שבת שלום לכולם!

../images/Emo16.gif שבת שלום לכולם! ../images/Emo16.gif

השבוע הלכו לעולמם שני במאי קולנוע חשובים של המאה ה-20. כמה מילים וקליפים עליהם למי שלא מכירים. אינגמר ברגמן השבדי נחשב למי שהפך את הקולנוע לאחת האמנויות - האמנות השביעית - מעבר להיותו מדיום לבידור עממי. ברגמן הושפע מהאקזיסטנציאליזם הצרפתי (ע"ע סארטר) והסרטים שלו דנו בשאלות המהותיות של הקיום האנושי. ברגמן עשה עשרות סרטים במהלך חייו, רובם ככולם נחשבים ליצירות מופת. אלו אינם סרטים שקלים לצפיה ועיכול, אבל המאמץ בהחלט שווה. אחד מהסרטים הגדולים שלו הוא "החותם השביעי", משנת 1957. זהו סרט על משמעות החיים, לנוכח המוות, הנמצא תמיד לצידם. הסרט מתרחש בימי הביניים, כאשר מגיפת הדבר השתוללה באירופה. http://www.youtube.com/watch?v=Vyqg017aFrY סרט מומלץ נוסף שלו הוא סרטו האחרון, "פאני ואלכסנדר" משנת 1982. זהו סרט אוטוביוגרפי, המתאר סצינות מילדותו של ברגמן, ללא התייחסות אליו בשם. שני הילדים, אלכסנדר ואחותו פאני, נתונים למשטר טרור קשוח מצד אביהם החורג, עד שהם נמלטים ממנו. הסרט מותח ומרגש, ומומלץ ביותר!1!! http://www.youtube.com/watch?v=tAYT2zyMPPk גם הבמאי מכאלאנג'לו אנטוניוני נפטר השבוע. על הקשר שלו לפלויד אתם יודעים. "זבריצקי" אולי איננו יצירת מופת, אבל סרטו Blow UP (נדמה לי שקראו לו "יצרים" במחוזותינו), נחשב ככזה, לפחות בזמנו. הסרט מתרחש בלונדון הסוערת של אמצע שנות השישים. צלם אופנה יהיר חושב שקלט בעדשת מצלמתו, במקרה, מעשה רצח. היה או לא היה? מה אמת ומה דמיון? סצינת הסיום מותירה את האמביוולנטיות על כנה: http://www.youtube.com/watch?v=gdHVn_KWDjc ומאותו סרט, היארדבירדז מבצעים את Stroll On (בעצם, train kept a-rolling בגרסה משודרגת). ג'ף בק - הגיטריסט הטוב בעולם באותם ימים - מכלה זעמו בציוד הלא-תקין בעוד ג'ימי פייג' לוקח הכל בקלות. http://www.youtube.com/watch?v=jSJGEn4FDys

WeHaveExplosive

New member
Golden Era Jungle

Golden Era Jungle, כפי שניתן להבין משמו, הוא אתר שעוסק בתור הזהב של מוזיקת הג'אנגל, שהתקיים בתחילת-אמצע שנות ה-90. הג'אנגל היא מוזיקה אלקטרונית שמתאפיינת במקצב שבור במקצב מהיר מאוד. באתר ניתן להוריד DJ Sets מאותה התקופה (אגב, ציף, לפני שאת מוחקת את ההודעה, שימי לב שאין כל חוק נגד הורדת Dj Sets, מדובר בהורדות חוקיות לחלוטין). אני ממליץ במיוחד על הסט של Roni Size משנת 1992. שבת שלום לכולם!

rozgil

New member
נחשף וידיאו של הביטלס שלא פורסם מעולם :

נחשף וידיאו של הביטלס שלא פורסם מעולם קטעים מתוך סרט ביתי שבו מצולמים ארבעת המופלאים שוחרר לאינטרנט. גם הנדריקס משתעשע שם מול המצלמה להמשך הכתבה : http://e.walla.co.il/?w=/214/1147649

holo

New member
Harry Potter and the Deathly Hallows

כן, אני יודע שלהמליץ על הספר הזה זה די סתום, כי אחרי הכל, רוב האנשים שאני מכיר מתחלקים לאוהדים מושבעים של הסדרה, והסוג השני הוא בד"כ זה ששונא את הארי פוטר ולא מבין על מה כל המהומה. אז מכיוון שאני נמנה עם הסוג הראשון כפי שכבר הבנתם, אני לא יכול שלא להמליץ על הספר האחרון בסדרת המופת של ג'יי קיי רולינג. הספרים של הארי פוטר זה כל כך הרבה בשבילי בשביל לתאר. הם מצאו בשבילי כל מה שרציתי בספר פנטזיה/בדיוני, הם הצליחו להכניס אותי לעולם שאפילו בחלומות הכי גדולים שלי לא הצלחתי לדמיין ולבקש, עולם שברגע שנכנסים אליו, אי אפשר, אבל אי אפשר לצאת, כי הוא כל כך מהפנט, והוא כל כך מתחבר אל הקורא בפשטות שהוא מתואר, באנלוגיות אל העולם שלנו. רולינג לקחה את העולם והחיים הרגילים שלנו, הלבישה עליהם תחפושת שונה והרבה יותר יפה ומושכת. אני חושב גם שזה סוד ההצלחה העיקרי של הספרים. הכתיבה המצוינת של רולינג רק הלכה והשתפרה מספר לספר, וכשזה הגיע לספר השביעי והסופי בסדרה הספרים הכל כך כל כך מצליחה, היא ממש לא איכזבה, לפחות לא אותי. בלי להמשיך לתאר ולבלבל בשכל עוד, כי אני לא חושב שלהמלצה שלי יש בכלל משקל כשזה נוגע לספר כזה, זה פשוט ספר פנטזיה עמוס בהרפתקאות, במתח, בשמחה, בעצב ובהרואיות, כמו שרק רולינג יודעת לכתוב.

wish i was here

New member
הארי פוטר?

נשמע כמו זיכרון מכיתה ד'. אני זוכר שפתחתי את הספר החמישי ופשוט הכרחתי את עצמי לקרוא אבל לא יכלתי-רולינג כל כך מורחת זמן וסתם משעממת(אותי )בטירוף. ספרים מאד' נמרחים ועם פילוסופיה ופסיכולוגיה בשקל(הבנתי שבספר האחרון היא גם משלבת כל מני דברים שקשורים לקוואנטים ואי-וודאות)...אף פעם לא אהבתי אותם.

holo

New member
???

אנחנו מדברים על אותו ספר?? איזו פילוסופיה ופסיכולוגיה יש בהארי פוטר? קוואנטים ואי וודאות?????? חבוב, באמת שאין לי מושג מאיזה מקורות שמעת את זה...

wish i was here

New member
מהמקור המהימן ביותר

אני. כשקראתי את הארי פוטר הצחיקה אותי כמות הפלצנות של ג'יי קיי רולינג ואיך היא מנסה כפייתית לדחוף פסיכולוגיה לכל פינה בערימת השיעמום הזאת. בספר השביעי כשדמבלדור מדבר עם הארי במצב שהוא לא חיים ולא מוות-זה מזכיר את החתול של שרדינגר...

FunkyMonk

New member
חחח אתה מודע לכך שזה ספר על קסמים כן?

לא הכל צריך לשייך לפיסיקה..

holo

New member
שוב, תסביר לי לאיזו פסיכולוגיה אתה מדבר?

אמנם יש בספר הרבה נטיות לקיטש, אבל לא מצאתי שם שום יומרה פסיכולוגית...

FunkyMonk

New member
יש ויש

אמנם קיטש יכול להיות קיטש, אבל קיטש יכול להיות גם פילוסופיה בשקל. ספרי הארי פוטר, רובם ככולם, מתיימרים "לחנך" לאהבת האדם (דמבלדור הפלצן), כיבוד השונה (מאד-בלודס), וכו' וכו'...

holo

New member
אם זה נתפס כפילוסופיה בשקל

אז מצבנו קצת עגום... למרות שבמילא זה תופס רק חלק די קטן בסיפור.

holo

New member
בעצם לא כל כך קטן

אבל זה לא החלק העיקרי. מה שמזכיר לי, יש הרבה השפעות ואנלוגיות בספרי הארי פוטר להיסטוריה שלנו. הבוצדמים והמוגלגים אל מול הקוסמים טהורי הדם הולך בדיוק על תורת הגזע האנטישמית של היטלר כנגד היהודים בעלי הדם המלוכלך. כמו שאמרתי בהודעה הראשונה, רולינג מתארת את אותה גברת בשינוי אדרת. אדרת מאוד מקורית ויפה, לדעתי.

FunkyMonk

New member
....

זה בדיוק מה שאני אומר. אחלה אנאלוגיה, אבל בבקשה, קצת מקוריות. מאות ואלפי ספרים כבר עשו את זה קודם. אז נחמד שהיא מנסה לכתוב לכיבוד האחר, אבל פאק, מה אני בן 6? אני צריך שאיזו את שכותבת ספרים על קוסמים תחדיר לי לספרים שלי בולשיט על פאשיזם? על ערך החיים? שלא נדבר על זה שהכתיבה שלה גרועה, וכל מה שהיא מנסה להעביר נופל בין הכיסאות בגלל שמטאפורות זה לא בשבילה.

oneman2

New member
../images/Emo45.gif

הספר השישי היה פשוט מ-ש-ע-מ-ם, אבל אני קורא גם את השביעי רק בשביל לראות איך זה נגמר ולא דרך קריאת ספויילרים באינטרנט...

למעלה