בואי נעבור דבר דבר
א. "ונכון שאני לא יכולה לדמיין לעצמי בחורה נונת לעצמה לנהוג שיכורה או חברה שלה נונת לה לנהוג שיכורה" - לצערי יש בחו"ל נשים רבות שנוהגות תחת השפעת אלכוהול וסמים, בדיוק כמו גברים. קשה לנו לתאר את זה כי בחברה שלנו שכרות היא תופעה שולית, יחסית לחו"ל, אבל זה קיים. ב. "בחורות צעירות בעיקר לא שמות לב לכלום על הכביש! כלום! כאילו הן לבד שם!" - זה טיפוסי לכל הנהגים הצעירים, באשר הם, גברים ונשים. בשלב זה החלטת, שהתנהגויות אלו נובעות מגנטיקה: "המווון מהדברים האלה הגנטיקה אחראית עליהם ולא שומדבר אחר!". מאחר וטובי המומחים בעולם הגיעו למסקנה שגנטיקה + סביבה אחראיים לחלק גדול מההתנהגויות שלנו, המסקנה שלך אינה נכונה. ג. ראיתי איזה תכנית בערוץ 8 על זה. הייתה שם איזה בחורה שרצתה להפוך לגבר, אניווי עשו לה מבחנים כאלה של כל מני כישוריים שכליים ופיזים גם לפני שהתחילו להזריק לה טסטוסטרון וגם אחרי, וגילו, היכשורים הפיזיים שלה עלו (כמובן...), הכישורים שלה לזהות רגשות ולהביע אמפתיה ואף לבכות ירדו, והכישורים ההנדסיים והמתימטיים שלה עלו. לא ברור לי על מה התכנית ומה הפואנטה שלה. אם אני מבינה נכון את דברייך, התכנית שצפית היא על אדם שהוא/היא טרנסג'נדר, היינו אדם שגדל כאשה, אך הרגיש כגבר, ורצה להראות כך גם גופנית. אם זה המקרה, זה כבר לא משנה אילו הורמונים הוזרקו לגופו, ומה הם עשו לו, משום שטרנסג'נדריות היא תופעה גנטית, מולדת, בעצמה. מבנה ופעולת המוח של טרנסג'נדרים אינה זהה לזו של בני המין לו לכאורה נולדו, מלכתחילה, לכן לא ניתן להסיק מהמקרה לגבי אנשים "נורמליים". בנוסף, גם לו היה מדובר באשה שהיא נקבה הן מבחינת המין והן מבחינת הג'נדר שלה, לא ניתן להסיק כלום ממקרה אחד - כפי שאת וודאי יודעת משיעורי המדע בביה"ס. השוני האינדיבידואלי בין בני אדם הוא גדול הרבה יותר מאשר השוני הקבוצתי ביניהם. היינו: נניח שניקח את קבוצת הבנים ונמדוד את הכישורים המתמטיים שלהם. ההבדלים האינדיבידואליים ביניהם הרבה יותר גדולים מאשר ההבדלים בין קבוצת הבנים בכללה, מול קבוצת בנות מקבילה. לכן, אם ניקח בת רנדומלית ובן רנדומלי ונשווה אותם, לא ניתן יהיה להסיק מכך דבר על כישורי קבוצת המין אליה הם שייכים. ד. בנוסף, בנות זוכרות (בדרך כלל דרך לפי :" השם של הרחוב שמזכיר לי ריבה, שם ראיתי שמלה יפה בחנות עם השלט הצהוב, איפה שהיה הומלס מוזר, והכביש ששם ראיתי מכונית שנת 64..." גברים לפי "ימינה בפרישמן, בערך עוד חמישים מטר ישר, עוברים רמזור ראשון ושני, פונים שמאלה לקרני" וכ'ו... אני לא אומרת שכל הבנות זכרות ככה דברים או שכל הדרכים שהן זוכרות זה לפי סימנים כאלה. אותו דבר כלפי הגברים... אבל ככה זה! לפי הדוגמא שלך, אני גבר... וזו גם הפעם הראשונה שאני שומעת שנשים וגברים זוכרים שמות רחובות אחרת. אבל ברצינות: או שזה גנטי - ואז כולם ככה; או שלא כולם ככה, ואז זה לא גנטי. תחליטי. ה. "אני לא אומרת שבנים יותר טובים מבנות או להפך! אנחנו פשוט מאד מאד מאד שונים! (עם זה את בטוח תסכימי...)" לאימי יש כשורים מתמטיים גבוהים מאוד. היא למדה מתמטיקה ופיזיקה באוניברסיטה (בעתודה) והיתה האשה הראשונה בתחום המחשבים בארץ, שם עשתה קריירה מצליחה במשך עשרות שנים. אני, לעומת זאת, טובה בשפות, וכישורי המילוליים הם מעל הממוצע באוכלוסיה, בעוד כישוריי המתמטיים הם ממוצעים לגמרי. לא חשבתי מעודי לעסוק במתמטיקה או בפיזיקה. איפה הגנטיקה כאן? גברים ונשים פחות שונים זה מזו מאשר דומים זה לזו - וכל המחקרים מעידים על כך. בדרך כלל, לאנשים המעוניינים להדגיש את השוני בין המינים, יש אג'נדה חברתית מסויימת. במקרה שלך, הייתי שואלת אותך מדוע זה חשוב לך כל כך? איך זה מתקשר לחיים שלך, כיום? יש לי השערות בעניין, אבל כמובן שזה אינו מקומי להכנס לזה, ולכן אלו שאלות רטוריות לגמרי, שאת לא צריכה לענות עליהם בפניי.