Pete Best

New member
../images/Emo16.gif

היום לפני 5 שנים נלקח מאיתנו בטרם עת אחד הגיטריסטים הגדולים בהיסטוריה, הגיטריסט של הביטלס, ג'ורג' הריסון זצ"ל ג'ורג' היה לא רק גיטריסט ומוזיקאי מוכשר.הוא היה אחד הבודדים שהחליטו לעזור לבנגלדש, מדינה ליד הודו שרוב האזרחים שלה מתים מרעב, ובאותה תקופה הייתה שם מגיפה של איידס. ג'ורג' אירגן קונצרט ענק במדיסון סקוואר גרדן בניו יורק, שכל ההכנסות שלו קודש לבנגלדש. בין האומנים שהופיעו: ג'ורג', בוב דילן, רינגו סטאר, בילי פרסטון ועוד... הוא היה המוזיקאי המועדף עליי, כתב את השיר שאני הכי אוהב (Something), והוא היה פשוט מושלם. בתוך כל הכאב שבחייו הוא מצא את האור, אי שם על נהר הגאנגס. תמיד ראו את ג'ורג' נדחק ע"י פול מקרטני וג'ון לנון, ואת הכישרון שלו הוא מיצא בשירים בודדים יחסית עם הביטלס. מוזר לחשוב שמי שכתב כמה משירי האהבה המדהימים, והמרגשים והכואבים ביותר (Something, While My Guitar Gently Weeps) כתב גם שירים כל כך מצחיקים (Piggies), נוגעים ומכאיבים (Bangla Desh), מעודדים (Any Road),אמיתיים (All Things Must Pass), ומקסימים (Within You Without You). אנחנו עדיין כואבים עם ג'ורג' על הרגעים הקשים, כמו הפרידה מאישתו הראשונה שעזבה אותו לטובת חברו הטוב ביותר, אריק קלפטון(Bye Bye Love) וצוחקים בלי סוף בבריאן כוכב עליון ובסדרה המדהימה שהפיק, מונטי פייטון. ואי אפשר לשכוח את אחד השירים היפים שלו עם הביטלס, Here Comes The Sun ב1998 ג'ורג' ניצל ממוות כשחלה בסרטן בגרון והצליח להסיר את הגידול , וב1999 ניצל ממוות כמעט בטוח כשמטורף פרץ לאחוזה של הריסון בלילה ודקר אותו ואת אישתו אוליביה מספר פעמים בחזה. אבל ב29/11/2005 ג'ורג' לא יכל להחזיק מעמד יותר. בבית החולים בלוס אנג'לס, כשמשפחתו וחבריו הקרובים איתו בשעתו האחרונה. מחלת הסרטן ניצחה את ג'ורג' בשעה 13:30. "הוא עזב את העולם בדיוק כפי שחי את חייו: אוהב את אלוהים, חסר פחד מהמוות, בשלום עם עצמו כשהוא מוקף במשפחתו וחבריו. לעיתים קרובות אמר שכל דבר, מלבד החיפוש אחר אלוהים, יכול לחכות ותאהבו אחד את השני". (אוליביה בהודעה לעיתונות אחרי פטירתו) כשנה לאחר מותו זכה סר ג'ורג' ז"ל בתואר אבירות ממלכת אנגליה, ונכנס להיכל התהילה של הרוקנרול. שוב, ג'ורג' זוכה לתהילה ולכבוד הראויים לו מאוחר מדי... פעם הוא כתב שכל הדברים הם בני חלוף. לפני 5 שנים גילינו שגם מלאכים הם כאלה... יהי זכרו ברוך.

האריסון הוא הביטל האהוב עלי

בשל צניעותו. ההצלחה לא עלתה לו לראש, והוא ידע לשמור על פרופורציות. הוא לא הרס את עצמו, שמר על כל קשריו וגשריו, והמשיך ליצור בקצב שנוח לו. השיר האהוב עלי שלו הוא כנראה Here Comes The Sun שהוא גם השיר האהוב עלי של הביטלס בכלל. אם להתפלצן לרגע, זה שיר שמצליח להאיר את השמש בליבנו, ולא משנה מה מזג האוויר בחוץ. והיה לו גם חוש הומור. ראו את הקטע ההיסטרי הזה: http://www.youtube.com/watch?v=MNMQ1kN0pYQ

כל חברי הביטלס היו בעלי חוש הומור

חוץ מהיותם מוזיקאים גאונים, הם גם יכולים להיות בדרנים בחסד. במיוחד לנון.

radiofloyd

New member
../images/Emo16.gif אין ספק אחד הגיטריסטים הטובים

ואחד המלחינים הגדולים!!

itaikuskus

New member
איש יקר

גיטריסט בחסד, אדם עם המון חוש הומור כפי שניתן לראות כאן, באחת הסצינות של HARD DAY'S NIGHT השיר האהוב עלי שלו זה i want to tell you, עם הריף גיטרה הנהדר, שהנדריקס שיחק בו קצת לפני שהתחיל להפציץ את day tripper באחד מהbbc sessions של האקספירינס. כמו 3 חבריו (להוציא את plastic ono band של ג'ון, וכמה שירים בודדים של פול), לא כל כך התעניינתי בקריירת הסולו שלו, וההתעסקות שלו באהבה גלובלית וגיבובים היפים כאלה גרמו לי להסתכל לצד השני. ג'ורג' היה מאופיין בסרקזם שלו, שני אולי רק לג'ון,כמה מהראיונות שהעניק בהקשר לתקופה שלו בביטלס גילו אדם מריר אשר רטן על כך שלא קיבל מספיק קרדיט, אבל ככה זה כשחבריך ללהקה הם ג'ון לנון ופול מקרטני. מחלת הסרטן ניצחה רבים וטובים, גם בעולם הרוקנרול, ולצערינו, אחד מארבעת המופלאים נפל גם הוא בפני המחלה הנוראית.

RoieL

New member
ואגב

ידעתם או לא, האדם תרם מאוד לחקר הסרטן ואפילו סיכן את חייו לכך.

RoieL

New member
ובסוף שכחתי

אני מעריך אותו קודם כל כאדם, צנוע, מתחשב וטוב [מדי], ואח"כ כגיטריסט - פורץ גבולות, נסיוני, עם פיל מדהים וחם שמעט מאוד אנשים הצליחו להגיע אליו עד היום לפי דעתי, אחד הגיטריסטים האהובים עלי ביותר. זה בטח יישמע נדוש, אבל Something הוא השיר שלו שאני מעדיף. אחד הראשונים של הביטלס ששמעתי, שתמיד מצליח לרגש. מדהים איך שיר עם בס כ"כ מוגזם [שאגב את העיבוד של החלק הראשון- עד הגשר, אני בכלל לא אוהב] הפך להיות שיר שאני כ"כ אוהב. הוא היחיד שכתב שיר שאני אוהב למרות שאני לא אוהב [התזמורת והסולו המרגש של הריסון מצילים את השיר לדעתי, ואז השירה שלו מתעוררת, אבל זה כבר לא לפה]. אני זוכר שלנון נרצח בדצמבר בערך, אבל אני לא מטריח את עצמי לבדוק מתי. זה בן אדם שנחקק בלבי לנצח.

RoieL

New member
ואחרון

כמה שהבנאדם טוב, הוא אפילו סבל את העובדה שחברו הטוב ביותר מאוהב באישתו דאז, ועוד שר את זה לכל העולם בשיר שעתיד לבנות לו את הקריירה.

Pete Best

New member
פראק סינטרה אמר על Something

שזה שיר האהבה הגדול ביותר שנכתב אי פעם.. ואני מצדיק אותו לגמרי. לנון אגב, נרצח בליל ה8 לדצבמר...

RoieL

New member
זהו, היה נדמה לי שזה השמונה

השנה זה 26 שנים למותו, נכון?

למעלה