שבת שלום לכולם!

../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif שבת שלום לכולם!

המלצות לסוף השבוע: לחובבי ניק דרייק - וגם לכאלו שלא יודעים מי הוא בכלל, אבל מוסיקה חשובה להם וחיונית לחייהם - אני ממליצה לקרוא את מאמרו המונומנטלי של איאן מקדונלד ז"ל על דרייק, Exiled from Heaven, שהתפרסם ב-Mojo הבריטי בשנת 2000. מקדונלד, אחד מגדולי המבקרים הבריטיים של כל הזמנים, הכיר את דרייק באופן שטחי כאשר שניהם היו סטודנטים בקיימבריג' בסוף שנות השישים. במאמר, הוא מנסה לפצח את החידתיות של דרייק, ולהגדיר מחדש את המיתוס שלו, דרך הפריזמה של שנות השישים, תרבותן ורוחן. וזה רק חלק קטן ממה שיש במאמר הזה, שהוא אחד הטובים שקראתי מעודי בתחום המוסיקה. (שמעתי עליו כבר לפני שנים, אך קראתי אותו לראשונה רק לפני חודש). כאשר המאמר יצא לראשונה, הוא נתפש כקורא-תגר על התפיסות המקובלות לגבי דרייק (לפחות ב-20 השנים האחרונות), לפיהן הוא היה צעיר שלא התבגר, הבטחה שלא קויימה. המאמר גרר דיונים מחודשים בדרייק שנמשכים בעצם עד היום. כיום נוטים לראות את המאמר הגדול הזה כעוסק פחות בדרייק ודמותו, ויותר במקדונלד עצמו: אכזבתו מהתמסמסות האידאלים של שנות השישים והעלמות תרבות הפופ של אותה תקופה, שהיתה בעיניו "תור הזהב", והתאבדותו-שלו, לפני פחות משנה. זהו מאמר מרתק, מרגש וגם מגרה אינטלקטואלית, אך הוא לא מומלץ למי שסובלים מדיכאון. ועוד על דרייק - או עלינו, המאזינים, אם תרצו: אוהד שלו בשם פיליפ קורקר כתב "מכתב פומבי" לדרייק, שהתפרסם באחד האתרים המוקדשים לו. יופי של כתיבה, ומומלץ ביותר. ולהנאתכם, להלן רשימת השירים "הגרועים ביותר אי-פעם" שהכינו הליצנים במגזין "בלנדר". זהו מגזין אמריקאי, אך "אביו" (או, אם תרצו, "אמו") הוא מגזין גברים בריטי בשם "מקסים", כך שהמערכת של בלנדר מורכבת גם מעתונאים בריטיים. כתוצאה מכך, רמת הכתיבה ב"בלנדר" - למרות הבלונדות השופעות על שעריו - היא גבוהה. ועל זה נאמר: למה לא חשבו על זה קודם? הרשימה מורכבת רק משירים שהיו להיטים. העורכים התעלמו במכוון משירים שהם גרועים בכוונה (כגון פרודיות וכד'). בעיתון ניתנו נימוקים לכל שיר, אבל כאן ניתן את הרשימה בלבד:
1. We Built This City ... Starship ... 1985 2. Achy Breaky Heart ... Billy Ray Cyrus ... 1992 3. Everybody Have Fun Tonight ... Wang Chung ... 1986 4. Rollin' ... Limp Bizkit ... 2000 5. Ice Ice Baby ... Vanilla Ice ... 1990 6. The Heart of Rock & Roll ... Huey Lewis and the News ... 1984 7. Don't Worry, Be Happy ... Bobby McFerrin ... 1988 8. Party All the Time ... Eddie Murphy ... 1985 9. American Life ... Madonna ... 2003 10. Ebony and Ivory ... Paul McCartney, Stevie Wonder ... 1982 11. Invisible ... Clay Aiken ... 2003 12. Kokomo ... The Beach Boys ... 1988 13. Illegal Alien ... Genesis ... 1983 14. From a Distance ... Bette Midler ... 1990 15. I'll Be There for You ... The Rembrandts ... 1995 16. What's Up? ... 4 Non Blondes ... 1993 17. Pumps and a Bump ... Hammer ... 1994 18. You're the Inspiration ... Chicago ... 1984 19. Broken Wings ... Mr. Mister ... 1985 20. Dancing on the Ceiling ... Lionel Richie ... 1986 21. Two Princes ... Spin Doctors ... 1992 22. Courtesy of the Red, White and Blue (The Angry American) ... Toby Keith ... 2002 23. Sunglasses at Night ... Corey Hart ... 1984 24. Five for Fighting ... Superman ... 2000 25. I'll Be Missing You ... Puff Daddy featuring Faith Evans and 112 ... 1997 26. The End ... The Doors ... 1967 27. The Final Countdown ... Europe ... 1987 28. Your Body Is a Wonderland ... John Mayer ... 2001 29. Breakfast at Tiffany's ... Deep Blue Something ... 1995 30. Greatest Love of All ... Whitney Houston ... 1986 31. Mmm Mmm Mmm Mmm ... Crash Test Dummies ... 1994 32. Will 2K ... Will Smith ... 1999 33. Barbie Girl ... Aqua ... 1997 34. Longer ... Dan Fogelberg ... 1979 35. Shiny Happy People ... R.E.M. ... 1991 36. Make Em Say Uhh! ... Master P featuring Silkk, Fiend, Mia-X and Mystikal ... 1998 37. Rico Suave ... Gerardo ... 1991 38. Cotton Eyed Joe ... Rednex ... 1995 39. She Bangs ... Ricky Martin ... 2000 40. I Wanna Sex You Up ... Color Me Badd ... 1991 41. We Didn't Start the Fire ... Billy Joel ... 1989 42. The Sounds of Silence ... Simon & Garfunkel ... 1965 43. Follow Me ... Uncle Kracker ... 2000 44. I'll Do Anything for Love (But I Won't Do That) ... Meat Loaf ... 1993 45. Mesmerize ... Ja Rule featuring Ashanti ... 2002 46. Hangin' Tough ... New Kids on the Block ... 1989 47. The Only Thing That Looks Good on Me Is You ... Bryan Adams ... 1996 48. Ob-La-Di, Ob-La-Da ... The Beatles ... 1968 49. I'm Too Sexy ... Right Said Fred ... 1992 50. My Heart Will Go On ... Celine Dion ... 1998​

Tidal

New member
../images/Emo12.gif

מה הם רוצים מג'ון מאייר?? זה גם לא היה להיט גדול, סתם שיר חביב. ברקפסט אט טיפאני'ס הוא שיר נוסטלגיה מקסים. אנשים רעים שכמותם. חלק מהרשימה הצחיקה אותי, מיס סלינדיון צריכה לקבל מקום ראשון וכתר צבעוני. האמת שאחרי קריאת הרשימה תהיתי לי למה אף שיר של הנסון לא קיבל מקום מכובד? "ממבפ" הוא אחד מהשירים העמוקים ביותר שאי פעם נכתבו. הו וול. תודה על זה.

emmily plays

New member
הממ

ומה עם sound of silence המקסים? מדוע גרוע????? זה אחד השירים היפים ביותר שיש...

נצל"ש TV

שידור החגיגות מאירופה החל בTV5 הצרפתית לפני כמה דקות. זה יהיה ככל הנראה משדר ארוך, עם הרבה מרואיינים וכמה מוקדי שידור. בכל אופן...

pink floydror

New member
המממ..

זה היה הקטע עם כל הזיקוקים והאורות נכון ? בכל מקרה אם זה זה ...זה היה כזה מאין מוזיקה קלאסית טיפוסית עם תסמינים ווטרסים בכל מיני קטעים , לא רע בכלל.

טרם עוכל.

צריך לשמוע אותו שוב,הקטע האפריקאי(??)באמצע לא היה ברור,מיד לאחר מכן ב-VH1 במופע הרוק של יום שישי,דויד גילמור בהופעה PULSE 1995 עם השיר KEEP TALKING בטח יהיו שם עוד קטעים שלו.

CrAzY fLoYd

New member
להיות חייל זה חרא...

זה מה שקורה שאתה לוחם... אני אומנם חדש בפורום הזה (רק שבועיים) כי גיליתי אותו שגלשתי לי סתם באתר של אורנג` באחד הסיורים המשעממים... בקיצור ניסיתי למצוא איזה מישהו שיקליט לי את זה אבל לא מצאתי, ציף ציף, אם יש לך לב, תנסה להעלות את זה לאינטרנט, כי אני בטוח שהקלטת את ההופעה... ואני אתן לך בתמורה מה שתרצה...

תנחומיי על הג'יפה שבמצבך..

אך מאידך
על זה שאתה שומר עלינו. הייתי בשמחה נותנת לך הקלטה של הקטע, אם הייתי מקליטה אותו. לא הקלטתי, משום שידעתי שזו רק השמעה של טייפ - לא הופעה ממש של האופרה, וגם לא רואים את ווטרס, אלא רק זיקוקים ולייזרים שמאירים את הנמל הראשי של מאלטה והבניינים ההסטוריים בעיר. מאידך, נדמה לי שאפשר לשמוע את ה-15 דקות האלו מהאופרה איפשהו ברשת (באופן חוקי). אני אחפש, ואם אמצא את הלינק, אעלה אותו.

השמועה אומרת

שניתן לצפות בוידאו של כל החגיגות במאלטה, כולל Ca Ira, בכתובת דלהלן. אבל כנראה צריך אינטרנט מהיר בשביל זה. מי שמצליחים (או לא) לראות את זה - תעלו הודעה בהמשך.

../images/Emo63.gifהסיכום השבועי - 1.5.2004../images/Emo63.gif

אז מה היה לנו השבוע? חדשים - עלוזו ושמחו. גם השבוע הייתה התעניינות רבתי בפורום (אני שם לב לזה בגלל שהסיכום השבועי של השבוע שעבר עבר לדף השני
). <זה רק אני או שעד עכשיו הוזכרו המילים "שבוע" ו"עבר" יותר מדי?
> ביום ראשון ניתן היה לראות בערוץ יס+ הופעה של רוג'ר ווטרס, משנת 2000. לאור התגובות הצוננות במקצת, אני חושב שלא מומלץ לראות את ההופעה. חגגנו את יום העצמאות יחד עם חידון קצר שהכינה ציף. FloyDviR וMiss CB הפריחו סופית את החינוך ה"לא לאלימות" שמקבלים בביצפר, והרביצו לנו עם מקל צעצוע וקול מוזר. יואב קוטנר הועף מגל"ץ בעקבות השמעת One of these days. נותר לי רק לתהות אם זה שווה את העונש. חלק מהאופרה של ווטרס שודרה שלשום בערוץ TV5. נשמע די טוב, האמת. במסגרת פרוייקט השירים סיקרנו את 8 השירים הראשונים. כנראה שכל חברי הפורום מאמינים שיותר מדי כבר נאמר בנושא האלבום הזה, ולכן אין להם צורך להשתתף, אחרת אי אפשר להסביר את ההתעניינות הבינונית להפליא שאפיינה את השרשור. כתיבה נעימה לכל אלו שיחליטו בסופו של דבר לכתוב
שבוע נעים, פינוקיו שמי.

edlessme

New member
האמת היא שאני לא כותב

סתם בגלל שאני רוצה לתת לאחרים לכתוב על זה.. אני גם מפחד נורא לכתוב ביקורות... וגם בגלל ש... לא יודע... אני פשט לאנשים עם דעות יותר יציבות משלי לכתוב...

דווקא יש לך הרבה מה לומר

למטיב הבנתי וזכרוני. לא צריך "דעות יציבות" כדי לכתוב ביקורת קצרה בפורום - די בהגיגים פזורי-דעת. כולם כמוך, בסופו של דבר, גם כאלו שנשמעים כאילו הם יודעים על מה הם מדברים. באמת שאין לך ולאף אחד ממה לחשוש. ככל שעולות דעות רבות יותר, כך היצירה נהיית מובנת יותר (כל יצירה). ככה זה תמיד. כולם יוצאים נשכרים מזה.

FloyDviR

New member
גם אני לא כותב באף דיון על דיסקים

כי לא יודע... קשה לי לבטא את השמיעה וההנאה שלי מהמוזיקה למילים... ככה שאני משאיר את זה לאחרים שיודעים לעשות את זה בצורה יותר טובה ממני

edlessme

New member
גם נכון...

איך אפשר להסביר את הרטיטות שמסב לי אקוס למילים? איך אפשר לבטא את היללות של ההיא מגרייט גיג באותיות? איך אפשר להביע את ההשטוללות שעושות הידיים שלי כשאני שומע את בידינג מיי טיים? מה גם שהדעות המוזיקליות שלי נוטות לקפץ להן מצד לצד.. ביחד עם הדעות הפוליטיות ובכלל מיום ליום... לא.. אני חושב שאני אסתפק לי בחוויות האמוציונליות שמעבירה לי מוזיקה ואם כבר אנסה לכתוב איזושהיא ביקורת היא תהיה כמו ההיא שנוש כתבה לגרייט גיג.. רק.. הרבה יותר מובנית וקרה, קטועה ומלאה בג'יבריש.. גם בגלל שאני לא מסוגל לאיית בשיט וגם בגלל שאני חייב להקשיב למוזיקה...

../images/Emo12.gif

דווקא היה לך הרבה מה לומר בתחילת פרוייקט השירים - ודברים יפים מאוד, ומומלצים לקריאה (ראו במאמרים). מה קרה? מדוע אבדת את הבטחון בכתיבה? אני מקווה שזה לא משהו שאני אמרתי...

edlessme

New member
מה פתאום!

תסתכלי עליהם.. זה אוסף של גיבובים בלתי מובנים על קולות וצלילים... אני לא חושב שמישהוא יכול להבין את כל הפקהפקה ולהלהלה שיש שם חוץ ממני ולהבין על מה מדובר...

למעלה