שבת שלום לכולם!

Rinor

New member
שבת שלום (ודעה על קליפ)

שבת שלום ומבורכת לכולם... בידיוק מקשיב ל- One Slip בזמן הקלדת ההודעה. אני חייב לציין, לא ידעתי שיש קליפ של High Hopes ובמקרה תפסתי אותו ב- VH-1, הוא מהמם, מצמרר וכל כך מתאים לפינק פלויד וכל המהות שהם מייצגים... אהבה ואור לכולנו... זילברמן ניר

אכן, זה קליפ מהמם

כתבתי את זה מקודם אבל בשמחה אחזור על זה שוב: לדעתי, הקליפים שתורגרסון עשה עבור הלהקה בשנות השמונים והתשעים זה הדבר הכי טוב שהוא עשה אתם, מעודו. הוא הרשה לעצמו להכניס גם נימה אישית לקליפים, מאחר שגם הוא גדל בקיימבריג' עם גילמור, ווטרס ובארט, ולכן הזכרונות, עליהם מדבר השיר, הם גם שלו. וכך גם הקליפים האחרים שעשה, בעיקר זה ל-Shine On, אותו ניתן לראות ב-PULSE. הקליפ ל-High Hopes עמוס בדימויים הקשורים לפלויד ולהיסטוריה שלהם, כמתחייב מהשיר, כמו גם דימויים יותר אבסטרקטיים הקשורים לרוח השיר. קשה להסביר את הקליפ למי שלא ראו אותו - צריך לראות ולשמוע את זה. אך אנסה בכל זאת: הקליפ נפתח בתמונה של שדה, ומרחוק ניתן לראות את הכפר Ely (כמדומני), הנמצא לא רחוק מקיימבריג', או שמא זו העיר עצמה. גבר, עומד ליד מכונית של לוויות. המכונית מלאה בבלונים לבנים גדולים. ברקע, אנו שומעים את פעמוני הכנסייה, ואקורדי הפתיחה של השיר. השיר מתחיל, ואנו עוברים לקיימבריג'. שני "שוטים" של בניינים מפורסמים בעיר, ולאחר מכן עוברת התמונה לבית מגורים , שמתוכו, או מסביבו, מתגלגלים תפוחי-עץ ענקיים. התמונה חוזרת לאיש העומד בשדה - כאילו אומרים לנו: אלו הזכרונות שלו. מולנו, בשדה, רוכבים שני אנשים על אופניים (עם סלים), שני אנשים עם גלימות ארוכות, רצים בשדה. שני שוטי-חצר, בלבוש מימי הביניים, מבצעים תעלולי אקרובטיקה בחזית אחד הבניינים העתיקים והמפוארים בעיר; ארבע גיטרות שטות במורד הנהר. שלושה אנשים בחליפות, מחזיקים חבילות ומזוודות, הולכים בשדה - אך הם צועדים על כלונסאות, בגובה של כ-3 מטרים (או יותר). אדוות בנהר; קבוצת צעירים יושבת במעגל, כל אחד מהם אוחז בבלון לבן. הם משחקים ב"מסירות" עם הבלונים. חזרה אל האיש העומד בשדה, ומביט אל העיר. פעמונים ולהבות. קבוצת הצעירים יושבת במעגל, מסביב למדורה. כל אחד מהם מרים לפיד בוער למעלה; שני "מוכי-ירח" בגלימות-לילה לבנות, ידיהם מושטות קדימה, הולכים אחורנית בשדה עד שהם מתנגשים זה בגבו של זה. הם מסתובבים, ומתחבקים. שלוש דמויות גברים צועדים בשדה; לכל אחד מהם גלימה ענקית, המתנופפת ברוח מעלה-מעלה; תקריב של הגלימות, שהן בצבעי אדום-ירוק-צהוב, מול השמיים הכחולים. גבר אחד הולך בשדה, עם גלימה שחורה ענקית המתנוססת מעלה; ברקע - עשן שחור. תקריב של הגלימה השחורה. קבוצת גברים לובשי שחור נושאים על כתפיהם לאורך השדה את חזיתו של פסל ענק - פניו של צעיר יפה תואר. שלושת הדמויות עם הגלימות הצבעוניות צועדות בשדה, אך גלימותיהם מתנתקות ועפות לעבר השמיים. שניים פונים לעבר המצלמה, השלישי ממשיך ללכת. שלוש דמויות צועדות בסך, כל אחד מהם נושא על גבו פעמון גדול. חזרה לאיש העומד בשדה וצופה בעיר. הוא מתיישב על מכסה המכונית. שלושת רוכבי האופניים, עוטי-הגלימות, רוכבים בסך. צעיר לבוש שחורים הולך בשדה, עם גלגל אופניים ענקי. חזרה לאיש בצד המכונית, שנראה כאילו הוא נרגש מאוד. שני צעירים לבושים בבגדי ספורט לבנים משנות החמישים, משחקים פינג-פונג בשדה. ילד הולך במסדרון בית מגורים, ומחזיק בידיו דובי ענקי. חזרה לאיש בצד המכונית. הדובי הענק מושלך מחלון הבית, הנמצא בחשיכה. קבוצת הצעירים יושבת במעגל ומחזיקה בלונים לבנים, אותם הם משחררים. הבלונים עפים למעלה באוויר. שש דמויות נשיות בשדה, לצד נעל ענקית על עגלה; הן רצות לעבר המצלמה. זוג לבוש באופנה משנות השישים המוקדמות, שט בסירה כאשר אדם שלישי חותר בה [זהו בילוי נפוץ בקיימבריג']. שדה-חיטה ברוח הנושבת. האיש בצד המכונית פותח את המכונית מאחור. מהמכונית מתגלגלים הבלונים הלבנים הענקיים, עליהם איורים שנראים כמו אותיות סיניות. בלונים לבנים ענקיים כנ"ל מתגלגלים במורד הדרך, מחוץ לעיר. הם ממשיכים להתגלגל - בחצר הפנימית של אחד הבניינים העתיקים בעיר [מן הסתם אחד מבנייני האוניברסיטה]. שני שחקני הפינג-פונג, משחקים עם בלון לבן גדול. הבלונים מתגלגלים בתוך הבניין העתיק, ולאורכו של גשר על הנהר [מן הסתם, נהר ה-Cam, ומכאן שם העיר - Cambridge]. הצעיר הצועד בשדה עם גלגל ענק; בלון גדול שט במורד הנהר; קבוצת הצעירים במעגל, ממבט עילי - דמותם מתמזגת עם דמות גלגל האופניים הענק; הצעירים משחקים ב"מסירות" עם הבלונים. גלגל האופניים הענק נופל למימי הנהר; הצעיר עם הגלימה השחורה הענקית, צועד לבד בשדה. שלושת הגברים עם הגלימות הצבעוניות, עומדים כשגלימותיהם מתנופפות ברוח. קבוצת הצעירים נושאת על גבה את חזית הפסל של הצעיר יפה התואר, לעבר השמש השוקעת. שלושת הדמויות הנושאות פעמונים על גבן, הולכות בסך, לאור השמש השוקעת. סוף.

עד כמה שהצלחתי להבין

השיר High Hopes עצמו הוא שיר על ההיסטוריה של הפלויד, וההיסטוריה האישית של גילמור. השיר כולו מורכב מאיזכורים של שירים קודמים של הפלויד, ושל מאורעות שעברו עליהם. זהו שיר מלא עצב וגעגועים לנעורים הזוהרים ולתקוות הגדולות (high hopes) שהיו להם אז - ושהתנפצו מול סלע המציאות (וכד'). הקליפ הוא ברוח דומה. תורגרסון אמר זאת בעצמו. הקליפ צולם כולו בקיימבריג' והסביבה. הרעיון המקורי של תורגרסון היה לצלם אותו באריזונה, ו"לייצא" לשם דברים הקשורים לקיימבריג', אך גילמור פסל את הרעיון מסיבות שונות. באשר לדימויים בקליפ: האופניים והגלימות - bike. הנעל עם העקב והנערות הרצות - candy and a currant bun. הבית מלפניו מתגלגלים התפוחים הגדולים - ההנחה הרווחת היא שזה בית ילדותו של גילמור, אך אין לכך אישור. הליצנים/שוטים - להקתו הקודמת של גילמור, jokers wild. חפצים ענקיים לאורך כל השיר - תורגרסון אמר שבילדות הכל נראה ענקי בעינינו, ומכאן הדימויים. אבל תורגרסון תמיד אהב להכניס חפצים ענקיים לעיצובים שלו. אנשים שטים בסירה בנהר - כאמור, זוהי דרך בילוי מקובלת באזור. הנהר הוא ה-Cam, והחתירה בסירות נקראת punting. חזית הפסל הנישאת ע"י כשני תריסרי גברים צעירים - הפסל הוא של סיד, כמובן. תורגרסון אמר שהדימוי מיצג את איך שהלהקה "סחבה" את המיתוס של סיד על גבה כל השנים (תוך שהוא מתעלם, כמובן, מאיך הם עצמם תרמו ליצירתו ותיחזוקו של אותו מיתוס, כולל תרומתו של תורגרסון עצמו לכך). שלושת הגברים עם הגלימות הצבעוניות - גילמור, מייסון ורייט; הדמות הבודדת עם הגלימה השחורה - ווטרס, כמובן. הוא נהג הרי ללבוש שחורים רוב השנים. הצעירים היושבים במעגל, משחקים "תופסת" בכדור וכו' - circle of friends. זהו איזכור למעגלי החברים של הצעירים בקיימבריג' בסוף שנות החמישים ותחילת שנות השישים, מהם יצאו הפלויד. וראו את מאמרו של ג'ון דייויס על כך. הדובי - מייצג ילדות, ותמימות. גם בקליפ ל-SOYCD מראה תורגרסון את הנער בן דמותו של סיד, הבועט בדובי קטן. לדבריו, זהו דימוי לדחיית שעשועי הילדות לטובת משחקיהם של "מבוגרים". הפעמונים - נשמעים בשיר עצמו. זהו ה-division bell: קול הגורל? "חולי הירח" בשדה - dark side of the moon, אולי, אבל עם happy end. דימוי מעניין שאני צריכה לחשוב עליו עוד. שחקני הפינג-פונג - כנראה זכרון ילדות או נעורים של תורגרסון או גילמור. אבל מעבר לדימויים הישירים, הקליפ כולו עוסק בזכרונות של ארועים טעונים שחלפו ועברו עם הרוח, והיחס האמביוולנטי אליהם, בדיוק כמו במילות השיר עצמן. זהו קליפ מאוד "פלוידי"; הוא מעביר את רוח המוסיקה של הפלויד - לא רק של השיר הזה עצמו, אלא בכלל של יצירתם - באופן מדוייק.

נצל"ש

אני מזכירה לכולם שעל פי הוראות תפוז וכללי הפורום, אין לתת על גבי הפורום לינקים למקומות בהם ניתן להוריד קבצי אודיו או וידאו באופן בלתי חוקי, ואין לעודד מעשים כאלו, כמו גם צריבות ושאר מרעין בישין. אנא קחו זאת לתשומת לבכם, שמא אאלץ למחוק הודעות - דבר שאני לא אוהבת לעשות. כמו כן, להזכירכם שכאן ניתן לראות קליפים לא מעטים של הפלויד, באופן חוקי לחלוטין. ולשאלתו של מורביד: הסרטון נדון בעבר בפורום. מדובר בסרטון שצולם תוך פגיעה בפרטיותו של סיד בארט וניצולו למטרות מסחריות. לדעתי, ניצולו של אדם חסר ישע בצורה כזו הוא דבר מתועב, שלא ייעשה. רק שתדעו, שהפצתו של הסרטון גרמה לסערה גדולה בקרב אוהדי הפלויד, ומשפחת בארט נקטה בצעדים למניעת הפצתו. וחוץ מזה, שתשמרו על עצמכם בימים טרופים אלו..

הסיכום השבועי - 20.3.2004

אז מה היה לנו בשבוע האחרון? כמו תמיד, נתחיל בחדשים: jammit, idorockk, רדיקל, Hellen, T00L, ThHrtCllctr, weird dust ואני מניח שעוד כמה. ברוכים הבאים ושהייה מהנה. לאחר שחיכיתי לכך שבועיים, הגיע הדיסק המיוחל של הפלוידים, כן, זה שאני זכיתי בו בחידון ההוא. *טוב, מיס CB הרשתה לי להגיד את זה עוד כמה פעמים
* הדיסק הוא לא אחר מאשר Meddle. אין מה לדבר, לשמוע את כל השירים המוכרים מתוך דיסק מקורי, זה דבר שונה לגמרי מללקט אותם לתוך הWinamp. מה שכן, אני חייב להודות, זו הייתה הפעם הראשונה ששמעתי את כל השירים ביחד. עד עכשיו, לא אהבתי במיוחד את Pillow of Winds, Seamus ו San Tropez, שעם כל הכבוד להם, הם לא משתווים לאקוס ולOne of these days. גם עכשיו אני לא מעריץ אותם במיוחד, אבל עכשיו אני מבין איך הם משתלבים באלבום. והם משתלבים די טוב. בשרשור שאתם קוראים עכשיו ציף מסבירה את הדימויים שמופיעים בHigh Hopes. שווה קריאה, במיוחד אם אתם
ים כמוני או סתם לא מבינים בספרות. Rainbow Demon הסב את תשומת ליבנו לקאברים טובים ולקאברים הרבה פחות טובים לפינק פלויד. לאור ההמלצות בפורום, כדאי שאני... אהם... אשיג את הקאבר של Radiohead ל WYWH. מהצד הנגדי, אני יכול להמליץ לכם שלא לשמוע את הקאבר של אחיות המספרים לComfortably Numb. בשרשור החשדות התנהל דיון מקיף על חולשתה של התרבות האמריקאית, מההיבטים הסוציו-אקונומיים בחברה האמריקאית באשר היא. התנהל (ועדיין מתנהל) דיון על מפגש פורום בפסח. התאריך שכנראה נבחר הוא ה-12, לפחות לפי דעתה של נימרודל. במסגרת פרוייקט השירים סיקרנו את Shine On ואת Have a cigar ו Welcome to the Machine. נרשמה התעניינות גבוהה מהרגיל. ישר כוח, יש לך פוטנציאל לא ממומש. (אני עדיין בסימן יום ההורים
). אז זהו להפעם, פינוקיו שמי.

נצל"ש ../images/Emo32.gif

מזל טוב לעידו החמוד, בן אחותי שנולד לפני כ-4 שעות. שיהיו לך חיים מתוקים ונעימים ומלאי מוסיקה (טוב, זה ברור, עם אוסף הדיסקים הענק של אביך),

למעלה