שבת שלום לכולם!

../images/Emo16.gif שבת שלום לכולם! ../images/Emo16.gif

ספרו לנו מה אתם שומעים בימים אלו, מה מדליק אותכם? במה הייתם רוצים לחלוק עם אחרים?
מזמן לא שמעתי מוסיקה חדשה, בהעדר זמן לחפש, כך שאין לי ממש המלצות על דברים חדשים. ההדפסה המחודשת של "החלונות הגבוהים" עברה אצלי במערכת, וכן בוטלג ישן של הסטונס, outtakes מהקלטות שלהם בסוף שנות השישים, בשם satanic sessions. מדהים איזה דברם הם דחו כלא מספיק טובים; דברים שרוב האמנים האחרים בעולם היו מוכנים להרוג כדי שיכתבו בעצמם...

גרנט הארט

המלצתי עליו בעבר, אבל אני שוב חוזרת אליו, ולו בגלל שעם השנים אני הולכת ומשתכנעת שמדובר באחד הכשרונות הגדולים של ברוק - ואחד הפספוסים הגדולים, גם כן. למרות כשרונו, הארט חי באלמוניות יחסית, כשהוא מתפרנס מהשד-יודע-מה (אולי מתמלוגים מגרסאות הכיסוי לשיריו?), מופיע פה ושם לעיתים רחוקות, ומנסה להקליט אלבום נוסף. אלבומו האחרון יצא בסוף 1999. מתמונות שלו שצולמו בספטמבר - בפתיחת תערוכה כלשהי, יחד עם ת'רסטון מור מסוניק יות' ועוד אמנים - נראה שהוא איבד הרבה ממשקלו לאחרונה, ונראה לא בריא בעליל. לא שהוא נראה בריא מתישהו מאז שהיה בן 23 בערך, אבל הוא תמיד היה בחור "מלא", מלבד השנים בהם היה מכור להרואין (בערך 1987-1995). התמונות די הבהילו את האוהדים. אבל נחזור למוסיקה, שהיא מה שחשוב. מצאתי לאחרונה כמה קליפים שלו שלא ראיתי מקודם, והם מומלצים ביותר לצפיה ולהאזנה (קשה למצוא בארץ את הדיסקים שלו, כך שיוטיוב זה מה שיש): All of My Senses - לאחר שהוסקר דו התפרקו בדצמבר 1987 (או ינואר 1988, תלוי את מי שואלים), הארט הוציא אלבום סולו בשם Intolerance שכלל בעיקר שירים שכתב מקודם, ושלא נכנסו לאלבומים של הלהקה, בגלל התנגדותו של בוב מולד (הגיטריסט, מנהיג הלהקה וכותב השירים השני בה). מולד דרש תמיד שבאלבומי הלהקה רוב השירים יהיו שלו; מה היתה הנוסחה שלו? 60-40? בכל אופן, להארט היו שירים רבים במגרה, שלא נכנסו לאלבומים. זה אחד הטובים ביניהם. שיר שנשמע מעולה גם היום, למרות צליל הסינתי האופייני לתקופה. כמו רוב שיריו של הארט, גם השיר הזה מדבר על מורכבותם של יחסים בין-אישיים. הארט, אגב, ניגן במרבית הכלים באלבום. Don't Wanna Know If You Are Lonely - אחד מהשירים הגדולים הרבים שהארט כתב באמצע שנות השמונים, עבור להקתו. השיר יצא גם כסינגל, והושמע רבות בתחנות הרדיו של הקולג'ים בארה"ב - התחנות ה"מחתרתיות" באותן ימים, שהשמיעו תקליטי אינדי. קל לשמוע את ההשפעה האדירה של הצליל הזה, על התפתחות הרוק האמריקאי לאחר מכן, החל מהפיקסיז, דרך הגראנג', ועד האינדי של ימינו. אך גדולתו של השיר היא לא רק בסאונד, לא רק במלודיה שחודרת לראש ולא יוצאת (כמו בהרבה שירים של הארט), אלא גם במילים: הארט מצליח להעביר את תחושת האמביוולנטיות שחש מי שלא מזמן סיים מערכת יחסים. מצד אחד, הרצון לשכוח, לעזוב את הכל מאחור וללכת לדרך חדשה, ומצד שני חוסר היכולת להתנתק. I'm curious to know exactly how you are I'd keep my distance but that distance is too far It reassures me just to know that you're ok But I don't want you to go on needing me this way And I.. Don't wanna know if you are lonely Don't wanna know if you are less than lonely Don't wanna know if you are lonely Don't wanna know, don't wanna know ...... The phone is ringing and the clock says 4 a.m. If it's your friends then I don't want to hear from them Please leave your number and a messege at the tone Or you can just go on and leave me alone Pink Turns To Blue - אולי השיר הכי טוב של הארט (טוב, יש הרבה כאלו). מתוך Zen Arcade, בביצוע חי בהופעה בפינלנד, לפני 20 שנה. רקוויאם לבחורה שמתה ממנת יתר. מוות מופיע לא-פעם בשיריו של הארט, אולי במיוחד מוות של דמויות נשיות. למרות שהשירים לא נכתבו, בהכרח, בהשראת נשים. No more rope And too much dope She's lying on the bed Angels pacing Gently placing Roses 'round her head הוסקר דו לא יתאחדו. הטוב ביותר שאפשר לצפות לו, כיום, הוא שסוף סוף יצאו הרימאסטרים של האלבומים שהם הוציאו בלייבל SST (שזה כל האלבומים שלהם מלבד השניים האחרונים). מדברים על זה כבר שנים אבל זה תקוע בגלל בעיות משפטיות - וגם בגלל ששלושת החברים-לשעבר לא ממש מדברים זה עם זה. האם הארט יזכה להוציא עוד אלבום סולו? מי יודע. כשרון הכתיבה שלו לא התעמעם, אם כי הוא כותב פחות שירים עם השנים. זה פשוט כל כך חבל.

holo

New member
את Pink Turns To Blue הכרתי

וזה בהחלט שיר עוצמתי. ומכל הבחינות- לחן תקיף ועוצמתי, דיסטורשן מאוד מחוספס וייחודי. ממש מעבירים תחושת פאניקה מעורבת בזעם למאזין, במיוחד ב"פזמון" שם ממש נשמע כאילו הוא נמצא בפאניקה- מה לעשות כשמשהו יפה וטוב הופך למשהו עצוב וחסר חיים. אני ממש אהבתי את איך שהוא שר את שתי השורות האלה, כמו בחוסר אונים ופחד.

Anuerysm

New member
ממליץ על האלבום הראשון של הסטוג'ס

ומצטער שפיספסתי את ההזדמנות לראות אותם בהופעה

itaikuskus

New member
מה אתה מתקמצן במלים

עד שיש פה המלצה שהיא לא "אוקיי קומפיוטר" תן קצת פירוט.

Anuerysm

New member
אממ..

יש משהו שנורא מגניב באלבום, שהקול של איגי (איגי הוא הסולן? אנא אערף) נשמע בסגנון ניינטיז וכל השאר נשמע סיקסטיז פסיכדלי בסגנון וולווט אנדרגראונד רק עם קצת יותר פאז, אהבתי את זה

holo

New member
הלו

אני לא מבין מה האנטי אוקיי קומפיוטר הזה. אני חושב שכולם פה כבר הבינו שאתה לא ממש מחבב את האלבום הזה, בלשון המעטה. אבל להחדיר את זה לכל כמה הודעות? אפילו כשזה בנוגע לבנאליות של ההמלצות פה, בשבילי זה כמו ללכלך על האלבום, ואני לא אוהב שמלכלכים סתם ככה על אלבום שאני מאוד אוהב...

itaikuskus

New member
זה יותר התמרמרות

על החד מימדיות והשבלוניות שבהמלצות, שמדי שבוע מובילות אותנו אל שעריי "פינק פלויד השנייה", או משהו כזה. אין לי בעיה עם האלבום, או הלהקה, או מי שאוהב את הלהקה. עם הגיוון, יש לי בעיה.

Anuerysm

New member
הוא קצת צודק

אפילו שזה לא מפריע לי, זה די מיותר להמליץ על אלבום שכבר כולם מכירים, הרעיון בשרשור המלצות זה להמליץ על דברים לא מוכרים או לא שגרתיים, אם אני אמליץ לך להתחתן ולהשיג עבודה זה עזר במשהו?

טוב ממחר אני בצבא...

אז סתם רציתי להפרד מכולכם ולומר שלום לפני שאני נכנס לקורס פאראמדיקים וסביר להניח שכמעט ולא אכנס לפה אבל נמשיך לעכוב מדי פעם חח אז שיהיה שבוע טוב ובהצלחה לכולם :)

להקות רעננות

הלהקה הראשונה ולפי דעתי אחת הלהקות הטובות בכל הזמנים- arctic monkeys האלבום הראשון שלהם כל כך פשוט ובכל זאת כל כך ממכר וקליט. קשה לא לאהוב אותו ועוד יותר קשה לשבת רגוע כששומעים אותו. האלבום השני יותר בוגר ומתוחכם אבל לא בהכרח יותר טוב מהראשון זה כבר עניין של טעם. izabo להקה ישראלית, ששרים באנגלית סגנון ממש לא ברור לי- רוק Fאנקי עם קצב של דיסקו וסולואים שמזכירים מוזיקה ערבית? בכל מקרה הוא גם כיפי. אחרונה חביבה- mercury rev להקה טיפה יותר "רצינית" מהקודמות. כל אלבום עם הסולן השני שלהם-( all is dream לדוגמה) מצויין. שירים קצת קיטשיים לפעמים אבל זו להקה מצויינת לחורף. פשוט כי ככה.

oribarak

New member
המלצה על איזה סרט טוב ועל פסקול טוב

אז בטח שמעתם על טרנטינו, אחד הבמאים הכי מוכשרים ומעניינים שפועלים כיום...אז באתי להמליץ לכם על הסרט הראשון שלו "כלבי האשמורת", ויותר מזה, על הפסקול המדהים של הסרט. אז הסרט הוא סרט מאפיה עם עלילה די פשוטה, אבל הרעיון שהיא מעבירה, דרך שיחות סתמיות אבל מצחיקות בטירוף, עלילה שנבנית עם הסרט, וחוסר פרטים שפשוט מעשירים את הדמיון, כשרוב הסרט מתרחש במקום אחד, ורק מהסיפורים של האנשים אפשר וצריך להבין מה קורה, פשוט מדהים. הפסקול של הסרט הוא עוד יותר טוב, טרנטינו ידוע בפסקולים אדירים אבל פה הוא התעלה על עצמו, כל השירים הם שירים, שלי לפחות הם לא מוכרים, משנות ה70 רובם, שירים שכששומעים אותם עם הסרט מתחרפנים, ובאותו זמן אפשר לשמוע אותם כאלבום בפני עצמם, כשבאלבום מופיעים קטעי מעבר כמו בסרט, ואפילו 2 שיחות מתוך הסרט, שיחות שהן קלאסיקה. אני אצרף פה קטע קצר מאוד מהסרט שרק ממחיש איך הפסקול יכול לעשות טוב לסרט...הקטע לא לבעלי לב חלש, וגם לבעלי אוזן הוא קצת יכאב... http://www.youtube.com/watch?v=awMQC0-6RTM

למעלה