שבת שלום לכולם

../images/Emo16.gif שבת שלום לכולם ../images/Emo16.gif

המלצה לסוף השבוע: היום בלילה, ב-1:40 בערוץ 8 של הכבלים, סרט דוקומנטרי על להקת ה"קלאש", מהלהקות הבריטיות החשובות ביותר בסוף שנות השבעים. לא ראיתי את הסרט, אבל אם אינכם מכירים את הלהקה, זו יכולה להיות הזדמנות טובה ללמוד עליה.
פרוייקט ה-FAQ
הגיע הזמן לעורר את הפרוייקט מרבצו. האנשים הבאים הם שהתנדבו לכתוב ביוגרפיות על חברי הפלויד, במסגרת הפרוייקט, היו: סיד - מטילדה ווטרס - LauraLF מייסון - edlessme גילמור - FloyDvir רייט - אף אחד. עד עתה, קבלתי רק טיוטה אחת, מ-edlessme, ומהאחרים לא שמעתי, מלבד מטילדה. אני אצור אתכם קשר במסרים, ע"מ לראות אם אתם זקוקים לעזרה. הכנתי הנחיות לכתיבה, אותן העליתי מזמן לפורום. אם יש צורך, אעלה אותן שוב, או אשלח אליכם ישירות. כ"כ, מי שמעוניינים לכתוב על רייט - אנא פנו אלי במסר. אני מקווה שנשלים את הביוגרפיות בקרוב, ואז נוכל להתפנות לכתוב חלקים אחרים ב-FAQ. עוד מלאכה רבה לפנינו.

FloyDviR

New member
שבת שלום ../images/Emo21.gif../images/Emo16.gif

באמת הסרט נשמע מעניין! וכן, ציף, אם אפשר לעלות שוב את ההנחיות זה יהיה מעולה... ואז אני גם יוכל לשלוח לך טיוטה על דיויד

אוקיי, הנה ההנחיות:

בעקרון, ביוגרפיה צריכה לכלול: 1. פרטים ביוגרפיים: היכן נולד ומתי, רקע משפחתי, השכלה, תחביבים ושאר ירקות. 2. תפקידו בלהקה, והשינויים בתפקיד זה, לאורך זמן. 3. תרומתו האמנותית: מה כתב ו/או הלחין (דברים מרכזיים, לא צריך הכל). 4. מה הוא עושה היום. כמו כן: א. יש להמנע משיפוט ערכי ("תותח", "מלך" וכו'). כאן מדובר במתן עובדות גרידא. החריג היחיד הוא איזכור יצירות מרכזיות, והצגתן ככאלו. ב. הסקירה צריכה להיות ברצף כרונולוגי (כי זו ביוגרפיה). ג. אפשר להסתכל באתרים בהם יש ביוגרפיות של אמנים (כלשהם), כדי לראות מה המבנה של ביוגרפיה כזו. אך אין כמובן להעתיק ערכים ממקומות אחרים, מסיבות ברורות.

../images/Emo63.gifהסיכום השבועי - 29.5.04../images/Emo63.gif

אז מה היה לנו השבוע? חדשים למיניהם - אהלן וסהלן. השבוע הציג לנו ניר שאלה - במי היינו מחליפים את ווטרס, אם הוא היה פורש אחרי הדארק סייד. התשובה, כמובן, ברורה לחלוטין. אביב גפן
. <וכן, אני יודע שכתבתי על השרשור הזה בפעם שעברה. פשוט רק השבוע הוא התחיל לתפוח.> אבא של מתילדה (הו, איזה משחק מילים משעשע
) זכה לשמוע את הפיינל קאט. כנראה שגם לאלבום הזה יש את קהל היעד שלו, ומי שלא "נפגע מלחמה" לא יכול להבין איך זה לשמוע את האלבום מנקודת המבט הזאת. ניר שאל אותנו שוב "שאלה מעניינת". הפעם, הוא שאל מי מבין הפלויידים הלחין קטעים, ומי כתב את הסולואים. פשוט לא האמנתי שהדיון יכול להתרחב ככה. שאלה פשוטה הגיעה לדיון על רמתו המקצועית של ווטרס, ואני נשאר בדעתי שהוא בסיסט בינוני בהחלט. פרוייקט ביקורת השירים כנראה מת לגמרי. ציף? ניסיונות החייאה אולי? הוחלט ע"י חברי הפורום שהשיר שנבצע יהיה Comfortably Numb. אני כמובן, מאושר. במהלך השבוע אני אארגן את התפקידים שכל אחד יבצע. שבוע נעים, פינוקיו שמי.

למעלה