שבת שלום

melancholy man

New member
../images/Emo16.gifשבת שלום../images/Emo16.gif

השבוע אני ממליץ על מנוחה ארוכה והמון שינה, המלצה מוסיקאלית יותר אולי אח"כ, אם יש לכם המלצות לסופ"ש, תרגישו חופשי.

brotos

New member
המלצה לספר

הזר של אלבר קאמי. רק אירופאי (קאמי הוא צרפתי-אלג'יראי) יכול לכתוב טקסט כה מנוכר, פוסט-מודרני, אדיש. אולי מגדולי הספרים שראו עיני, למרות שלא נהניתי בכלל לקרוא אותו.. יוצא דופן בעוצמה התת-טקסטואלית שלו. אני קצת מפחד שיכניס אותי לדיכאון שאני לא יצא ממנו, אבל יהיה בסדר.
חוצמזה, ביום ראשון אני חוזר לישיבה עם כל המשתמע מכך. ושבוע טוב.

holo

New member
כל הספרים שאתה קורא, באנגלית?

ומה עושים בישיבה? תמיד שאלתי את עצמי

הישיבה של ברוטוס היא של הקיבוץ הדתי

והוא בהחלט יעשה צבא. אז נא לא להשמיץ.

brotos

New member
אוי, נו.

אנחנו עושים 3 שנים צבא, בדיוק כמוך. נכון, הישיבה היא די שמאלנית, אבל זה לא מפריע להרבה אנשים שם להגיע למקומות טובים בצבא וכו'. וכן, אנחנו יושבים/שוכבים רוב הזמן.

Elanora

New member
אלבר קאמי...

אלבר קאמי, הוא גם הוגה הזרם האקסיסטנציאנליסטי.. שכתב את "המיתוס של סיזיפוס".. ספרים אלו.. יכולים להביא לדיכאון קליני קשה..

קאמי

כתב את ספריו לנוכח מלחה"ע השניה והשואה. לפני מלחה"ע השניה האווירה בקרב אינטלקטואלים רבים היתה אופטימית: הם ראו את הטבע האנושי באור חיובי, וציפו להתקדמות הדרגתית של החברה, התפתחות חיובית הדרגתית. בעקבות זוועות השואה, רבים מביניהם - וקאמי היה בין הבולטים - התאכזבו מהטבע האנושי ונהיו מאוד פסימיים. קאמי השתייך לזרם אינטלקטואלים אירופאיים (בעיקר צרפתיים) שנקרא "אקזיסטנציאליזם", ושמהותו די דומה למשפט של קוהלת "הבל הבלים הכל הבל". מהות החיים היא סבל, אין להם פשר ותוחלת, אבל המוות יותר גרוע. קוהלת, לעומתם, היה אופטימי וחשב שהנאה בחיים היא אפשרית. הזרם הזה בפילוסופיה היה חשוב בתולדות ההגות, ושיאו היה בשנות החמישים של המאה ה-20. הוא הוחלף, כמובן, באופטימיות של שנות השישים, והשאר כתוב על ספר דברי הימים. (הערה: זהו ניתוח מאוד שטחי, ועמכם הסליחה).

נימרודל

New member
קראתי את זה!

בכיתה ו' אם אני לא טועה... האח הפסיכותי שלי נתן לי לקרוא את זה. בכל מקרה בשלב מסויים התחלתי להרגיש לא בנוח עם התפתחות העלילה וזזתי יותר מדי באי נוחות בכשאי. אז קראתי שליש ממנו בסך הכל. ואז עברתי לעמוד האחרון לקרוא את הסוף. נכון גאוני?

למעלה