שבת שלום לכולם

N a V e

New member
ובכן,

לאחר תקופה ארוכה שהתעניינתי,סוף סוף יצא לי לקרוא את הספר חוות החיות,שהיווה,כידוע,השראה מרכזית לכתיבת האלבום המופתי Animals. מה אומר לכם,הקריאה רק העצימה את דעתי החרוצה כבר כך על האלבום.מדובר בספר גאוני שתואם היטב את מחאתו של ווטרס על הזרמים החברתיים הטוטאליטריים.מבחינת הספר,מבחינתי הוא איכותי מעצם העובדה שהוא גורם לקורא לחשוב,ואם משייכים אותו לתקופה בה הוא נכתב,מבינים היטב את התמונה השלמה. הכתיבה של ווטרס באלבום משתנה,בין תיאור מצב המעמד "harmlessly passing your time in the grassland away"(כבשים) לבין אופן הפעולה בו המעמד צריך לנהוג "you gotta strike when the moment is right without thinking"(כלבים) מוזיקלית,מדובר בלחנים פשוטים,קליטים ועם זאת מעוררי השראה.גילמור שוב שובר את השיאים העצמיים שלו כגיטריסט,רייט בא לידי ביטוי(לדעתי) במידה הרבה ביותר מאשר ביתר האלבומים.לא כזמר,או כפסנתר ככלי מוביל,אלא כקלידן נטו,וזה מראה כמה באמת היה לו לתרום. בכל אופן,מאז הקריאה של הספר הדיסק חזר להתנגן אצלי שעות נוספות באינטרנט והעיניים שלי רק עסוקות במבטים על התמונות והכתוב בחוברת המצורפת שלו. ועכשיו שאלה למי שאכן קרא את הספר/מכיר את הסיפור לפרטים המפעל/טחנת כח שבעטיפת האלבום הוא אנלוגיה לטחנת הכח שנבנתה בחוות החיות?

../images/Emo16.gif שבת שלום לכולם ../images/Emo16.gif

המלצתי לסוף השבוע: עוד ראיון רדיופוני עם ווטרס, שהועלה לרשת היום. זהו ראיון שערכה מרי טרנר, עיתונאית אמריקאית, עם ווטרס בשנת 1984, זמן קצר לפני יציאתו לסיבוב ההופעות של Pros and Cons. במשך מרבית הראיון, מדבר ווטרס על ההיסטוריה של הפלויד. אין כאן דברים חדשים, אך מעניין לשמוע את הסיפורים ישירות מפיו: איך הקליטו את DSOTM, איך סיד הופיע באולפן כשהקליטו את SOYCD, איך החזיר התעופף בעת צילומי העטיפה של Animals ועוד. ווטרס גם נותן חיקוי מצחיק של הבמאי אנטוניוני, במהלך הראיון. הראיון חולק לקטעים, ע"מ להקל על ההורדה. העריכה קצת קוטעת את הדברים, אבל בכל זאת, אפשר לעקוב אחריהם. הלינק למטה.

brotos

New member
כמה המלצות מוזיקליות (זה המקום?)

קודם כל, האלבום המופתי של אלג'יר. בלי אף מילה מיותרת. שנית, אני מתחיל לעבוד מוקדם בבוקר, בדר"כ בחמש בבוקר. עכשיו, תקומו בשעה הזאת, תפתחו את הרדיו על "גלי צה"ל" ותשמעו את הפתיח לתוכנית הבוקר. אין לי מושג מי שר את זה (אושיק לוי? שלמה ארצי?), אבל זה לבטח אחד משירי הרוק הטובים שיש. "צא עכשיו מהמיטה, עזוב שטויות תרתיח את המים. אל תשכח את הדיסקית, חכה שנייה תביט על השמיים. עוד יום עובר ואתה עוד מוכן לתת הכל בשביל עוד קצת זמן. השמש תצא אם תרצה או לא תרצה אתה כ"כ נרגש, זה יום חדש" וכו'... ולאחר מכן, אחרי שיר אחד, יש מין קטע אינסטרומנטלי יפהפה עם פסנתר, גיטרה אקוסטית וכינורות ועל הרקע שלו מקריאים את החדשות. סוריאליסטי, רומנטי והזוי. אחרי בערך חצי שעה יש את הזריחה. זריחה, כמו שאני רואה אותה היא מעיין מחווה של אלוהים לבני האנוש. נסו פעם. שלישית, אני חייב לשתף אותכם במשהו: השיר הטוב ביותר שאני שמעתי מעודי: "סיפור מכור" של מאיה אף-אחד-לא-יזכור-אותי-עוד-שבוע-ואני-היחידה-שלא מודעת-לזה בוסקילה. "זה סיפור כזה מכור, יכולת להיות יותר ברור...". אבן דרך ברוק הישראלי בכלל וברוק האוונגרד העולמי בפרט. זהו, זה הכל. אגב, מהיום- עוד חודש לתום החיים הווירטואליים שלי. ישיבה ואז צבא ואז חיים בורגניים. בקיצור, עוד חודש.

Pitudi

New member
מהההההה?!

אני הייתי בטוח שראיתי את התחנת כוח הזאת במציאות בפריפריה של לונדון אבל בתמונות נוספות של התחנה רשום שזה TATE GALLERY והייתי שם..!!!

The Albatross

New member
סביר להניח.

שניהם תצוגות פאר / כוח קפיטליסטיות, בסגנון מגדלי התאומים, למשל.

Jam Head

New member
לא אין קשר.

חוות החיות - המקום בו מתרחש הסיפור הוא רוסיה הבולשביקית - עליית הקומוניזם בשלטון סטאלין כאשר בספר מדובר על תורת מארקס , על גירוש טרוצקי ועל עליית הרודנות של סטאלין ועל הקשר שלהם עם המדינות הקפטליסטיות - שזה החוות האחרות בסיפור. ווטרס ביסס את האלבום - אינמלס על חוות החיות אבל הוא עשה אנלוגיה הפוכה בכך שהוא דיבר על אנגליה הקפיטליסטית.

הממ..

האם אורוול לא טוען, בספרו, כי (באופן דיאלקטי) השלטון הסטאליניסטי הפך, בדורסנותו ושליטתו על אמצעי היצור (טחנת הרוח) בעצם לתואם של הקפיטליזם? כמדומני שכן. לא חשבתי על זה שתחנת הכוח על העטיפה של Animals אמורה להיות המקבילה של טחנת הרוח שב"חוות החיות". זה אפשרי, אבל אני לא בטוחה. אולי ווטרס הושפע מכך באופן תת-מודע. אבל ללא ספק הוא ראה בתחנת הכוח מין תפלצת ארכיטקטונית המייצגת (עבורו) את הקפיטליזם. האירוניה היא, שהבניין הוא כיום 'אתר שמור', והרשויות עומדות לפתחו כמרכז אמנות!.

Pitudi

New member
אני ראיתי את תחנת הכוח הזאת במציאות

אני חושב...היא בפריפריה של לונדון...אם זאת לא התחנת כוח מאנימלס אז היא ממש דומה לה...

N a V e

New member
ממ

חוות החיות מתרחשת באנגליה ולא ברוסיה הבולשביקית.

חוות החיות לא באמת מתרחשת באיזה

שהיא מדינה מסוימת. חוות החיות זה משל ובתור שכזה זה יכול להתרחש בכל מדינה שהיא.

ואם כבר מדברים על המפעל ההוא שם

אני היחידי שהמפעל של הפיה בשרק 2 נורא נורא הזכיר לו את העטיפה?

N a V e

New member
היא כן מתרחשת במקום מסוים

חוות החיות מתרחשת באנגליה,לפחות על פי ג'ורג' אורוול. זוכרים את השיר שהחזיר הזקן לימד את כולם בהתחלה? "בהמות אנגליה". ויש עוד ראיות מתוך הסיפור לדעתי.

אממ נכון, באמת זה באנגליה

אבל עדיין, הספר הנ"ל הוא משל ולכן בעצם הוא יכל להתרחש בכל מקום. אני לא חושב שהוא באמת מוגבל רק לחופי האי הבריטי

למעלה