שבת שלום לכולם!

• פותח הנושא avki
  • פורסם בתאריך

avki

New member
המלצה על אלבום

מישהו יכול להמליץ לי על אלבום להתחיל איתו של להקת Ten Years After? לפי מה שהבנתי ה-אלבום שלהם זה Cricklewood Green.

../images/Emo16.gif שבת שלום לכולם! ../images/Emo16.gif

והשבוע, המלצות מתחום הקלסיקה של התרבות האירופית, והרדיו. בחור אחד מניו יורק, תפס ראש על הבאר. לאחר כמה (וכמה) כוסות, הוא שמע את אחד הבליינים האחרים אומר דברים לא מחמיאים על הנשיא בוש. גיבורנו אמנם לא אוהד גדול של בוש, אבל שככה ידברו על נשיא? אז הוא נתן לו בוקס, והרים כיסא, והשני גם כן, ובסוף הגיעה המשטרה. בחורנו הובא בפני שופט, ונשפט לעבודות שירות. אלא שהשופטים בניו יורק, הם גם יצירתיים וגם בעלי חוש הומור. וכך, שלח השופט את בחורנו לסדנת "רגישות באמצעות שירה", בה מנסים ללמד טיפוסים עם פיוז קצר, איך להיות יותר רגישים לזולת, על ידי פואמות - ורצוי רומנטיות. עבודות השירות כללו, לכן, ניתוח של אסופת שירים, לבחירתו של העבריין. "אם כבר, אז כבר", אמר לעצמו הבחור, והלך על כל הקופה: הוא בחר בסונטות של שייקספיר, שהן שירים מסתוריים ומרתקים שכתב שייקספיר לפני 400 שנה. חיי האהבה של שייקספיר היו, כצפוי מגאון כמוהו, סוערים למדי. הוא התחתן בגיל 18 עם בחורה שהיתה מבוגרת ממנו בכ-8 שנים. בעת החתונה, היא היתה כבר בהריון. תוך שלוש שנים, הם היו הורים ל-3 ילדים. מספר שנים אחר כך עזב שייקספיר את עיר הולדתו, סטרטפורד, ונסע ללונדון לנסות את מזלו על בימות התאטרון. מאה חמישים וארבע הסונטות שכתב - ככל הנראה עוד בשנות התשעים של המאה ה-16 - מספרות על אהבתו לעלם צעיר ויפיוף, ולגברת נשואה ו"אפלה". אלו שירים שהם משיאי השירה המערבית, ובוודאי משיאי הרומנטיקה של כל הזמנים. בחורנו ניגש למלאכה במרץ. את ניתוחיו העלה לאתר אינטרנט כ-podcast, אחד לכל סונטה (עד עכשיו הוא הגיע למס' 48). הוא נעזר במחקרים המודרניים על הסונטות - אף כי הוא עצמו, ככל הנראה, לא למד אפילו בקולג' - אבל עיקר הניתוחים הם ההבנה שלו, בחור רגיל עם נסיון חיים ממוצע, את נפתולי הרומנטיקה הלירית. וזה מצחיק ומרתק, ואפילו אפשר ללמוד מזה דבר או שניים. |הלינקhttp://www.fiddleandburn.com/bardny|סלינק| ונקפוץ לרגע לרדיו ה-BBC. בשבת ב-10 בערב תשודר ב"רדיו 2" תוכנית על תולדות ה-Small Faces. כרגיל, ניתן יהיה לשמוע את התכנית גם במהלך השבוע שלאחר מכן. במקביל, שודרה השבוע ב"רדיו 2" התכנית השניה מתוך שלוש, בסדרה על תולדותיו של ג'ו מיק. את הסידרה מנחה טום רובינסון. החל מיום שלישי הבא, יהיה אפשר לשמוע גם את הסידרה שהקליט מלקולם מקלארן, בה הוא מספר על ארבע השנים בהן בילה בלוס אנג'לס, לאחר הסקס פיסטולס. נשמע מעניין. פרטים על תוכניות אלו ולינקים אליהן ניתן למצוא כאן: http://www.bbc.co.uk/radio2/documentaries/ ובינתיים, ב"רדיו 1", ניתן למצוא סיקור נרחב של פרסי ה"בריטס", המקבילה הבריטית ל"גראמי" האמריקאי. טקס חלוקת הפרסים נערך לפני מספר ימים. בנוסף, ניתן לצפות באתר בהופעה של הקייזר צ'יפס - לפחות במשך הימים הקרובים. http://www.bbc.co.uk/radio1/index.shtml?logo ונחזור לקלאסיקה. נורה החתולה אוהבת לנגן בפסנתר. באך, במיוחד, הוא הקומפוזיטור האהוב עליה. בעליה - שהם חובבי אמנות - מספרים, שהיא החלה לנגן בפסנתר ביום בו הגיעה אליהם. בעלת הבית היא אף מורה לפסנתר, ונורה אוהבת ללוות את השיעורים, בנגינה משלה. לא מאמינים? תראו בעצמכם: http://www.youtube.com/watch?v=TZ860P4iTaM אלו המלצות יש לכם עבור חברי הפורום? ספרו לנו, ועיזרו לאבקי ולאחרים למצוא את מבוקשם.

holo

New member
החתולה הזאת הרגה אותי../images/Emo13.gif

אחח אני מת על החיה הזאת.

Anuerysm

New member
../images/Emo13.gif

האלבום שלהם הוא A Space In Time שיש בו גם ת'שיר ששלחתי לך, אלבום מדהים, מאסטרפיס, אתה תתאהב בו מהשמיעה הראשונה אחרי חרישה מאסיבית קרילווד גרין יעשה את העבודה לאחר מכן תפנה לSSSSH שהוא גם מגניב למרות שלא השקיעו הרבה מחשבה בשם שלו ויש להם גם אלבום הופעה מעולה בשם Undead

itaikuskus

New member
אלבומים מעולים

אבל האלבום שלדעתי הכי טוב שלהם זה live at filmore east (אני דיי סבור שזה איסט ולא ווסט) אלבום כפול שהוא פשוט פצצת בלוז ורוקנרול, שמצליח להעביר בצורה מושלמת את האנרגיות של הלהקה הזאת על הבמה.

itaikuskus

New member
איך אפשר אלבום בלי אלווין לי?

עכשיו, יכול להיות שאני טועה (כמו השיר הראשון בundead), אבל אלווין לי היה בעצם הלהקה, יש בכלל הוצאות שלהם בלעדיו? בכל מקרה, האלבום הזה זה אלווין לי במיטבו. זה היה נראה לי ב1970, ההופעה הזאת.

Anuerysm

New member
לא לא, אתה צודק

חוץ משירים בודדים שכתבו שאר חברי הלהקה, אלווין לי היה הטן יירז אפטר ב2003 אלווין עזב אותם ברוח טובה, הם נשארו חברים כולם, הוא פשוט הפסיק להופיע איתם, במקומו הגיע ג'ו גוץ', בחור צעיר שאוהב מטאל כנראה, הם הוציאו אלבום סטודיו ב2004 ועוד אלבום הופעה באותה שנה נראה לי.

למעלה