Admini

New member
../images/Emo16.gif ה' יקום דמו

ככה זה שבורחים מלבנון

tomashin

New member
אני לא רוצה

לפתוח פה ויכוח פוליטי אבל משה צודק מי שיצאו מופסדים מהנסיגה זה יישובי גבול הצפון שחשופים..

ilaya

New member
../images/Emo5.gifנסיגה ?! בריחה ?!

ההרוג היום הוא הישראלי ההרוג הראשון מאז שצה"ל יצא מדרום לבנון. אני חושב שהמאזן הוא מאוד פשוט וכל נפש אדם שחוסכים, כל צער שנחסך ממשפחה וסביבה קרובה, זו כבר סיבה טובה לעשות את מה שעשו. כולם בהתחלה דיברו על "תסריטי אימה" ועל המצב הקשה שישרור בגבול הצפון. לשמחתנו הרבה התסריטים לא התממשו והתוצאה היא פשוטה, וחיובית.

../images/Emo45.gif ו... ../images/Emo31.gif

לכל אחד יש צדק בטענה רק תלוי מי יציג אתה באופן קיצוני יותר. אני מזמן הפסקתי לדבר על זה כי זה לא יגמר בחיים... כולם נעולים בדעות שהתגבשו להם במהלך השנים.

Admini

New member
ועוד

מוחמד חתאמי, מהבכירים שבמחבלי החיזבאללה, טען כי המתקפה של החיזבאללה ביום שישי לעבר גבול הצפון תואמת את האסטרטגיה של הארגון, שהוא נוקט מאז "בריחת צה"ל מלבנון", כך מדווחת סוכנות החדשות האיסלמית IRNA . חתאמי טען: "מאז בריחת הציונים מלבנון בשנת 00' מבצעת תנועת השחרור האיסלמית אחת לכמה זמן פעולות במטרה לשחרר עוד חלקים כבושים בלבנון וכדי לבסס את תביעתה לגבי שטחים שעדיין נתונים תחת כיבוש". הפעולה, הוא טען, נועדה לאותת ל"ציונים" כי פלישתם האווירית והקרקעית בלבנון לא תישאר ללא תגובה. עוד טען חתאמי כי "המשטר הציוני", שזקוק מאד לתנאי שלום בגבולותיו כדי להתמודד עם בעיותיו הקשות בתחום הכלכלה והחברה, וכן עם האינתיפדה, יגיב באופן מוגבל בלבד על המתקפה. (ש.ר.) (ערוץ 7)

ilaya

New member
וואלה ?! איזו הפתעה ! ../images/Emo28.gif

ואני חשבתי שהחיזבאללה יתחילו לעסוק בגידול אתרוגים לסוכות...
. השאלה היא לא מה שיש להם במחסנים אלא כמה ארונות קבורה אנחנו צריכים ליצר ! ואם אתה חושב שההצטיידות של החיזבאללה בקטיושות מאיימת על ישראל, אני מציע להתחיל להציץ לכיוון סוריה ואיראן. צרות לא חסרות לנו אבל אי אפשר להגיד שההצטידות בקטיושות גורמת נזק חמור יותר מעשרות ההרוגים שהיו לנו בתקופת השהייה בלבנון.

Admini

New member
עוד הערה

אחת ההשלכות של הבריחה מלבנון היא פתיחת המלחמה (שמכונה בטעות "אינטיפדה"). האוייב הערבי (פלסטינאים) חשב שינצח אותנו כמו שניצח בלבנון. בינתיים, ב"ה, אנחנו כאן וזה שלנו לעולם.

tomashin

New member
טוב

אני רוצה לגמור את הדיון לפני שיהפוך לשרשורפלצת.... כל אחד ודעתו

Mapisto

New member
אז ככה

מה חיפשנו בלבנון? מה איבדנו שם? אני מבין שלאחר מבצע ביירות ומלחמת שלום הגליל היה צריך מעין רצועה כדי להגן.. אבל עדיין מה לגבי עשרות הקורבונות ששירתו שם?.... 3 שנים מאז הנשיגה והרוג אחד בנתיים,אבל הכתובת הייתה על הקיר... וצריך להאשים את הגורמים לכך בדרג הממשלתי ולא את הבריחה... זה כמו לאמר, אם יש פיגועים למה לנו להקים מדינה וכו'. צה"ל ובמיוחד ח"א היה צריך להשמיד מטרות טרור ללא קשר להודנא, הבעיה היא שבחיסול ממוקד ב50 מהמקרים יש חפים מפשע שנהרגים. חוץ מזה, ברק הוכיח כי לימין לא היה אומץ לצאת וזה נבע בעיקר משיקולים פולטיים.

../images/Emo45.gif../images/Emo31.gif../images/Emo45.gif../images/Emo31.gif../images/Emo45.gif../images/Emo31.gif../images/Emo45.gif../images/Emo31.gif

צריך להגן על המדינה שלנו... ותתאר לך שאז היו לנו הרבה יותר קורבנות. עכשיו הכל נרגע. תתאר לך שלפני 3-4 שנים לא היינו שם.היו מתים הרבה יותר אנשים. אבל מה שהכי עצוב זה צד"ל אנשים עם מטרה טובה שהמדינה מתייחסת אליהם כמו זבל.

למעלה