שבת שלום לכולם !

../images/Emo16.gif ../images/Emo16.gif שבת שלום לכולם !

המלצה לסוף השבוע: הפרומו של הקינקס לשירם Dead End Street, משנת 1966. ואני אסביר: התאורים שהועלו כאן בפורום, על התגובות של אנשים לסרט על סיד שהוקרן בטלוויזיה, הזכירו לי איך אני הגבתי לפני שנה, כשראיתי אותו לראשונה. הכרתי את הסיפור של סיד והפלויד באופן כללי, והסרט פשוט המחיש לי לראשונה - בדיוק כמו שחלק מהאנשים פה כתבו - את הדברים לאשורם, וריגש אותי מאוד. אולי נכונה הקלישאה שאין כמו מראה עיניים. בשנות השבעים, כאשר "נתפשתי" למוסיקה לראשונה, לא היתה בארץ נגישות לצד הויזואלי של המוסיקה. מלבד עטיפות אלבומים, ותמונות נדירות בעתונות, אנשים פשוט לא יכלו לדעת כיצד האמנים נראים, כיצד הם מתנהגים בהופעה או בראיונות. כפי שאנו נוכחים כיום, זהו פן קריטי. כך זה גם לגבי הקינקס, שהם אחת מהלהקות הכי אהובות עלי, כבר כ-30 שנה. למרות שאני מכירה רבים משיריהם וקראתי סיפרות עליהם - כולל האוטוביוגרפיה של ריי דייויס - רק לאחרונה יצא לי לראות קליפים שלהם. הקליפים האלו השאירו אותי פשוט בפה פעור והמחישו לי לראשונה את מה שידעתי עליהם רק "בתאוריה" במשך כל השנים. בכל אנציקלופדיה רצינית תמצאו את הקינקס מתוארים כלהקה חדשנית ונועזת - מלבד הסופרלטיבים הרגילים - אבל רק כשרואים אותם "חי" מבינים למה הכוונה. Dead End Street הוא דוגמא טובה לכך. אני מכירה את השיר מאז שהייתי נניח בת 13 או 14. עם השנים הבנתי שמדובר במחאה חברתית כלשהי: ריי דייויס שר על כך שאין לו כסף, והוא מובטל וכו'. מה שהיה חסר לי אז, אולי, היה ההקשר בו נכתב השיר, ויצא כסינגל. זה הומחש לי רק כשראיתי אתמול את הקליפ. הפרומו - שנעשה במיוחד - מראה את חברי הלהקה בתחפושת של קברנים דיקנסיים בשכונת עוני, יחד עם צילומי סטילס אותנטיים של אנשים בשולי החברה: זקנים וזקנות, ילדים ואנשים קשיי יום. זה היה קליפ חסר תקדים לתקופתו - תקופה בה שירי פופ היו אמורים לתת תחושה טובה ולא לגרום לאנשים לחשוב על סביבתם וחייהם - והוא צונזר ע"י ה-BBC באותם ימים. לאחר הצפיה בו, השיר נראה עתה בעיני חזק יותר משהיה נדמה לי מקודם. אגב, הקליפ אינו נטול-הומור: ה"קברנים" באים לקחת את המת, שמתגלה בהמשך כחי - או שמא הוא רוח רפאים?? ואם הגעתי כבר לכאן, ואגב הקינקס ושירים שנויים במחלוקת, עוד המלצה: הקליפ בו הם מבצעים את (See My Friend(s בטלוויזיה השבדית, משנת 1965 (להבדיל מהקליפ של השיר מהתכנית האמריקאית Shindig). אבל השיר הזה הוא כבר אופרה אחרת - והרבה הרבה יותר מסובכת מ-Dead End Street. ואם כבר, אז כבר: צפו גם בקליפ שלהם מבצעים את Lola בהופעה, מתחילת שנות השמונים (לא הקליפ משנות השישים). ומה ההמלצות שלכם לסוף השבוע? זה המקום לשרשר.

FloyDviR

New member
שבת שלום ומבורך !! ../images/Emo16.gif

חזרתי מהבסיס... היה שבוע ראשון אחלה
תעשו חיים השבת הזאת!! ותשמרו על עצמכם!

היי שלום שלום

אני חדשה כאן וגם כמובן מטורפת על פינק פלויד כמו כולם כאן .... נוסטלגית שכמותי ... וסתם בלי קשר רציתי להציע שיר חביב ביותר Animals - House Of The Rising Sun באמת אחלה שיר חיחיחיח אהה ושמי דניאל ואני בעוד מלא פורומים לידע כללי סתכלו בחתימה אני בת 15 וזהוו

sabiz

New member
אהלן אהלן וברוכה הבאה+שאלה

קודם כל ברוכה הבאה לפורומינו הקט.. דבר שני באמת אחלה שיר, האם הוא במקור של Animals? כי יש כמה ביצועים של השיר הזה... לי יש את הגרסה של הפינק למשל)

אני חושבת שבמקור הוא באמת של אנימלז

אבל חיחיחי אין לשאול אותי אחר כך עוד יגידו שאני ממציאה וזה לא נעים !!! בכל מקרה אני הרבה יותר אוהבת את הגירסה של אנימלז מאשר של הפינק !! אבל על טעם וריח אין מה להתווכח חח איזה משפט נדוש ומאוס שכולם מכירים אמממ תגידו אמרו לי שלד ופינק פלויד עשו גירסה לאיזה שיר ואני לא ממש יודעת איזה ... זה נכון ? אם כן מה ?

sabiz

New member
נראה לי שאני יודע..

יש לי את הגרסה שלהם ביחד לשיר Whole Lotta Love , נראה לי שאת מדברת על זה,,.. וגם גירסה של פינק פלויד לשיר המוכר של לד stairway to heaven

מה ??

חחח תמיד חשבתי שstairway to heaven של פינק פלויד וואיי זה שיר גדול ... ומממ Whole Lotta Love אולי זה זה חח רק שמעתי שיש כזה שיר לא ידעתי איזה ומכיוון שאני מטורפת על לד ופינק אז רציתי לדעת איזה שיר זה

שלום חבר'ה ../images/Emo13.gif

כמה תיקונים קלים ומידע נוסף, ברשותכם: לד זפלין ופינק פלויד לא הקליטו מעולם ביחד. Stairway to Heaven הוא שיר של לד זפלין, לא של פינק פלויד. House of the Rising Sun הוא שיר עם אמריקאי, שרבים הקליטו אותו לפני ה-Animals (ורבים הקליטו אותו גם אחריהם). אמת, הגרסה של ה-Animals היא מעולה.

ושל מי באמת השיר הזה ?

אמממ רציני ?? אז למה ראיתי באיימיול שיש שיר ללד זפלין ופינק פלויד ביחד ?? ושל מי באמת השיר House of the Rising Sun ???

שוב...

לד זפלין ופינק פלויד לא הקליטו מעולם ביחד. אל תאמיני לשמות של קבצים בתוכנות שיתוף - רבים מהפרטים שם שגויים. וכפי שאמרתי, House of the Rising Sun הוא שיר עם, דהיינו, לא ידוע מי מחברו. זהו שיר עתיק, ומקורו כנראה בסוף המאה ה-19 או תחילת המאה ה-20.

weird dust

New member
בקשר ל- House of the Rising

הוא עבר שדרוג בגירסה של האנימלס וזה נכון שאסור להאמין למה שכתוב בתוכנות שיתוף חברים רבו איתי כמעט שנה מי כתב את מיסיס רובינסון (רגע זה לא הביטלס?) או הרבה דברים דומים שתמיד הם העדיפו להאמין לתוכנות ולא לי (והכי גרוע זה כשהם שואלים מבוגרים שלרוב תומכים בהחלטתם ואני יכול להוכיח באינטרנט אחרת)

N a V e

New member
House of the rising sun

אולי השיר במקור לא של האנימלס אבל הגרסא שלהם היא המוכרת ביותר.

holo

New member
מיסיס רובינסון..

לא סיימון וגורפינקל כתבו את זה?

weird dust

New member
אני יודע שזה פול סימון הם לא

תיראה שיש הרבה קבצים בשם מיסיס רובינסון על שם הביטלס מה שכן לכל אלו שלא בטוחים מי כתב מה אפשר לחפ באול מיוזיק שמות של שירים ואז גם כתוב מי הכותב ואם לא מכירים אותו אפשר לחפש את הדף שלו באתר ולחפש באיזה הרכבים הוא היה

itaikuskus

New member
חחחחחחחחחחחח

"אז למה ראיתי באיימיול שיש שיר ללד זפלין ופינק פלויד ביחד ?? ושל מי באמת השיר House of the Rising Sun ??? " חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח כמה שאת תמימה טוב אני אתן לך דוגמה ממני...למרות שציף אוסרת על הורדות לפי תקנון הפורום אני אספר את המקרה הבא כסמל-למה אסור להוריד ולמה אתם הילדים בבית צריכים לקנות הכל מקורי ולעשות את שיעורי הבית שלכם. הורדות לא חוקיות זה רע! אל תנסו את זה בבית.. טוב אחרי ההקדמה: רציתי להוריד הופעה של דיפ פרפל-made in japan,כי אף פעם לא ראיתי (וממה שאני מבין זה לא תועד על וידאו)...זה היה באימיול. אחרי שסיים להוריד אני פותח את המדיה פלאייר שמח ומאושר ומקבל סרט ושמו Double penetration....אם אתם הילדים הגדולים יותר יודעים מה זה אומר.. קיצר אל תאמיני למה שאת רואה בתוכנות כמו אימיול וקזה...

למעלה