סבתא שלי נפטרה ז"ל

../images/Emo16.gifסבתא שלי נפטרה ז"ל

סבתא שלי, ניצולת השואה האחרונה שנותרה במשפחתי, שספרה לי מעט על מה שעברה בחיים, נפטרה. סבתא שלי, שנותרה אחרונה, יחידה ממשפחתה שלה שניספו כולם בשואה, נפטרה. סבתא שלי, שבחרה יחד עם סבי ז"ל, אחרי השואה לעלות לארץ-ישראל, ולגדל כאן את ילדיה, נפטרה. סבתא שלי מעולם לא ביקשה ממני לשמר את זכרון השואה, מעולם לא ביקשה ממני להעביר הלאה לדורות הבאים את תרבות היידיש עליה היא גדלה. אבל אני עושה זאת, מתוך חובה של כבוד לבני משפחתי שלא זכו להיות כאן איתנו. ת.נ.צ.ב.ה.

shilansk

New member
משתתפת בצערך

צר לי לקרוא על מות סבתך. כמי שמאוד מעריכה את תרומתך בפורום זה אין לי ספק שכל מה שאת עושה-מביאה-מעירה יהיה אותו נר זכרון לכבודה ולכבוד מה שהיתה עבורך, גם מבלי שביקשה במפורש. ענת

חייםלוי

Member
מנהל
../images/Emo16.gif צר לי לשמוע על כך. יהי זכרה

ברוך. אין ספק שאת עושה מאמצים כנים ומוצלחים לשמר לא רק את זכר השואה כי אם תרבות יהודי מזרח אירופה.

magy

New member
תנחומיי לך אדרת.

טוב את עושה שאת מעבירה הלאה לשימור נצחי את שחוו אלה, שאינם עמנו. טוב שנשארו בתוכך...הסיפורים שהיא סיפרה לך.

p a l o m a

New member
ענת יקרה, רק עכשיו אני רואה את../images/Emo16.gif

הידיעה בדבר פטירת סבתך. אני משתתפת בצערך.. אני בטוחה שלסבתך היתה נחמה גדולה בחיים שריבונו זיכה אותה בנכדה כמוך.

תודה רבה לך פלומה, ולכל המנחמים

רוב תודות, שנדע שמחות. לגבי תאריכים ומשמעותם: רק בלוויה של סבתי גליתי, שבכל שנה היא נהגה לציין את מות משפחתה בכך שדודי אמר קדיש. היא לא ידעה מתי הם נרצחו, ואינני יודעת מדוע נקבע הזמן - יומיים לאחר שמחת תורה. אולי שני העדים שסיפרו על הרצחם של משפחתה אמרו לה שזה היום, או שהם לא ידעו בעצמם, והודיעו לה בתאריך זה. והנה שבוע עבר משמחת תורה, וסבתי התאחדה עם משפחתה. מנוחתה עדן.

לענת איתך הסליחה

אני מתנצל שרק עכשו ראיתי הודעה שלך העצובה , אני משתתף בצער רב . את יכולה לנחם את עצמך כי לפרות את היית לצדה מה אני לא זכיתי . שלא נדע עוד צר בכבוד רב סבא אריה

אתה צודק סבא אריה ותודה לך

סבתא שלי זכתה למצבה, מה שכל משפחתה, לצערי הרב - לא זכתה.

יהי זכרה ברוך!

ענת היקרה זכית לגדול עם סבתא איזו זכות נפלאה. סבתא שלך המיצגת דור שלם של סבתות שחסרו להרבה ילדים כמוני סבתא שלך ידעה לטעת בך אהבה לעם ישראל ולמורשת בלי מילים כמו שרק סבתא יכולה לעשות עם נכדים אהובים. אני יכולה להבין את צערך וכאבך אני נושאת את הכאב כל חיי את הגעגועים לסבתא שלא היתה לי אף פעם. שמרי היטב את כל האהבה שקבלת מסבתך היא תלווה אותך ותשמור עליך כך חייך קבלי נא את תנחומי סבתא שלך היתה סבתא של דור שלם של בידידות צפורה נאמן

למעלה