שבת שלום לכולם!

../images/Emo16.gif שבת שלום לכולם! ../images/Emo16.gif

זהו שרשור ההמלצות השבועי, בו אתם מוזמנים להמליץ על אלבום, שיר, ספר, סרט או כל יצירה/הופעה/מוצר תרבות אחר שלדעתכם כדאי לאחרים להחשף אליהם. המלצת השבוע שלי: האלבום Idea של הבי ג'יס (1968) זהו האלבום השלישי שהאחים גיב הוציאו מאז חזרו לבריטניה, והחלש מבין השלושה. למרות זאת, מרבית השירים בו הם מצויינים. האלבום נחלק, באופן גס, לשני סוגי שירים. האחד הוא "בלדות" רומנטיות קורעות לב, על גבול השמאלציות, כגון Let There Be Love, I've Gotta Get A Message To You, When The Swallows Fly, I started a Joke ו-Swan Song. הסוג השני הוא שירים בגבול שבין פסיכדליה לפופ. כאן מצויות הפנינות האמיתיות של האלבום: Kitty Can הילדותי והמקסים - שיר שסיד בארט היה יכול לכתוב! - Summer of his Years שממשיך את המסורת של שירים הזויים ועלומים; Indian Gin and Whiskey Dry - עוד שיר הזוי, שיר שעד היום אני לא מבינה את כוונת המשורר בו, אבל הוא מטריף; Down To Earth - שיר שהקדים את Space Oddity של בואי בכשנה; Idea - השיר הכי "רוקיסטי" באלבום, אבל לטעמי הוא פספוס. I Have Decided To Join The Airforce - השיר הכי חזק באלבום, מבחינת הטקסט. ו-Kilburn Towers, עוד שיר הזוי, שנע על הציר שבין פסטורליה קוסמית לבין טריפ פופי מיינסטרימי - או מה שזה לא יהיה. בגרסה האנגלית של האלבום נכלל בו גם השיר Such a Shame, שנכתב ע"י וינס מאלוני, הבסיסט (או שמא הוא היה המתופף?) של הלהקה. זהו שיר חלש יחסית. בגרסה האמריקאית החליפו אותו ב-To Love Somebody, כמדומני, או בשיר אחר. וחופש נהדר לכולם!

holo

New member
כמה המלצות

לפני איזה חצי שעה חזרתי עם אבא שלי ואח של מטוואר וקנינו שני דיסקים: אחד של פיטר גבריאל בהופעה שלא ממש הקשבתי לא אבל אבא שלי הקשיב ואמר שהוא דיסק מצויין.. דיסק שני זה אוסף של כל נגני הגיטרה הקלאסית התותחים (סגוביה, ג'ון וויליאמס, ברים..), שממנו דווקא הספקתי לשמוע קצת ואני ממליץ לכל אוהבי הנעימות הקלאסיות לגיטרה. קוראים לדיסק (כפול) "שישה מיתרים". ועוד המלצה, לאחרונה שמעתי כמה פעמים את זיגי סטארדסט של בואי וזה דיסק פשוט בן.... כל השירים יפים, והרוב גם מוכרים.. מומלץ ביותר!!!

deePink

New member
הפעם יש לי המלצה על ספר...

קוראים לו: המקרה המוזר של הכלב בשעת הלילה. זה ספר מקסים (גם עשיתי עליו עבודה...) ממליצה מכל ה-
! מה שיפה בספר זה לא רק שהוא מרגש, יש בו גם הרבה ידע כללי ומפוזרות לאורכו חידות לוגיות נחמדות... תקציר הספר "המקרה המוזר של הכלב בשעת הלילה" מאת מארק האדון: (מתוך העבודה שלי...) בספר מסופר על כריסטופר בון שהוא נער בן 15. כריסטופר לוקה בתסמונת אספרגר (למרות שלא כתוב זאת בברור בספר אנו יכולים להסיק את מתוך ההתנהגויות של כריסטופר לדוגמא: הוא מרבה לגנוח, הוא לא סובל צבעים מסוימים ולא מסוגל שייגעו בו). כריסטופר הוא ילד חכם במיוחד ויש לו ידע רב בנושאים שונים. הוא יודע את שמות כל המדינות בעולם ואת ערי הבירה שלהן, הוא אוהב דברים שקשורים לחלל וכיצד הוא בנוי והוא גם יודע את כל המספרים הראשוניים עד 7507. הוא זוכר כל פרט, מבחין בכל תנועה (כמו גיבורו- שרלוק הולמס) והוא פותר בקלילות בעיות קשות במיוחד במתמטיקה ולמרות כל זה הוא מתקשה להבין גם את הרגשות הפשוטים ביותר של בני האדם, קשה לו לתקשר עם בני אדם זרים לו, הבעות הפנים קשות לו להבנה, מטאפורות מתפרשות לו כשקר מוחלט והוא אף פעם לא צוחק מבדיחות... דברים רבים שנראים לנו כמובנים מאליהם אינם ברורים לו. ההורים של כריסטופר (במיוחד אביו) מסתירים ומטייחים ממנו דברים, מונעים ממנו מידע וההתנהגות שלהם מבלבלת אותו מאוד. כריסטופר יוצא לחפש את הרוצח שרצח את הכלב השכנים ותוך כדי החיפוש הוא מגלה גילויים כואבים על משפחתו. גילויים אלו גורמים לכך שכל עולמו קורס ברגע אחד. לראשונה בחייו הוא עוזב את הבית ונפגש פנים מול פנים עם העולם הגדול. זהו.
שבת שלום
לכולנו! וכמובן ליל סדר שמח!
ומי שמפה מחפש את האפיקומן אז שיהיה לו בהצלחה!
(כמובן שאין לפקפק באפיקומן כי הוא יכול להביא את מידל
ל"אוסף" שלי)!

GingerBread Man

New member
אישית ממש לא אהבתי אותו

אמנם הוא נחמד, והסיפור מעניין, אבל הרגשתי שאין בו קצת מעבר.

oribarak

New member
ההמלצה שלי

דיסק שקניתי לפני יומיים\3 לא זוכר כבר...mirage של camel דיסק שקניתי אותו כשהכרתי רק את נימרודל מתוכו, וזה דיסק גדול! מומלץ בחום, שירים שדומים לנימרודל, כמה נעימות עם חליל ובונוסים מהופעות חיות במועדון maraquee(מרקש?) מומלץ!

GingerBread Man

New member
המלצה

Harvest של Neil Young אחד המוזיקאים האהובים עליי, באלבום שלו שאני הכי הכי אוהב. אני לא יודע איך להגדיר את הז'אנר של זה, אבל זה פשוט יפה. שירים מומלצים: Heart of gold Alabama (שהיה חלק ממלחמת שירים בין ניל יאנג ללהקת לינרד סקינרד שבאים מאלבמה, שהתחילה בשיר המדהים של יאנג - Southern Man והמשיכה בהמנון הרשמי של אלאבמה Sweet Home Alabama, ובעוד מקומות, וגם בשיר אלאבמה מהאלבום הזה. יאנג טוען שאנשי אלאבמה הם גזענים ובורים, בעוד לינרד סקינרד מפארים את שמה של ארצם האהובה.) The Needle and the Damage Done Words

NIR Y

New member
תאמת לא משהו

לפי דעתי. יש כמה שירים מאד יפים אבל האלבום די משעמם.

avki

New member
אלבום שרוב השירים בו טובים

אבל כאלבום (ובמיוחד באלבום של ניל יונג) הוא לא רציני כמו אחרים.

thezanani

New member
דיסק נהדר!

מתאים לחורף?! קיץ לוהט,אתה יושב על הערסל מעשן מקטרת ומשחק עם הכלב המכוער שלועס את כובע הקש שלך. אתה מקלל את הדמוקרטים ושמוע את "alabama". זה harvest. משהו קטן: לדיסק היפהפה הזה של של אחד מהקולות האהובים ביותר באמריקה(גם עלי. למרות שיש לו קול של אגזוז של פיאט,כל האזנה לדיסק הזה מגמדת עוד ועוד את ייבגני שופאלוב),הגעתי בזכות המלצה פה בשרשור החסד של ציףציף משי-זהב. תודה.

תזכיר לי לדבר אתך מחר

(כמובן, בין עוד 10,000 הדברים שאני צריכה להספיק, מחציתם קשורים לפורום).

edlessme

New member
פסח פסח פסח...

איזה כיף שיש לי תירוץ לקחת חופשה ארוכההההה... הממממ... כמובן... הדיסק המעולה ביותר שאיי פעם נעשה: beasty boys- hello nasty... קל לשלול.. אבל באמת.. רק תנסו... אה.. כן.. ואלבום הבכורה (והיחיד) של סוסיתא..

Rinor

New member
המלצה על שיר!

חג שמח לכל ישראל... אני רק אמליץ על שיר מצמרר ביותר, מקסים שכמותו ופשוט אחד שאצלי בכר מתנגן הלוך וחזור במחשב ולפעמים גם ברכב... Zager and Evans - In The Year 2525 יום טוב...

למעלה