך. הראש מתפוצץ לי. מרגיש כאילו נחתה לי לבנה על הראש. כל הגוף רועד. אלוהים אדירים!

schlomitsmile

Member
מנהל
מוכר לי הקטע הזה... ועיניתם את נפשותיכם, מין יום-כיפורים שכזה. לכפר על זה שאני חיה, שאני אוכלת, שיש לי שמיכה. כמו הטקס השיעי הזה, שהם מלקים עצמם עד זוב דם כדי להשתחרר מהבלֶי וכבלי העולם הזה. שנים שבלעתי טונות של כובד ואימה. היום אני מצטנפת לי בפינה, כמו תינוקת זקנה, בלי עור, ורק הילדים אור. אתמול סיפרתי גם לפיצקי, בן שלוש, מה קרה לסבתא שלו כשהיתה קצת גדולה ממנו. היום שלחתי את ארבעתם וגם את האבא הגרמני שלהם לפגוש כל אחד לבד את הצפירה. אמרתי לכל אחד מחמישתם, שאחבק אותו בצפירה. ../images/Emo14.gif

למעלה