פינת הנצחה ליום הזיכרון

oshiko

New member
../images/Emo16.gifפינת הנצחה לקראת יום הזיכרון

עייפים עד בלי קץ נזירים ממרגוע ונוטפים טללי נעורים עבריים דום השניים ייגשו ועמדו לבלי נוע ואין אות אם חיים הם או ירויים אז תשאל האומה שטופת דמע וקסם ואמרה: מי אתם? והשניים שוקטים יענו לה: אנחנו מגש הכסף שעליו לך ניתנה מדינת היהודים מגש הכסף הזה משתרע לצערנו מקום המדינה ועד לפני מספר ימים, עת עסקנו בפורום בנפילתו של דן טלסניקוב ז"ל. שירשור זה יהווה פינת הנצחה לנופלים - מאמרים, שירים, תמונות ומחשבות לקראת יום-הזיכרון. כולנו תפילה לשלום בנינו ובנותינו, ושלא נדע עוד צער, אמן.

אממאא

New member
לפני זמן (לא יודעת כבר כמה זמן

חלף) נהרג חובש של שמשון בעת שרץ לסייע לישראלית שנפצעה מירי מחבלים באחד מיישובי הרצועה. הבחור, ויקטור אריאל, ויקי בפני כל המכירים אותו והאוהבים אותו, היה תושב קדימה, למד קראטה יחד עם הבנים שלי, ולימד קראטה את קבוצות הקטנטנים. לא הכרתי אותו טוב, וחוץ משלום שלום ומה שלומך? כמעט ולא יצא לי לדבר איתו, אבל תמיד היה חיוך על פניו את זה אני זוכרת. הנחלאי שלי ראה בו מורה לחיים, אחד שיש לקחת ממנו דוגמא בכל הקשור לדרכו בקראטה, ראה בו "אח גדול" ללא קשר משפחתי, וכשהבחור נהרג כבה משהו בבן שלי והוא החליט שהוא לקרבי לא הולך. יום לפני שהבן שלי התגייס, הוא עלה לקברו של ויקי, דיבר איתו קרוב לשעתיים, לא יודעת על מה, ולא יודעת מה הוא שמע, אבל הוא חזר הביתה ולמחרת התגייס לנח"ל. אני מקווה שהמפקדים של הבן שלי יתנו לו להגיע לאזכרה ביום הזכרון, ואם לא אנחנו נהיה שם במקומו. יהיה זכרו ברוך

s h o o s h a

New member
חברים שכבר לא גודלים

מלחמת שלום הגליל. שלושה חברים מוצאים את עצמם בבסיס בצור. הערב יורד והחלטה מתקבלת- החבר'ה יישארו לישון בבסיס ולפנות בוקר ישובו לגדוד בנבטיה. בשעות הבוקר המאד מוקדמות מתפוצצת מכונית תופת (אסון צור השני). שני חיילים מהגדוד שלי (אוג' 91 - קשר) נהרגו וחייל שלישי חולץ מבין ההריסות ע"י הסמג"ד. הגדוד כולו מזועזע מהשמועות שמגיעות ותמונות שמשודרות מאוחר יותר בטלויזיה מנציחות את הסמג"ד בעת שמזהה ומחלץ את החייל שזועק: "אמא, אני חי". מספר שבועות נאבק החייל על חייו. הוא נפטר. ואנחנו, ילדים שמבקרים בבתי משפחות החללים, משתתפים בהלוויות ומצטמררים בעת שכיתת חיילים יורה מטחי כבוד. ילדים שקוברים חברים, ילדים שקוברים ילדים. ובלב כל אחד מאיתנו תפילה שכשאנחנו נהיה גדולים כבר לא יהיו מלחמות ושהילדים שלנו יהיו רק חיילים עם מדים יצוגיים. והשנים חלפו. אנחנו גדלנו והם לא. ויש לנו ילדים. גידלנו אותם והיום הם חיילים. ובמקום לבנון יש עזה. ויש פיגועים. ויש הרוגים. ובדמעות דם אני מתפללת לאלוהים שבשמים- שמור לנו על הילדים שלנו. שמור עלינו למענם....

רוני61

New member
לזכר המג"ד שלי../images/Emo104.gif

ספי שאומן ז"ל שנפל במלחמת לבנון.

רוני61

New member
לזכרו של יריב חבר טוב

מאותו הגדוד שנפל באותה מלחמה סרן יריב מלניק מכפר גלעדי.

סמדר בנ

New member
../images/Emo16.gif לזכרם ../images/Emo16.gif

עודי, גיל וששי - בני כתה שלי שנהרגו בזמן שרותם הצבאי - בני 19 לנצח

רוני61

New member
לזכרם של

אילן טננבאום, אמיר מירקין, ושמואל אסטארחן שנהרגו בעת שרותם הצבאי ומלחמות ישראל.

לזכרם של...

יגאל ברוך ז"ל - שנהרג מהתנקשות של אחד מחייליו שיושב עד היום בכלא. חבר נעורים. ישראל ריינהרץ ז"ל - אביה של גיסתי שנהרג במלחמת יום הכיפורים. ישראל שכטר ז"ל - שנהרג בתחילת מלחמת של"ג, חברו הטוב ביותר של אחי שגדל איתנו בבית כמו אח. לזכרו של גלעד משייקר ז"ל שנהרג באסון המסוקים אלברט דה-אוילה ז"ל - ההרוג בהתקפת המחבלים על המלון במומבסה-קניה, ביתו הינה הבוסית שלי ומנהלת המוסד בו אני עובדת. ולכל חללי המוסד בו אני עובדת והם הרבה לצערי ובכלל לכל חללי מלחמות ישראל ונפגעי פעולות הטרור. יהיה זכרם ברוך

סמדר בנ

New member
טקס יום הזכרון ../images/Emo16.gif

אתמול בערב, בשכונה הקטנה שבה נולדתי. כל שנה מתאספים התושבים הותיקים והחדשים לטקס לזכרם של הנופלים. לצערנו, הרשימה ארוכה, השכונה היא שכונת יוצאי צבא. הקבל ממלא את רחבת המרכז הקהילתי ואת כל הרחוב הצמוד לו. בשנים האחרונות, עם התקדמות הטכנולוגיה התווספו גם מסכי וידיאו וניתן לראות את פניהם של הנופלים. כל כך צעירים ברובם, בקושי בספיקו לחיות. אני מרגישה צביטה למראה בני הכתה שלי שנפלו, ואחים של... ואבות של... זוהי שכונה קטנה, מכירים את כולם. הילדים שבצבא מגיעים לטקס במדים. לאחר הטקס ועד יום העצמאות יש משמר ליד הדגל ולפיד הזכרון. זהו משמר של הצופים, אבל החיילים, שרק הגיעו הביתה מהצבא, נרשמים לתורנות משמר הדגל. כל פעם אני מתפלאה ונרגשת מחדש מהרצון של הילדים האלה לחלוק כבוד לנופלים. זה היום בו אני מרגישה היטב את היופי של המדינה הזו, את גאוות השייכות. "אין לי ארץ אחרת...".

אימשל2

New member
לזכרם של הנופלים ששמם לא נודע

רוצה להזכיר את הנופלים, שהגיעו לארץ מהתופת של אירופה ישר לשדה המערכה, ואיש שידע מי הם.

oshiko

New member
../images/Emo16.gifפינת הנצחה ליום הזיכרון

עייפים עד בלי קץ נזירים ממרגוע ונוטפים טללי נעורים עבריים דום השניים ייגשו ועמדו לבלי נוע ואין אות אם חיים הם או ירויים אז תשאל האומה שטופת דמע וקסם ואמרה: מי אתם? והשניים שוקטים יענו לה: אנחנו מגש הכסף שעליו לך ניתנה מדינת היהודים מגש הכסף הזה משתרע לצערנו מקום המדינה ועד לפני מספר ימים, עת עסקנו בפורום בנפילתו של דן טלסניקוב ז"ל. שירשור זה יהווה פינת הנצחה לנופלים - מאמרים, שירים, תמונות ומחשבות לקראת יום-הזיכרון. כולנו תפילה לשלום בנינו ובנותינו, ושלא נדע עוד צער, אמן.

למעלה