שבת שלום לכולם

N a V e

New member
שבת שלום לכולם

ותיקי המקום אולי יזכרו אותי... אז לפני ששואלים אגיד שאני עמוק בשירות הצבאי,ועכשיו יצאתי לרגילה. אני ממליץ על הדיסק simon&garfunkel של הצמד המיתולוגי.קצת אקוסטיקה ומתיקות לא תזיק בסופ"ש החורפי הזה.
 
המצלה

טוב בשבועיים האלה קראתי שני ספרי מתח רבי-מכר של שני סופרים מוכרים. אשמח לקבל את ההמלצות שלכם לספרי מתח עם קצת פרטים. הראשון הוא :- התא - ג'ון גרישם - דרמה משפטית: עו"ד צעיר מנסה להציל את לקוחו הראשון בקריירה שהוא במקרה גם סבא שלו שלא הכיר שהיה אחראי על פיגוע במשרדו של פעיל זכויות אדם יהודי והריגת שני ילדיו...והמאבק המשפטי נגד הוצאותו להורג. סיפור מרגש ועוצמתי שמדבר גם על ערכים ואידיולוגיות ועוד נושאים שנויים במחלוקת בעם האמריקני במיוחד בנושא האפלייה הגזעית. כמוכן ממחיש את הסבל ואת חיי הבדידות של האסירים שממתינים לגזר הדין מוות שלהם. השני - מבצר דיגיטלי - דן בראון - מומלץ לאוהבי המחשבים, המודיעין, האינטרנט והתכנות. (שוב) חיפושים חסרי כל סיכוי אחרי ומרדפי יריות, ובצד האחר של העולם, שקרים ומזימות ואיך לא האהבה תמיד מנצחת בסוף. כהרגלו של בראון, הוא זורק אותנו בארץ אירופאית, הפעם ספרד, וגם לא מרחם עליהם הוא יורד עליהם לאורך כל הספר (כהרגלו כמובן) עם עוד מרצה לשפות שיודע כל שפה קיימת... מדבר על סוגית זכויות הפרט, אמינות ונאמנות... ועוד כמה דברים שגיליתי שלא ממש השתנו מהספר הקודם שקראתי "מלאכים ושדים". אבל גם נחמד! אז ספרי המתח הבאים שלי יהיו: נקודת ההונאה - דן בראון. - לאחרונה אני מתעניין יותר בספרות הבריטית לזה קניתי את הספר "התוכי של פלובר" - ג'וליאן בארנס. מקווה שיהיה מעניין. דיסק - Automatic for the People של REM אר.אי.אם היא הלהקה המודרנית האהובה עליי. מילים ביחד עם מוסיקה מצויינת. אז קבלו אותו בהמלצה, בכלל כל אלבום שלהם הוא מומלץ! שבת שלום, קרייזי
 

חרטושה

New member
המלצה דגולה!

לא קראתי את הספרים, אז אני מתכוונת לדיסק. ל- REM יש כמה דברים נחמדים מהשנים הראשונות, לפני שהם ממש התפרסמו. השיא לפי דעתי מתגלם באלבום הזה שעליו המלצת. פשוט יצירת מופת מקורית וגאונית. אחרי זה הם כבר לא הצילחו ליצור שום דבר שהוא יותר מ"נחמד" במקרה הטוב לדעתי.
 
את התקופה הראשונית שלהם

אני מאוד אוהב, במיוחד Murmur. הם מושפעים המון מהפלויד, גם בצליל היחודי וגם בליריקה המעורפלת משהו.. האם באמת יש להם גרסת כיסוי ל-Dark Globe של בארט... והאם ניתן להשיג אותה?
 
../images/Emo45.gif

התקופה המוקדמת של REM היא מעולה. אני מסכימה גם עם חרטושה לגבי Automatic וכו'. עייפות החומר? מי יודע. כן הם באמת הקליטו גרסה ל-Dark Globe. זה הופיע בצד ב' של הסינגל Everybody Hurts. לפי AMG, אפשר למצוא את זה באוסף Rare Frequencies שלהם, אבל אני לא מכירה אותו. REM הקליטו גם גרסה חיה של השיר, בתוכנית טלוויזיה - נדמה לי של-VH1. וזכור כמובן הסיפור על איך שווטרס הגיע לראות אותם בהופעה, ולאחריה ניגש אליהם להגיד להם שלום, והם התעלמו ממנו - ככה הוא הרגיש - וסטייפ אפילו התחיל לשיר לו בפנים את Dark Globe ו-ווטרס פירש את זה כאילו הם אומרים לו "זה סיד שהיה הכשרון בלהקה, לא אתה". הפרנואיד.
 

DOCTOR ROBERT

New member
אני פשוט שונא את ההתנהגות של ווטרס

כל דבר הכי קטן הוא מפרש כ-"כולם שונאים אותי! הם חושבים שסיד יותר טוב!" בלה בלה בלה בלה בלה בלה. זה טיפשי וילדותי, למרות שהוא המשורר הכי טוב של עולם הרוק.
 

itaikuskus

New member
הקשבת פעם למלים של דרק גלוב?

אני חושב שהמסר שסטייפ ניסה להעביר לווטרס דיי ברור, ו-ווטרס הבין זאת בצורה מושלמת.
 

flowerboy69

New member
לא שמעתי על האוסף הזה אבל

לי יש את הסינגל המקורי בדיסק ותקליטון והגרסה הזו היא אחת היפות והמרגשות ששמעתי .חבל שאין גישה זמינה יותר לשיר הזה.
 

גודייבה

New member
יש לי גם המלצה!

kate bush-the kick inside אמנם לא רכשתי את הדיסק בעצמי, כי כל פעם ששמעתי אותו בחנות דיסקים (ועשיתי זאת לפחות 6 פעמים...
משהו בו גרם לי לא לקנותו... בכל אופן, השיר moving- הרצועה הראשונה בדיסק, זה השיר הכי יפה שנכתב עלי אדמות. זוהי קייט בוש במיטבה, עם קולה המדהים (אחת מהחמש), שיר נוגה ונוגע, עדין ורוגע. פשוט יפהפה אני יכולה להקשיב לו שוב ושוב.... והשיר השני שהוא כמובן -wuthering hights שלפני שהכרתי את מובינג הוא היה אהבת חיי... (למרות שבדיסק אוסף שלה יש ביצוע יותר יפה לשיר הזה...) אז שתהיה לכולנו שבת שלום!
 

thezanani

New member
מה עם הרומן של רומאו המ"פ השעיר

ויוליה השלישה האתיופית? אני מחכה.
 

avki

New member
זה לא מאה אחוז מדויק (לטעמי).

הסינגל של Everybody Hearts הוא אחד הדברים הכי מדהימים שיצאו פה ב10 שנים אחרונות. סינגל כל כך עומצתי... וגם הבי סיידס כמובן
וחוצמזה שReveal האחרון שלהם (אם אנלוטועה) הוא דיסק טוב. נכון, הוא לא עומד בכבוד מול אחיו הגדולים, אבל הוא מחזיר את הכבוד ללהקה שהייתה לה תקופה חלשה שנסתמנה כתקופת הירידה שלה מין השטח.
 
למעלה