ציףציף1000
New member
../images/Emo16.gif שבת שלום לכולם ../images/Emo16.gif
אתם מוזמנים לשרשר את המלצותיכם להשבוע, לשרשור השבת. אני חייבת לאנשים עוד תשובות מהשרשור בשבוע הקודם, ואני אענה לכולם, לא לפי הסדר דווקא. למיקרוב15 שהמליץ על St. Dominic's Preview של וואן מוריסון -
לקוסקוס, תודה על ההמלצות ויפה כתבת! לאורי, בחרת בשירים מעניינים: Masters of War ו-Mr. Tambourine Man. את הטמבורין אשאיר להמשך, כרגע נסתכל ב-Masters שהוא שיר פשוט יותר.
אתם מוזמנים לשרשר את המלצותיכם להשבוע, לשרשור השבת. אני חייבת לאנשים עוד תשובות מהשרשור בשבוע הקודם, ואני אענה לכולם, לא לפי הסדר דווקא. למיקרוב15 שהמליץ על St. Dominic's Preview של וואן מוריסון -
![](https://timg.co.il/f/Emo45.gif)
Come you masters of war You that build all the guns You that build the death planes You that build the big bombs You that hide behind walls You that hide behind desks I just want you to know I can see through your masks You that never done nothin' But build to destroy You play with my world Like it's your little toy You put a gun in my hand And you hide from my eyes And you turn and run farther When the fast bullets fly Like Judas of old You lie and deceive A world war can be won You want me to believe But I see through your eyes And I see through your brain Like I see through the water That runs down my drain You fasten the triggers For the others to fire Then you set back and watch When the death count gets higher You hide in your mansion As young people's blood Flows out of their bodies And is buried in the mud You've thrown the worst fear That can ever be hurled Fear to bring children Into the world For threatening my baby Unborn and unnamed You ain't worth the blood That runs in your veins How much do I know To talk out of turn You might say that I'm young You might say I'm unlearned But there's one thing I know Though I'm younger than you Even Jesus would never Forgive what you do Let me ask you one question Is your money that good Will it buy you forgiveness Do you think that it could I think you will find When your death takes its toll All the money you made Will never buy back your soul And I hope that you die And your death'll come soon I will follow your casket In the pale afternoon And I'll watch while you're lowered Down to your deathbed And I'll stand o'er your grave 'Til I'm sure that you're dead
בואו קירבו אדוני המלחמה אתם שבניתם את כל הרובים אתם שבניתם את מטוסי המוות אתם שבניתם את הפצצות הגדולות אתם שמתחבאים מאחורי קירות אתם שמסתתרים מאחורי שולחנות כתיבה אני רק רוצה שתדעו שאני יכול לראות אותכם מאחורי מסיכותיכם אתם שמעולם לא עשיתם כלום חוץ מלבנות על מנת להרוס אתם משחקים בעולמי כאילו זה הצעצוע הקטן שלכם אתם שמים רובה בידי ואתם מסתתרים מעיניי ואתם מסתובבים ובורחים הרחק כאשר הכדורים שורקים כמו יהודה איש קריות מהעת העתיקה אתם משקרים ומרמים "מלחמת עולם ניתנת להכרעה" אתם רוצים שאאמין אבל אני רואה דרך עיניכם ואני רואה דרך מוחכם כפי שאני רואה דרך המים הזורמים במורד הביוב שלי אתם מחזקים את ההדק כדי שאחרים ילחצו עליו ואז אתם יושבים וצופים כאשר מניין המתים עולה ועולה אתם מתחבאים בבתי-המידות שלכם בעוד דמם של צעירים נשפך מגופם ונקבר בבוץ העליתם את הפחד הגרוע ביותר אותו ניתן להעלות הפחד מהבאת ילדים לעולם בגלל שאיימתם על תינוקי שטרם נולד ואין לו עוד שם אתם לא שווים את הדם שזורם בעורקיכם מה אני יודע שאדבר ללא שהתבקשתי? אתם יכולים לומר שאני צעיר אתם יכולים לומר שאני בור אבל יש דבר אחד שאני יודע למרות שאני צעיר מכם אפילו ישוע לא יסלח על מה שאתם עושים אני רוצה לשאול אתכם שאלה אחת האם הכסף שלכם כל כך אפקטיבי שהוא יקנה לכם סליחה? האם אתם חושבים שכך יקרה? אני חושב שתגלו כאשר המוות יגיע שכל הכסף שעשיתם לא יוכל להציל את נשמתכם ואני מקווה שתמותו ומותכם יהיה קרוב אני אלך מאחורי ארונכם באחר צהריים בהיר ואני אביט כאשר יורידו אתכם למטה למיטת-מותכם ואעמוד מעל קברכם עד שאהיה בטוח שאתם מתים Masters הוא שיר אנטי-מלחמתי. למרות שזה לא נאמר במפורש, השיר נכתב על רקע מלחמת וייטנאם. דילן לא אהב, בלשון המעטה, את מנהיגי ארה"ב - אדוני המלחמה - אשר שלחו מאות אלפי חיילים להלחם מתוך אמונה שהמלחמה ניתנת לנצחון, וללא התחשבות במספר ההרוגים. מעבר לנושא, שלא ממש התיישן מאז, מעניין לראות את הדימויים בהם דילן משתמש בשיר הזה. כוחו של דילן היה בדימויים שלו. לגישתי, דילן הוא משורר, שבמקרה הגיע לתחום הרוק. הנאמנות שלו - בוודאי בשנותיו הראשונות כאמן - היתה למילים, ולא למוסיקה, שבמרבית המקרים היתה גנובה ממקורות אחרים, ובכל מקרה משנית בחשיבותה אצלו. חלק מהדימויים כאן הם פשוטים: אתם שבניתם את הרובים, אתם שיושבים מאחורי שולחנות, וכו' וכיו"ב. אבל דילן עושה כאן שימוש גם בדימויים דתיים, שהיו אפקטיביים מאוד אצל קהלו באותן שנים, וגם בקרב הציבור שתמך במלחמה, שהיה שמרני ודתי. האפקטיביות שלהם היא סיבה אחת מדוע הוא בחר בהם. דימויים דתיים מופיעים אצל דילן לאורך כל הקריירה שלו. עשרות ספרים נכתבו על כך, ולא ניתן לתמצת את כולם כאן. בגדול, אני מקבלת את הדעה לפיה היצירה של דילן, מאז ועד היום, עוסקת בחיפוש אחר גאולה - גאולה אישית, להבדיל מהאמירה הפוליטית הקולקטיבית, שהיתה בבסיס ההתנגדות למלחמת ווייטנאם. מסיבה זו דילן נמנע מלהציג את עצמו כ"זמר מחאה", ונמנע בעיקרון מלהסתפח לקבוצות פוליטיות כאלו ואחרות. החיפוש אחר גאולה בא לידי ביטוי לא רק בשירים הרבים מאוד שבהם הוא מזכיר דמויות תנ"כיות ומונחים דתיים, אלא גם בשירים אחרים שלו, חילוניים לכאורה. "איש הטמבורין" הוא אחד מהם (ראו גם the mighty quinn ועוד ועוד). ועל כך בהמשך.