שבת שלום לכולם!

../images/Emo16.gif שבת שלום לכולם! ../images/Emo16.gif

והשבוע: המלצות על הקלטות מוסיקה חיה. ההמלצה שלי להשבוע היא לסטרימינג של הופעה חיה של אחד מכותבי השירים הכי אהובים עלי, גראנט הארט, בהופעה חיה אקוסטית משנת 2005. http://www.universalbuzz.com/catalogresults.asp?ArtistNumber=375 בעמוד תמצאו גם ביוגרפיה של גראנט, למי שלא מכיר אותו (שזה רובכם, אני יודעת). הלינק לסטרימינג לא עובד בכל הדפדפנים, אבל יש כרגע מהלכים מצד חפרפרותיי להנגיש את זה לכולם. כשיהיה, אעלה גם אותו. מה המלצותיכם לחברי הפורום?

מורנא007

New member
שבת שלום

אם בהופעות חיות עסקינן, אז ההמלצה שלי לשבוע קשורה לענף המוסיקאלי שמעניין אותי
רוק מתקדם
האלבום Live at Carnegie Hall של להקת Renaissance. האלבום יצא בשנת 1976, הוא אלבום כפול. האלבום מכיל קטע רוק מתקדם (Ashes Are Burning ) בביצוע מרשים ומהנה באורך של מעל ל- 25 דקות והוא האחרון בתקליט השני. אם חשבתם שהאינטרפרטציה לשיר Ashes Are Burning ניתנה באלבום Ashes Are Burning שהיא באורך של 11 דקות בלבד היכונו להפתעה לטובה. האינטרפרטציה המוצגת בהופעה חיה מתעלה על המקור (והמקור טוב מאוד) ולא רק בגלל האורך אלא בגלל מה שמנגנים בו.

RoieL

New member
דג ושמו וונדה

מונטי פייטון במיטבם. חפשו שידורים חוזרים ב- MGM, אני יודע שזה שודר אתמול.

אחלה סרט, רק שזה לא של מונטי פייטון

ג'ון קליז וצ'ארלס קריצ'טון כתבו ולמרות שגם קליז וגם מייקל פאלין מופיעים זה עדיין לא מונטי פייטון. בכל אופן, מצטרף להמלצה - מומלץ בחום.

Kettercat

New member
Snow Patrol - Final Straw

איפשהו לקראת סוף המילניום הקודם ובתחילת הנוכחי (נכון, גם עכשיו אנחנו ב"תחילת", אך אני מדברת על עד שנתיים אחורה, פלוס מינוס), קיבלתי לחיקי את התואר "אנגלופילית" באופן רשמי. כל המוזיקה שרק שמעתי, ללא יוצא מן הכלל, הייתה של להקות בריטיות (ואיריות, ההבדל מבחינתי כאן הוא זעום) עכשוויות, כאלה שיצא לראות בMTV2 פה ושם. טראביס, סטריופוניקס וקולדפליי היו האהובות עליי ביותר, בתקופה לפני שנהפכו לזבל הנוכחי. אחת מהלהקות שהסתננה גם היא לפלייליסט שלי היא הלהקה האירית/סקוטית (חברי הלהקה הם תושבי סקוטלנד אך במקור מצפון אירלנד) Snow Patrol. הייתה זו שנת 2004 כשהם הוציאו את אלבום המופת (!) שלהם Final Straw, שכלל את השירים: Spitting Games Run (
) Chocolate How To Be Dead ועוד. באותו הרגע שהאלבום היכה את החנויות, ידעתי שאני חייבת אותו לעצמי. חמדנית שכמוני. איכשהו, הדברים התגלגלו, ורק בחודש האחרון יצא לי לרכוש אותו סוף כל סוף (טוב, כשמוצאים אותו פתאום ב-30 ש"ח במקום המחיר המופקע הקבוע, אין תירוץ. חייבים לקנות). אני מודה, ברגע שקיבלתי אותו לידיים, שחררתי מעין אנחת "סוף כל סוף". דקה אחר-כך, משהו התחיל להציק לי. אולי... זה היה מיותר? אפילו בשביל ה-30 ש"ח המסכנים. גם ככה אין לי מקום לאחסן דיסקים עם כל הכמות שתופסת לי כבר את החדר. הרי מזמן הסצינה הבריטית הזאת נדחקה לי לפינה, כבר שנתיים שאני בכלל יותר בענייני הפולק והגיטרה האקוסטית, במקום הדיסטורשיין והמבטא הבריטי הכבד. הנחתי את האלבום במקום של כבוד במעמד הדיסקים, וחיכיתי לרגע המתאים, שבו יהיה לי את החשק הזה לקרוע לו את עטיפת הניילון ולהכניס למערכת. לאט-לאט. כל דבר בעיתו. לפני כמה חודשים, כשהתחילו טיפות הגשם להראות נוכחות בשמיי ישראל, הכנתי לילה אחד אוסף שירי חורף שקטים למי שהיה בזמנו החבר שלי. הטעם המוזיקלי שלנו חופף בצורה מפחידה, זו בעצם הייתה הדרך שבה היכרנו מלכתחילה, אך ידעתי שאני חייבת לחשוף אותו לעוד כמה דברים שהוא חייב להכיר וחייב לאהוב. אין דרך טובה יותר מאוסף אישי כדי לעשות זאת. וכשנברתי בארכיוני המחשב שלי, בחיפוש אחר השירים הנכונים, מצאתי בין השאר את Grazed Knees מתוך האלבום הנ"ל. איכשהו, למרות שלא היה לי חשק בצורה לא מוסברת, הייתי חייבת להכניס אותו פנימה. הוא לא נתן לי להתעלם ממנו. וטוב שכך - בסופו של דבר, היה זה אחד השירים שהכי התחבבו על הבחור מכל האוסף. כל ההתעסקות הזאת סביב השיר הזה, החזירה לי פתאום את הסקרנות סביב הלהקה... הייתה תקופה לא קצרה שהשירים שלה התנגנו אצלי יום וליל, ופתאום - שקט. אבל היי, זו אשמתי. זה לא הם, זאת אני. ואז, בהחלטה של רגע, קניתי סוף כל סוף - כאמור - את האלבום. ואתמול בלילה, כשירדתי לרכב וניסיתי לבחור איזה דיסק לקחת איתי לנסיעה, ידעתי שהנה - הגיע הרגע לחנוך את האלבום ולקרוע לו את קרום הבתולים. בשעה טובה. 2, 3 שניות. זה מה שזה לקח, אני חושבת - עד שהבנתי שאהבה נושנה תמיד חוזרת, לא משנה כמה זמן עובר כשמנסים להתעלם ממנה. זהו, ללא ספק, האלבום שאני הולכת לחרוש עליו בזמן הקרוב, עד שיופיעו השריטות. יאללה, מקסימום קונים עוד אחד - 30 ש"ח, כבר אמרתי?

יפה כתבת!

נשמע מעניין מאוד. שמעתי על הלהקה הזו, אבל אני בעצם לא יודעת עליה כלום. מה יש ב-Grazed Knee שהופך אותו ליוצא דופן? האם תוכלי לספר לנו?

Kettercat

New member
תודה רבה ../images/Emo13.gif

בנוגע ל-Grazed Knees - למען האמת, הייתה לי התלבטות חזקה עם השיר הזה בזמנו. עם כל שאר האוסף שהרכבתי (סה"כ 20 שירים), זה היה השיר היחידי שלא הייתי סגורה עליו. הוא לא רע, חס וחלילה - להיפך. פשוט הרגשתי שזה לא שיר "מייצג" של Snow Patrol, ושאם אני כבר "חושפת" אותו אליהם - כדאי שיכיר שיר אחר שלהם קודם כל (רוב המלודיות שלהן "קופצניות" יותר, לעומת הנ"ל - שהוא שיר מאוד שקט). הוא פשוט הכי התחבר לי לאוסף (שכלל שירי חורף שקטים מדכאים שכאלו
), הן מבחינת ההגשה והן מבחינת הליריקה. http://www.azlyrics.com/lyrics/snowpatrol/grazedknees.html שיר יפייפה, אני מודה. פשוט, לא Snow Patrol-י טיפוסי

עמיר לב בהופעה חיה

למי שלא מכיר את עמיר לב, מדובר לדעתי באחד המוסיקאים היוצרים הטובים בישראל, הוא מסוג המוסיקאים שמחזירים לי את הגאווה במוזיקה הישראלית וברוק הישראלי בפרט. מה שמשך אותי אצלו הוא השירה המסתורית שלו, מן ספק שירה, ספק דיבור, סוג של הכלאה בין שירה לדיבור. לא שומעים עליו הרבה בציבור הרחב, ושמו לא מוזכר הרבה בתקשורת, ואת השירים שלו משמיעים גם כן, לעיתים. אבל בכל זאת, אני מניח שחלק גדול ממכם בפורום הספיק להכיר אותו, מה אתם חושבים עליו? בקיצור - ראיתי שהעלו ב-VOD של HOT, הופעה חיה שלו בבארבי. (מוזיקה והופעות חיות=>כל האמנים=>עמיר לב) שווה כל שקל. אם מישהו מזמין, שירשום כאן מה הוא חושב עליו, באמת מעניין אותי לראות מה אתם חושבים עליו כאן... צפייה מהנה

למעלה