עשור לרצח רבין

Blue Aura

New member
../images/Emo16.gifעשור לרצח רבין../images/Emo70.gif../images/Emo16.gif

מה עשיתם לפני שהודיעו לכם על זה שרצחו את ראש הממשלה שלנו,יצחק רבין
אז הנה ככה הולך הסיפור שלי: הייתי בת איזה 6,ובבוקר שקמתי ללכת לגן,אמא שלי אמרה לי שרצחו את רבין,לא ידעתי מי זה,אז לא הגבתי,אבל אחרי איזו שנה-שנה וחצי הבנתי מה בדיוק קרה,אבל קצת הכרתי אותו,מהחדשות וזה,ממה שאני זוכרת,והוא היה כזה אדיב ונחמד,לא מתנשא,אהבתי איך שהוא דיבר,היה לו כזה דיבור כבד,ככה אני אומרת ותמיד שאמא שלי הייתה צופה בחדשות ושהייתי שומעת אותו,הייתי מקשיבה רק לו,הייתי מתייחסת רק לקול שלו,ושום דבר לא הסיח את דעתי. אז מה הסיפור שלכם על רצח רבין,ועל רבים עצמו

EliranMaor

New member
../images/Emo16.gifנר../images/Emo16.gifנר../images/Emo16.gifנר../images/Emo16.gif../images/Emo182.gif

זה היה לפני 10 שנים... הייתי כמעט בן 6 אני זוכר שלא הבנתי מה קרה...אבל את הקטע שהאיש הזה יוצא ואומר שהוא מודיע בצער על "פטירתו של ראש הממשלה" את זה אני לא אשכח... ואז כל מה שעשו לנו בבצפר...כל הפעילויות המפגרות של כיתה א' [באמת הייתי בכיתה א'
] ואני זוכר את התמונה של יגאל אמיר [@!$!@#$!@$@!] עם האקדח מכוון לרבין ז"ל... רבין עצמו...לפי מה שקראתי הוא היה דה בסט...עשה הרבה דברים שאחרים לא עשו לפניו... אם רק אנשים לא היו לוקחים את החוק [או במקרה הזה: אקדח] לידיים, אני בטוח ששלום [אפילו חלקי] היה לנו עכשיו... כי אם שלום השגנו אז..יכולנו להשיג גם היו. אבל רק בעזרתו.

../images/Emo16.gif../images/Emo104.gif

לפי חישוב מהיר..הייתי בן 9. קמתי בבוקר ואמא שלי בקול ממש מדכא אמרה לי שיצחק רבין נרצח.. אני זוכר שהדבר הראשון ששאלתי היה אם מי שהרג אותו היה ערבי. כשסיפרו לי שיהודי רצח אותו, הייתי בשוק והצטמררתי..היה לי מוזר שיהודי רוצח יהודי
. מבחינתי, יצחק רבין עד כמה שזה קלישאה..היה באמת באמת כמו אבא של כולם.. הוא תמיד חשב לטובת כלל האזרחים, והביא לנו את השלום..או חלקו לפחות.. זה היה לי לפחות, שבוע ממש קשה..
הייתי מכריח את עצמי לראות חדשות כל היום, ובכיתי כל פעם מחדש כשהיה את ההספד של הנכדה שלו
.

../images/Emo10.gif../images/Emo16.gif

זה מוזר לי שעבר 10 שנים
זה נראה כאילו זה ממש היה אתמול. אני הייתי בת 5,אני זוכרת שאבא שלי אמר לי שרצחו את ראש הממשלה שלנו, אז שאלתי מי זה ומה זה בכלל [נו הייתי בת 5
] ואז הוא אמר לי שהוא איש שעושה שולם עם מדינות אחרות ואני לא ממש זוכרת מה עוד... בכולופן, יצא לי אישית,במסגרת בצפר,לעשות 3 עבודות על רבין, ואחת היתה לי ממש עכשיו ביהדות,ואפילו שלא הייתי מעורבת במה שהיה קורה אז,כי הייתי קטנה. אני ממש מעריכה אותו,בגלל שאני חושבת שמכל המנהיגים שהיו לנו עד היום,היתה לו את הדרך הכי כנה ונכונה לשלום.
.

talitook

New member
../images/Emo16.gif

הייתי בת3, וגם עד גילל גרתי בחו''ל ככה שאני לא זוכרת

L U Z I A

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo15.gif

הייתי בת שנתיים. אני לא זוכרת מה קרה, איך ואיפה. רק כשגדלתי הייתה לזה השפעה עליי

adida12

New member
../images/Emo16.gifיהי זכרו ברוך ../images/Emo16.gif

כשרבין נרצח הייתי בת 4 בערך ואני לא זוכרת כלום!! שאלתי את ההורים שלי איפה הם היו אז.. והם היו במסיבה של דודה שלי וכשהם חזרו הבייתה הם הבינו מה קרה.. הם היו בשוק כמו כולם בערך... וכאשר הוא נרצח לא הבנתי כלום... לא ידעתי אפילו מי הוא...

למעלה