כמה המלצות
בגלל בעיית האינטרנט שלי לא נזדמן לי להמליץ בשבועות האחרונים, ולכן אמליץ כאן על שני ספרים מדהימים. האחד, ספר מדהים, שאני בטוח שכולם שמעו עליו, אף זיכה את כותבו בפרס נובל לספרות (מוצדק מאד, יש לאמר), הינו "מאה שנים של בדידות"/גריאל גארסיה מארקס. ספר מדהים המתאר את סיפורה של משפחה ביישוב קטן בקולומביה. משעשע, כתוב בצורה נפלאה, וסוחף. ספר שכל אדם צריך לקרוא. הספר הזה כל כך מדהים, שלא רק שהוא עדיין עובר במחשבתי, אלא שאני מתגעגע לדמויות המתאורות בו. הספר השני פחות קונבנציונלי לקורא הרגיל, ספר מדע פופולרי, "המוסיקה של המספרים הראשוניים", אשר מתאר את התפתחות תורת המספרים (התורה במתמטיקה אשר "אחראית" על חקר תכונות המספרים) החל מימי גאוס ועד היום, ומדברת בפרט על המספרים הראשוניים. בתור חובב מתמטיקה לדעתי זהו ספר מדהים, וכל מי שמתעניין במתמטיקה, צריך לקרוא אותו. המלצה נוספת: Joe Jackson's Jumping-Jive. ג'ו ג'קסון בד"כ לא עושה ג'אז-סווינג שכזה, אבל הייתה לו יציאה חד פעמית. אומר לכם את האמת - אני לא מכיר אף אלבום אחר שלו. Jump-Jive הוא סגנון שהתפתח מהסווינג-ג'אז, וקשה מאד לתאר אותו. אלבום מעולה, מקפיץ, מטריף חושים, כל רגע בו תענוג. לאנשים שלא כל כך מוכרים עם הסגנון, האלבום הזה יכול לתת אלטרנטיבה מהמוסיקה הרגילה שלהם לכמה זמן. זה אלבום שיש לי איתו היסטוריה ארוכה. בגיל 8 בערך אבא שלי השמיע לי אותו לראשונה. ישר אהבתי אותו. מאז זכרתי בע"פ מילים של שירים מהאלבום ההוא. לפני כמה שבועות לקחתי את האלבום הזה קצת לעצמי, לשמוע אותו שוב, אחרי שלא שמעתי אותו כמה שנים טובות. אני אמנם מאד אוהב אותו, אך רק בתור יציאה חד פעמית, כי רוב הסגנון הזה די חוזר על עצמו. (גם האלבום הזה, חוזר על הרבה דברים שאחרים כבר עשו בסגנון)