יזכור

mili2828

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo16.gifיזכור ../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

יזכור העם את 6 מיליון היהודים שנרצחו בדם קר בגלל היותם הם עצמם. 6 מיליון יהודים שלא נשכח לעולם. י ז כ ו ר

Because Of May

New member
יזכור../images/Emo16.gif. ../images/Emo109.gif

"פעם בשנה, בערבה הבוכיה, הם מתכנסים בכדי לקבוע מי נשאר... הם מסדרים לאט לאט את הגורל; אחד יקום, אחד יפול, אחד ישיר, אחד יצלול, אחד- ישאיר את המפתח מאחור... יאלץ לבחור. והשמועה פשטה בין ליל: דיבורים על הפיכה בעוד המון זועם הורס את שערי בית הקונגרס, נתבקעה האדמה." לזכור ולא לשכוח לעולם, את הנשמות, את האנשים שהיו לעולם ומלאו ונספדו בגלל שנאת חינם. יזכור
.
יש לי צמרמורת.

NoAmItA ChAn

New member
יהי זכרם ברוך ../images/Emo16.gif

אני מרגישה שהשנה זה שונה לי, אחרי המסע לפולין באוגוסט.

Because Of May

New member
אני יכולה להבין את זה... ../images/Emo109.gif

אומנם אני עצמי לא הייתי במסע לפולין, אבל חברה טובה שלי הייתה בספטמבר האחרון, וכשראינו היום את הטקס- היא לא בכתה. ואני מדברת איתך על אחת הבנות הכי רגישות בעולם הזה, כזו שבכתה בכל טקס שואה ו/או זיכרון אפשרי... היה לי מוזר לראות אותי בעמדה הזו בלעדיה... אבל אני חושבת, שאחרי המסע לפולין, אחרי שהיא הייתה רגילה לראות את המקומות ולשמוע על הזוועות, ולנסות ולדמיין את מה שהלך שם (וכמובן- בקושי להגיע למה שבאמת קרה), יום יום במשך שבוע, היא פיתחה סוג של חוסן, חוזקה. היא התחסנה בפני הנושא הזה. אני כמעט בטוחה שזה מה שקורה גם לך, תקני אותי אם אני טועה...

NoAmItA ChAn

New member
האמת היא, שאני לא בטוחה אם להיות שם

חיסן אותי. כלומר, יש מצב, אבל אני לא מרגישה שעם זה יצאתי משם ממש. החוויה הייתה כל כך עוצמתית, שזה משהו שאי אפשר לתאר.. ועכשיו כל פעם כשאני שומעת את השם "אושוויץ", "בירקנאו", "מיידנק", "טרבלינקה" ו-"וורשה" - יש לי זיכרונות משם אז אני מסוגלת לדמיין את המקום, את המשרפות, את הביתנים, את הנעליים, התיקים, הבובות, השיער... אבל השנה זה בהחלט אחרת מבחינתי.

Because Of May

New member
אני בטוחה... ../images/Emo109.gif

ולמרות כל התהיות שלי אם הייתי צריכה לצאת למסע, אני די משוכנעת אחרי אתמול שלא. אני כבר רואה איך הייתי בוכה ומתחננת רק לחזור הביתה...

NotFamous

New member
יזכור ../images/Emo16.gif

כל שנה מחדש, אני שומעת עוד סיפורים ועוד עדויות, עוד סרטים ועוד ספרים.. ויש לי צמרמורת. זה לא נתפס, כל שנה מחדש. נזכור ולא נשכח את ששת מליון היהודים שנרצחו בשואה. יהי זכרם ברוך.

PUMPKIN juice

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

"ואם את נוסעת, לאן את נוסעת הנצח הוא רק אפר ואבק. לאן את נוסעת, לאן את נוסעת? שנים וכלום עוד לא נמחק." יזכור.

למעלה