נחמה, כאב וחששות

dralan

New member
../images/Emo16.gif נחמה, כאב וחששות ../images/Emo82.gif

קודם כל, למגורשים: אל תדאגו, אולי יצאתם היום, אבל תחזרו לשם, ובגדול. אם לא אתם, אז הצאצאים שלכם, ואם לא הם אז יהודים אחרים, אבל אנחנו נחזור לשם!!! הרבה כאב יש בי עכשיו, לאחר שראיתי (ואני מקווה שלא אצטרך להמשיך לראות) את המראות הקשים של הגירוש. לדעתי, אם הגירוש מבוצע, זה רק בגלל שמלמעלה (ואני לא מתכוון לממשלה...) החליטו כך - רק בצורה זו יכולה התכנית לעבור על כל כך הרבה חוקים (לפחות אתיים, אם לא חוקים ממש) ובכל זאת להמשיך להתקיים. וכנראה גם זה רק לטובה - בסך הכל, יש הרבה דברים שאנחנו לא מבינים ולא יודעים, וזה כנראה אחד מהם. בכל מקרה אני חושב שצריך לשבח גם את המתיישבים וגם את צה"ל והשוטרים על האיפוק שכל צד מגלה (ואני לא מדבר על הקיצוניים!). אחד הדברים שמהם אני יותר מפחד זה הקרע שהולך וגדל בעם: שמעתי הרבה קריאות של אנשים שלא רוצים ללכת לצבא יותר (אני מקווה שאלו רק מילים שנבעו מהכאב העצום, ושזה יעבור), קראתי שדתיים רוצים להתבדל כמו החרדים, ואני חושש שהממשלה לא רק התנתק מהפלשתינאים, אלא גם ניתק אותנו לחתיכות (אני חושב שצריך להודות, שאמנם שרון הוא זה שדחף את ההתנתקות, אך גם אם אותם שרי ליכוד היו מתפטרים כדי שהבטיחו, יכול להיות שזה היה נראה אחרת). חשש נוסף שיש לי הוא מהיישוב "שירת ים", שלפי מה שפורסם תושביו מחזיקים נשק. בכלל ידוע שזהו מושב של קיצונים כך שאני מפחד שיקרה שם אסון. החשש האחרון שלי (כרגע) הוא מנקמה על הרג הפלשתינאים שהיה בשילה, כי כבר ידוע שהחמאס הודיע שהוא לא יעבור על מעשה זה בשקט. אסיים בתקווה שבכל זאת יישארו כמה יישובים, וגם אם לא אז שהערבים לא ייהנו מאותן אדמות שמהן גורשו יהודים. כולי מלא תפילה שנחזור בחזרה לאותן אדמות במהרה בימינו ושהקרע בעם יתאחה בקרוב.

למעלה