שבת שלום לכולם

../images/Emo16.gif שבת שלום לכולם ../images/Emo16.gif

שרשור השבת שלנו, בו אנו ממליצים על ספר/סרט/שיר/תכנית/אלבום (טוב זה קצת מיותר השבוע) או כל דבר אחר שתרצו. ואני אפתח, בהמלצה על תוכנית רדיו שהתחלתי להתמכר אליה השבוע - The Blue Room ב"רדיו 1" של ה-BBC. בתוכנית מושמע המיטב (היינו, הדברים הטובים ביותר שיצאו לאחרונה) בתחום הצ'ילאאוט, אמביינט, אקוסטי ואינדי. התוכנית, הנערכת ומוגשת ע"י שני שדרנים - Rob Da Bank וכריס קוקו - היא פשוט מיקס מנצח, פותח ראש וסינוסים. זה הדבר הכי קרוב למוסיקה פסיכדלית, שיש כיום. בעצם, זו ההתפתחות הישירה של פסיכדליה: זרם של מוסיקה הזויה, שלוקח אותנו למחוזות רחוקים ולא ברורים לגמרי, משחרר את הדמיון ואת הרגש. עמוד הבית המושקע של התכנית. יש שם לינקים רבים ומעניינים. התכנית היא שבועית, ומשודרת בשבתות בלילה וימי ראשון בבוקר, במשך כ-5 שעות רצופות. ניתן, כמובן, לשמוע אותה במשך כל השבוע בארכיון. ההמלצה השניה היא על ארועי ה-18 במאי ב"רדיו 6" של ה-BBC, המציינים את יום השנה ה-25 למותו של איאן קרטיס, סולן Joy Division. מלבד ארועים שתערוך התחנה במנצ'סטר - ושבהם לא נוכל לקחת חלק - חלק מתכניות התחנה יוקדשו אף הם לעניין. פרטים מלאים ניתן למצוא בעמוד הארוע, כאן.

avki

New member
גם אני מצטרף

להמלצות השבוע. והפעם: Coldplay - A Rush Of Blood To The Head אלבום רוק מעולה, שאיכויות כמוהו כבר לא שומעים היום כמו כן אשמח להמליץ על אחד מאלבומי הרוק הכי טובים שנוצרו במדינה אי פעם - אלג'יר - מנועים קדימה האלבום הזה ככ טוב, שהרבה כבר כתבו עליו שהוא "אחד מאלבומי הרוק הישראלי הכי טובים אי פעם", "האלבום הכי עצוב בישראל אי פעם", ואפילו "'החומה' הישראלי". פשוט אדיר, וחובה בכל בית! ספר - התפסן בשדה השיפון. בשביל להבין את הגדולה שבספר הזה צריך פשוט לחזור לגיל 16, ואז הכל מובן. ספר קאלט פולחני שנחשב לספר הנוער הטוב ביותר. גם חובה לכל מי שאוהב סיפורי גיל ההתבגרות, ולכל מי שאוהב ספרות קלאסית ולכל מי שאוהב סיפורת ולא קרא ויש לו חור בהשכלה! הספר הוא אחד הספרים שאפשר ללמוד במגמת ספרות. עד כאן, שבת שלום!

Perfect sense

New member
גם אני:)

אני מחזק את ההמלצה על האלבום "מנועים קדימה" של אלג'יר, אלבום מעולה ועוד משהו..אתמול ראיתי בלווין את הסרט "וודסטוק" שהוא תיעודי על פסטיבל "וודסטוק 69'" שבו הופיעו אומנים כמו Bob dylan The who Janice Joplin Jimmy Hendrix Santana Joe Cocker Country Joe Crosby stills & nash ועוד הרבה.. סרט ממש כיף לראות- ומוזיקה מעולה.

avki

New member
אכן סרט מעולה

אבל בסופו של דבר זה תיעודי ככה שלמי שיש כוח לראות 4 שעות של פסטיבל אז סבבה לו (ואני מאלה).

Perfect sense

New member
ראיתי כבר פעמיים את זה:)

וזה לא נמאס..כי זה אחלה הופעות ויש שם קטעים מצחיקים בטירוף.. למשל שהצלם הולך לשירותים כימיים ומצלם שם איזה 5 דקות..ופתאום יוצא מאחד התאים של השירותים איזה אחד עם מקטרת ומתחיל לדבר איתו שטויות על כמה שהשירותים האלו עדיפים על היער:p

FloyDviR

New member
בוב דילן לא הופיע...

וכן סרט תיעודי מעולה.. ארוך אבל שווה כל רגע! הייתי נותן המון כדי להיות שם!

avki

New member
כן פשוט סרט מעולה

ובאמת שהייתי משלם איזה 1000 שקל בשביל להיות שם.

wish i was here

New member
אם בסרטים עסקינן

אני רוצה להמליץ על סרט שראיתי אתמול:מדריך הטרמפיסט לגאלאקסיה,סרט מצחיק וגורם לך ממש להכנס לתוך המציאות של הסרט

בהחלט

גם אני ראיתי אתמול. שווה 33 שקל
נון סטופ צחוק. סרט אמיתי לא מתחנף ובלי שחקנים מלוקקים. חוץ מזה שהכל בריטי.

אחלה המצלה

במיוחד קולדפליי.... מומלץ בחום! את אלג'יר לא יצא לי לשמוע... לפי התיאורים שלך, שווה לפתוח את הארנק.

flowerboy69

New member
פינק פלויד על פסנתר.חובה לקרוא!

לפני 4 ימים יצא הדיסק החדש הזה-הצדעה לפלויד על ידי פסנתר.הוא יצא על ידי חברת ויטמין שכבר הוציאה כמה אלבומי הצדעה לפינק אך כולם היו מאכזים ולכן לא הייתה לי ציפיה למשהו מרענן אז אתמול קיבלתי את הדיסק ושמתי אותו בדיסקמן לפני השינה...כבר עמדתי להרדם ואז קמתי בזעקה-יצירת מופת!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!מה אומר לכם...דיסק ענק ענקקקקק איזה יופי של פסנתר לשירים של הפלויד דיסק מרגש מאוד שגורם צמרמורת המון רגש ויופי יש שם בקיצור-לטוס עם או בלי רדבול לקנות לפני שיגמר כי זה דיסק שכל מי שאוהב את המוזיקה יאהב.

flowerboy69

New member
השם זה

the piano tribut to pink floyd וממה שידוע לי אין אותו בארץ כי אין ייבוא של האלבומים מחברה זו לפחות לפי מה שראיתי עד כה.הוא ניתן להשגה באמזון.

Davidson

New member
../images/Emo54.gif

אני מוצא קושי בלכתוב המלצות על אלבומים אהובים, אבל אנסה, בתנאי שלא תזרקו עליי חצילים ותקראו לי טיפש. היר ווי גו... London After Midnight - Psycho Magnet רוק גות'י? אינדיסטריאל? נה, למי איכפת. אין לי הרבה מה לפרט על האלבום. האם אלה הקלידים(?) הדי מאיימים (ובהחלט לא דביקים ומטופשים, כמו שאצל כמה להקות אחרות כן), והשירה... הו, השירה של הסולן (מצטער, לא בדקתי את שמו). Biosphere - Substrata זה כ"כ עדין, כ"כ קר, כ"כ עצוב, וכ"כ יפה שזה כואב. האלבום הראשון ששמעתי שקשור לאמביינט, וכשאני חושב על זה, למוזיקה אלקטרונית בכלל. לא חייבים לנגן מהר, לא חייבים לשיר גבוה, אפשר להגיע לעוצמה גבוהה כ"כ גם בדרכים אחרות. האזינו לpoa alpina, ופשוט תנו למוזיקה לעשות את שלה. לא הכרתי מוזיקה כ"כ יפה, כ"כ חמה, כ"כ מלנכולית, כ"כ... אין לי יותר מה להגיד. אין לי מושג איך האלבום הזה לא נכנס לרשימה שלי, באמת שלא. אין סיבה להמשיך. מכיוון שרוב מה שאני עושה בחיים זה מוזיקה ולימודים, אסיים את ההמלצות פה.

itaikuskus

New member
המלצתי השבוע

הרכב בשם "man or astroman?". השירים ברובם אינסטרומנטלים, והחבר'ה יגרמו לכם להרגיש כאילו אתם בפירסט קלאס אול דה וויי טו מארס. הסגנון נע בין סרף,רוקנרול,גאראז',פאנק ומה לא, עם סאונד גיטרה שלא משאיר מקום לטעויות. אלבומים מומלצים: expeiriment zero project infinity is it a man..or an astroman? תהנו.

נימרודל

New member
המלצה לשבת :)

אני ממליצה על הדיסק in the land of grey ang pink של להקת caravan. דיסק פשוט מעולה! מעט הזוי, פסיכדלי, משעשע ביותר... פשוט מקסים. המנגינות והליריקה פשוט שובים לב. מעולה ליום שבת עצל. :]

למעלה