שבת שלום לכולם

../images/Emo16.gif שבת שלום לכולם ../images/Emo16.gif

ושוב הגענו לסוף השבוע, ולשרשור ההמלצות שלנו. מה המלצותיכם לשבוע הבא? ההמלצות שלי: בשבת אחה"צ ישדרו בערוץ Arte בשידור חוזר את הראיון עם ניק מייסון ששודר אתמול. צפיתי בראיון: אמנם היה דאבינג לצרפתית, והקריינות לא חידשה הרבה, אבל מאידך הראו המון קטעי-קליפים היסטוריים של הפלויד משנות השישים. כך שזו הזדמנות עבור אלו מכם שלא ראו אותם קודם. תכניתו השבועית של המבקר סטיוארט מקוני ברדיו 2 של ה-BBC, התכנית Critical List, תוקדש בשבוע הבא על פי השמועות לאלבום Something Else של הקינקס, משנת 1967. מקוני בוחר כל שבוע תקליט "קלאסי", משמיע קטעים ממנו ומדבר עליו - בנוסף על קטעים מוסיקליים של אמנים אחרים. Something Else הוא אחד מאלבומיה הטובים של הלהקה, ואף שהוא אינו מגובש מבחינת קו מוסיקלי (אם משווים אותו לסרג'נט פפר, נניח, או ל-piper שלנו), ואף שהוא כולל 3 שירים של דייב דייויס, הוא עדיין כולל פנינים נצחיות מפרי עטו של ריי, ביניהן: "דייויס וואטס" - שיר הקינאה/שינאה/אהבה לנער הפופולרי מבית הספר (ועוד כמה וכמה דברים); "שתי אחיות" - על קנאתה של אחות נשואה ואם לילדים, באחותה הרווקה וההוללת, עד שהיא מגלה שחייה בעצם אינם כה משעממים כפי שחשבה. השיר הוא גם אלגוריה ליחסים בין האחים דייויס באותה תקופה. "הארי ראג" - שיר הומוריסטי-מריר על תלותם של אנשים בסיגריות... לא, זה לא תיאור מדוייק: זה שיר על מציאת הטעם בחיים גם בתוך כל הג'יפה. כמו הרבה שירים שלו. "תה של אחר הצהריים" - השיר הוא על איך נעשה שימוש בריטואלים של הבורגנות האנגלית להסתרת כאב-לב. או שלא. או שזה שיר מצחיק. או עצוב. תלוי מאיזה כיוון מסתכלים עליו. End of the Season - דייויס ירה הרבה לכיוון הבורגנות והאריסטוקרטיה האנגלית (הישנה והחדשה) באותן שנים: על תלותם במותרות של חייהם (אחוזות, יאכטות וכו') ע"מ לכסות על ריקנות רגשית. בו-בזמן, הוא סימפט את הדמויות שבשיריו - מה שהופך אותם לשירים גדולים, ולא סתם סאטירות. זה אחד משירים אלו. הידוע ביותר מביניהם הוא, כמובן, Sunny Afternoon. Situation Vacant - שיר מצחיק, שנון וחמוד על ג'וני המסכן, שהתערבותה של חמותו הרסה את נישואיו. Lazy Old Sun הוא אחד מהנסיונות הפסיכדליים הבודדים של הקינקס. באופן לא מפליא, זהו שיר על שמש. קישור לדברים שכתבתי על הקינקס פעם: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=648&msgid=41266878 אתר הבית של תכניתו של מאקוני: http://www.bbc.co.uk/radio2/shows/criticallist/ השידור הראשון יהיה במוצ"ש ב-23:30 בלילה ולאחר מכן ניתן לשמוע את התכנית במשך כל השבוע.

Shakty

New member
המלצה שלי לשבת -SHPONGLE - חדש!

אני מאוד מאוד אוהב את ראג'ה ראם וסימון פוסטפורד, יש לי את שני האלבומים, הסינגל של DIVINE MOMENTS OF TRUTH ודיסק הרמיקסים פלוס כמה בוטלגים. נכון למים אלו הצמד משחררים אלבום חדש שנקרא : Nothing Lasts... But Nothing Is Lost באתר שלהם הם נותנים להוריד כמה שירים מהאלבום החדש חינם חינם וחוקי חוקי - תשמעו תקשיבו ותפנימו - כך בדיוק - פחות מ3 האזנות אי אפשר בכלל לקלוט מה הם עושים שם. http://www.shpongle.com/released.htm

MellowShip

New member
מצטרף להמלצה על שפונגל

בהחלט דיסק מעולה..סיימון פוספורד שוב פעם מחזיר לי את האמונה בסימפולים איכותיים עם כישרון שלא נגמר. אגב הוא מופיע היום בערב יחד עם ג'ון דיגויד פה בארץ. אני רוצה להמליץ על ספר, תורת הקוונטים - מציאות ומסתורין מאת יואב בן דוב. בחיים לא חשבתי שפיזיקה תעניין אותי עד כדי כך או בכלל, אני באמת ממליץ לכל מי שרוצה להבין דבר או שניים על תיאוריה שמסבירה המון דברים ועושה פלאים. והמלצה על סרט שקשור גם לספר איכשהו: what the bleep do we know? סרט תיעודי עלינו כעל בני אדם, תאים, יישות אחת, ומהות אחת. מראה מה המחשבה מסוגלת לחולל, ושכל זה רק ההתחלה. סרט מרשים, עם מוזיקה מהפנטת, אפקטים ויזואלים מצויינים ובאמת דברים מאוד מעניינים ומרתקים. שישי חם, וטוב.

Shakty

New member
את דיגוויד אהבתי בסטים הראשונים שלו

ב GLOBAL UNDERGROUD אבל אחר כך הוא התחיל לחזור על עצמו ולחזור על עצמו ולחזור על עצמו... היום בא לי להקיא ממנו... הייתי באפריל שנה שעברה בהופעה של שפונגל בארץ ואחרי זה פוסטפורד נתן סט לבד - סוף העולם - קרחנה כמו שכתוב הספרים...

melancholy man

New member
סטויארט מקונהיי עם הקינקס

מאוד מומלץ, תמיד מעניין לקרוא ולשמוע את מקנוהיי ו something else, הוא כנראה האלבום הטוב מסוגו (ופה בא סימן קריאה ולאחריו נקודה). ואם כבר המלצות מ BBC, אז אני ממליץ על התוכנית של בוב הריס על קרוסבי סטילס נאש ויאנג, התוכנית (הקישור הוא לפרק הראשון) משלבת ראיונות עם חברי הלהקה ואנשים חשובים בתולדותיה, ומתארת בצורה נפלאה את הצנה הקליפורנית בה צמחה הלקה בשלהי שנות השישים. http://www.bbc.co.uk/radio/aod/genres/musicdoc/aod.shtml?radio2/r2_crosbystills

שמעתי את התכנית של מאקוני הבוקר

והיא מצויינת. חבל רק שהוא מדבר כ"כ מהר - אפילו לי קשה לעקוב - שהרי מה שיש לו לומר זה דברים מעניינים ומחכימים. את התכנית של בוב "הלוחש" האריס עוד לא שמעתי - בהמשך היום או מחר.

avki

New member
My המלצות!

(קצת גיוון הפעם) משחק מחשב:Deus Ex - למי שאוהב פעולה\תפקידים - משחק עמוק עם עלילה גאונית, משחקיות מקורית וכו'. מומלץ למי שחייב סיפוק של סיפור כיף, אפל, מדכא ואיכותי. לביקורת יותר רצינית: אלבום: John Lennon - Acoustic - אלבום מעולה. 9 הקלטות נדירות (ועוד 3 בהופעה חיה, קצת פחות מוצלחות) ששימשו את יוקו וג'ון בהפקת השירים המלאים. הטבעיות והכנות שבהם ג'ון שר את השירים שלו משפרים ממש כמה מהשירים שם. זהו להשבוע, שבת שלום.

avki

New member
*הביקורת

http://www.vgames.co.il/website/vgames_review_page.asp?platform=PC&seqReviewID=422&seqGameId=3227

המלצה :הדיסק החדש של הצלופחים

להקת EELS השמיימית הוציאה שבוע שעבר דיסק חדש וכפול שנקרא Blinking Lights and Other Revelations (אורות מהבהבים והמצאות אחרות) הדיסק כמו כל חמשת הקודמים הוא מעולה . מנהיג הלהקה ובעצם האיש שהוא הלהקה הוא E בחור אובדני ואינטילגנט שאחותו התאבדה אמו מתה מסרטן אביו השתגע וכלבתו נדרסה (וכל זאת בבת אחת) ומאז הוא כותב שירים מעולים שהדיכאון בהם הוא דיכאון אמיתי ועמוק והשמחה היא כנה וחיה מכל שיר שמח אחר שתשמעו . למי שעוד לא מכיר את הלהקה הזאת מומלץ להתחיל עם אחד משלושת הדיסקים הראשונים שלהם ורק אחר כך לעבור לשישי שהוא מורכב ומספר סיפור (מתחיל בילדות קסומה ממשיך משם בחוסר התאמה לעולם פרידה בחברים התמודדת עם המוות ונגמר בהשלמה עם ה"זיקנה" ההתבגרות ועם החיים ועם החיים בכלל) בדיסק מתארחים גם כמה ממעירציו של E כמו טום וויאטס והכלב של E ששר איתו שיר על הפעם האחרונה שבא הוא דיבר עם אחותו ליפני שהתאבדה בואו לאתר של EELS ותוכלו לשמוע קטעים ולאות קליפים מהעבר ועד היום האתר

afon

New member
ההמלצה שלי

Spooky Tooth - It's All About להקה לא מוכרת בכלל משנות השבעים, אני הכרתי אותה בעקבות מאמר בפורום אגדות רוק (מומלץ לכולם לעבור לפורום השכן ולקרוא את המאמר) הדיסק עצמו הוא רוקי למדי ועם גיטרת באס אחת הטובות שאני שמעתי, ממש יש דומננטיות של הבאס, שומעים ומרגישים אותה. בשירים עצמם יש שני קולות יקח לכם זמן להבין שזה בעצם גבר וגבר ששרים ולא אישה וגבר, כי הסולן (כמדומני) נשמע דיי צווחני ונשי. בסך הכול דיסק ממש מעולה עם שירים ממש טובים, ממש רוק של שנות השבעים כמו שהוא צריך להיות! סוף שבוע טוב ושקט לכולם.

NIR Y

New member
אני ממליץ

על לשמוע את האלבום המצוין הזה של הקינקס, ובאמת השירים שכתבת שירים מצוינים במיוחד שתי אחיות שהוא השיר האהוב עלי באלבום, חוץ מהרי רג שאני לא כול כך אוהב. ועוד המלצה האחים הכימיקלים- לחץ על הכפותר, אלבום גדולל ואני לא מגזים כול שיר שם יותר טוב מהשני, ולמה זה אלבום כול טוב כי הוא מזכיר שיש גם מוזיקה טובה בזמנים שלנו ולא רק זה היא גם מקורית, אלבום מצוין לכל מי ש חושב שאין מוזיקה אלקטרונית טובה (אני מקווה שזאת הגדרה נכונה, אבל הכוונה ברורה אי מקווה)

flowerboy69

New member
המלצה-חובה-אביב גפן-ילדי יום ראשון

היי אתמול יצא לאור הספר הראשון של אביב גפן-ילדי יום ראשון קראתי ממש כמה עמודים ממנו אבל מהר מאוד הבנתי שהספר הזה הוא חובה אני ואביב מאוד דומים.דומים עד כדי כך שמי שיקרא את הספר ומכיר אותי יכול לחשוב שאני כתבתי שם.למי שלא יודע אביב גפן הוא אספן ומעריץ גדול של הפלויד והוא כותב בספר על ההשפעה שלהם עליו ועוד דברים מעניינים .גם הוא-מן ילד פרחים שלא אוהב אנשים אבל חי ממוזיקה ומאכפתיות לכל מיני דברים קטנים.אביב גפן הוא אדם יחודי באופי האומנותי בארץ. בתקשורת רואים זמר ואומן.במציאות הוא ביישן ושקט ומדבר על כל מיני דברים פנימיים שלו ועל אהבה ומוזיקה וחברים.זה מה שלפחות אני ראיתי כשפגשתי אותו וישבנו לדבר בטיילת בטבריה לפני כמה וכמה זמן. העטיפה של הספר-מושפעת מסיד בארט ומאלבומו "בארט" והיא צילום של שורות נמלים שמזכירות מאוד את תמונת החרקים של בארט.אביב מנסה להראות את עצמו כאומן מעונה-ומנסה-לדעתי דיי בהצלחה-לגרום לקוראים לרחם עליו ולחבק אותו-מוזיקלית וכאדם. מומלץ מאוד.

המלצה: עוד פסטיבל, והפעם...

"4 ימים באירלנד" שהיה לא מזמן בארץ ומשודר אחרי חצות בערוץ 2. מוסיקה אירית אותנטית. שבת שלום

Elinor BC

New member
ציף, את יודעת מה שם התוכנית?

או באיזה שעה בדיוק? כי אני מסתכלת בלווין ברשימה.. ולא מצויין שום דבר על ניק מייסון סתם תוכניות שאין לי מושג מה הן.. תודה

התכנית נקראת Tracks (ערוצים)

ותשודר בשעה 18:50 לפי שעון ישראל. http://www.arte-tv.com/fr/semaine/244,broadcastingNum=464043,day=1,week=23,year=2005.html

holo

New member
כן איזה באסהה

ראיתי כולה 2 דקות איזה עיצבון..

Bardogo14

New member
המלצה על דיסק

Gentle Giant - Octopus הרבה זמן לא שמעתי אותו ועכשיו חזרתי. דיסק ענק. לחנים מצוינים ועיבודים מעניינים. היכולת הווקלית שלהם מדהימה. מומלץ.

למעלה