שבת שלום לכולם

../images/Emo16.gif שבת שלום לכולם ../images/Emo16.gif

מדי ששי, אנו מעלים שרשור שבת, בו מוזמנים חברי הפורום להמליץ על אלבום/שיר/ספר/דבר אחר לחברי הפורום האחרים. ואני אתחיל, והפעם בהמלצה על תוכנות audio capture. אלו תוכנות המאפשרות להוריד שידורי streaming (למשל, שידורי רדיו) מהרשת אל המחשב. התוכנה בה אני משתמשת היא Replay Radio. התוכנה מאפשרת לא רק להוריד שידורי רדיו מאלפי תחנות ברחבי העולם (בעיקר מארצות דוברות אנגלית, כולל כל ערוצי ה-BBC) אלא היא גם מאפשרת תיכנות המחשב להקלטה עתידית, כמו וידאו: נניח שיש תכנית שמשודרת בניו-זילנד, כשאתם ישנים. אתם יכולים לתכנת את התוכנה מראש להקלטת התוכנית בשעה היעודה. כן יש כל מיני פונקציות עריכה שטרם ניסיתי. כמובן שנשארת לכם האופציה למחוק את ההקלטה - או לצרוב אותה לדיסק, או להוריד אותה ל-ipod שלכם וכד'. לתוכנה יש גרסת דמו, בה ניתן להשתמש במשך שבוע חינם. כך, הקלטתי את התוכנית הדוקומנטרית - בעצם ראיון - עם אריק קלפטון השבוע ב"רדיו 2" של ה-BBC, ועוד ידי נטויה.

Elinor BC

New member
המלצותיי ../images/Emo13.gif../images/Emo26.gif

1. Mike Oldfield- tubular bells דיסק מדהים של מייק אולדפילד הגיטרסט!! ישנם שני קטעים, הראשון של 25 דקות, השני של 20 דקות. כך, שמומלץ לא לעשות כלום ופשוט לנוח ולהקשיב ליצירת הבאמת!! מופת הזאת!!. דיסק אינסטרומנטלי בלבד. אני ממליצה עליו ממש ממש לאוהבי אינסטרומנטלי, קטעים מדהימים!!! 2. ספר- "מדריך הטרמפיסט לגלקסיה" מאת דוגלס/דאגלס אדאמס - ספר מד"ב , יפיפה אני חובבת ספרי מד"ב, ומכל מה שקראתי עד כה, הוא אחד ההאהובים, הוא ממש גאוני(יש לזה גם המשך לספר הזה, זאת סידרה כזאת). אגב, דאגלס/דוגלס, הספר מד"ב שנחשב מקדים את זמנו בספרים שלו,, ובעיני הוא סופר לא רע בכלל. (אגב, אז כמו שרובכם יודעים גם, שהוא היה בקשרים וחברם של הפ"פ שלנו.) בכל אופן, ספר באמת מומלץ- אבל רק לחובבי הז'אנר. וזהו, מספיק להפעם
ערב טוב, שבת שלום! ושבוע שבוע נעים ורגוע!

The Albatross

New member
אני לא יודע.

המדריך הוא לא בדיוק לחובבי הז'אנר. אי אפשר להשוות את המדריך עם מה שאסימוב או וולס כתבו. מדריך הטרמפיסט לגלקסיה הוא ספר מצויין, אבל לפי דעתי לא משתייך להגדרה של מדע בדיוני - אין שם מדע, למעשה. הספר הוא יותר "הומור חללי".

אגב

הסרט יוצא לאקרנים בימים אלו. באנגליה יש רעש גדול סביבו. מישהם שמעו עליו משהו?

Elinor BC

New member
כן , הוא יצא ב29 לאפריל לארה"ב ואנג

ואנגליה. וב12.5- יום חמישי הוא מגיע לבכורה ארצית פה באצרנו הקטנה.
החלטתי להמליץ לקרוא אותו מאחר שהסרט הולך להגיע לארץ..ונזכרתי בו. ובכלל אם מישהו מתכנן לראות את הסרט, אז כדאי לו לקרוא את הספר קודם
זה תמיד יותר כיף לדמיין הכל לבד בלי שמישהו יכתיב לך את הדימיון.

Elinor BC

New member
אממ איך אני אנסח את זה

צודק בעיקרון, אין לי הרבה מה לומר, אבל זה אכן פחות משתייך לקטגוריות המד"ב, אלא יותר לעניין הבידיוני, ומכאן ההומור החללי. טעות שלי, לא ייחסתי לזה מספיק חשיבות לוקחת לתשובת לבי
תודה רבה!

Shakty

New member
אני לא מסכים - הרחבה בפנים

נכון שאדאמס (זצ"ל) משתמש בהומור ספרים שלו (אגב הומור מי שטיפה ישקיע ויקרא את הספרים באנגלית יהנה פי כמה - התרגום לוקה מאוד) אבל ספרות מדע בידיוני אינה נמדדת בצורת הכתיה שלה אלה במהות - גם אסימוב גם הינלין גם פיליפ קי דיק כולם פילוסופים במסווה - התמות הפ פילוסופיות, ולכן לדעתי אדאמס בשתייך ולא רק משתייך אלא גם נמצא גבוה למעלה בעיני - הספרים שלו כל כך פילוסופים עם כל כך הרבה רבדים - ובעיקר כל כך אתאיסטים וכך כך כאוטים תוך כדי שימוש בהומור בירטי משובח. המדריך לטרמפיסט על כל חמשת חלקיו הוא התנך שלי - גם הספרים האחרים שלו (דירק ג'נטלי למשל) מצוינים אבל מחווירים לעומת המדריך. למי שלא יודע המדריך התחיל בכלל כסידרת תסכיתים לרדיו שבה אדאמס בעצמו גל עשה חלק מהקולות - אפשר להשיג את זה בדיסקים - מומלת מאוד לשמוע את זה.

Shakty

New member
אני מתנצל על כמות השגיאות - יהב על

יד אחת שלי ואני מקליד בשנייה...

InfectedM

New member
../images/Emo45.gif כל מילה בסלע. אגב, יצא גם משחק

מחשב בשעתו שניתן להשיג(באופן חוקי לגמרי*) כאן. *החברה שיצרה את המשחק בשעתו כנראה נסגרה או משהו בסגנון ולכן אין שום חוק שמגן עליו. אם תרצו הסבר נוסף בעניין תוכלו למצוא באותו אתר שנתתי(הוא מכיל ה-מ-ו-ן משחקים ישנים מאוד. ממש נוסטלגיה:).

Shakty

New member
הזכרת לי נשכחות...

החברה Infocom הייתה מחלוצות משחקי המחשב - היע עשתה רק tEXT BASED ADVENTURES ג'אנר שאין לו קליינטים משנות ה90 ואילך מפאת התקדמות הגרפיקה במחשבים. היו להם כמה משחקים נפלאים - ZORK ו PLANETFALL אך בעיקר הם עשו גירסה נפלאה ומצחיקה ל HITCHIKER. תודה.

The Albatross

New member
יש שם בהחלט פילוסופיה.

אבל לא ראיתי שום התייחסות למדע. סופרי המד"ב הרגילים מנסים לבסס את הספר שלהם על אמיתות מדעיות (כאלה שלפחות הוכחו שיש סיכוי, איכשהו, שיתקיימו, למרות שאין לנו עדיין את הטכנולוגיה בשבילהם), ובד"כ פיזיקליות או אסטרו-פיזיקליות. במדריך אין שום מדע, אלא אם אתה מתייחס לפילוסופיה כמדע.

Shakty

New member
לא מסכים לחלוטין-קח את הינלין למשל

גר בארץ נוכרייה - אחד מספרי מדע בידיוני הכי טובים שאי פעם נכתבו - אין בו ולו שמץ מיכולת מדעית תיאורטית שלא קיימת בהווה... אני מסכים לגישתך שחלק מהאפינים של SCI FI הוא יכולת מדעית תיאורטתית שעוד לא באה לידי ביטוי מעשי (ג'ול ורן למשל) אבל מיכאן ועד לקבוע שהמדריך לטרמפיסט הוא לא SCI FI הדרך רחוקה.

The Albatross

New member
אני כבר לא זוכר, האמת,

את גר בארץ נוכרייה. קראתי אותו לפני המון זמן. זה על ג'ובאל הארשו, או שאני מבלבל לגמרי? אהבתי את מספר החייה 666 של היינליין.

אגב מדע בדיוני

יש לי איפשהו בבוידעם את כל חוברות "פנטסיה 2000" (אולי אחת או שתיים חסרות). לא הסתכלתי עליהן כבר 25 שנים...

The Albatross

New member
אה, ומייק.

אני חושב שנזכרתי עכשיו.
בכל מקרה, עד כמה שאני זוכר החלק הבדיוני שם הוא פסיכולוגיה - כל החלק של הגריקה של מייק.

anao

New member
באמת יצירת מופת

אני חייב להסכים לגבי מייק אודלפילד. לי יש את התקליט (הדבר הגדול השחור) וכל פעם זה תענוג לשמוע את זה.

למעלה