Pete Best

New member
../images/Emo16.gif

היום העולם מציין 26 שנים להרצחו של ג'ון וינסטון אונו לנון, מייסד, גיטריסט וסולן הביטלס, צייר וסופר. האישיות המזוהה ביותר מבין אומנים שנאבקו למען השלום, האיש שכתב את Imagine, הוציא עשרות תקליטים וכתב מאות שירים. אבא לג'וליאן (שעליו נכתב השיר המפורסם "היי ג'וד") ושון (שהוציא תקליט חדש החודש). ג'ון נולד בליברפול בשנת 1980, לפרד (שעזב את הבית 3 שנים אחרי שג'ון נולד) וג'וליה (שעליה נכתב השיר המקסים מהאלבום הלבן. היא נהרגה ב1956 בתאונת דרכים, אירוע שהשפיע על ג'ון למשך כל חייו). הוא הצטרף ללהקת החוצבים, וב1957 הכיר את פול מקרטני, שהגיע להופעה שלהם והתפעל מהיכולת של ג'ון לנגן על גיטרה כשהוא לא מכיר את השיר בכלל, ואת המילים הוא מאלתר... יותר מאוחר ג'ורג' הריסון ורינגו הצטרפו ללהקה הגדולה ביותר בכל הזמנים, הביטלס. בביטלס ג'ון התגלה ככישרון מוזיקלי מדהים, שהבטא בשירים כמו Help, A Day In My Life, All You Need is Love , Lucy in the Sky with Diamonds , Come Together , Strawberry Fields Forever , Across the Universe ועוד... ג'ון היה ידוע בחוש ההומור שלו, ובחוזר פחד לומר כל מה שעולה לו לראש, כולל הכל... בשנות ה60 הוא צוטט אומר ש"הנצרות עומדת להעלם... הביטלס יותר מפורסמים מישו", אימרה שכמעט והרסה את הצלחת הביטלס בארה"ב, והובילה לשריפת תקליטים ברחובות, גינויים של הכנסייה, והרבה קהל זועם... יותר מאוחר ג'ון התנצל, אחרי שמנהל הלהקה, בראיין אפשטיין כינס מסיבת עיתונאים והכריח את ג'ון להתנצל. ב1966 ג'ון פגש את האישה שעוררה הרבה מאוד כעס ושינאה בקרב מעריצי הביטלס, יוקו אונו. בתערוכה בלונדון היא הציגה סולם, שבראשו זכוכית מגדלת. ומאחורי הזכוכית מגדלת הייתה כתובה מילה אחת, Yes. ג'ון התלהב מאוד מהיצירה, ולאט לאט נקשר קשר בין ג'ון הנשוי לסינתיה, ויוקו. לאחר שנתיים ג'ון התגרש מסינתיה לטובת יוקו אונו. בירח-הדבש שלהם, הזוג הטרי התמקם בסוויטה של הילון אמסטרדם, ופתחו במחאה שכונתה "מיטת השלום"- הם ישבו שבוע במיטה, כשמסביבם עיתונאים, והם שרים ומוחים על מלחמת וויטנאם. עם הזמן ג'ון הקדיש את עצמו ליוקו, וכתוצאה מכך-הביטלס נדחקו הצידה. בשלב מסויים יוקו התעקשה להכנס להקלטות שלהם, דבר שלא ניתן לאף אדם מעולם. עד שיוקו באה... שאר חברי הביטלס לא אהבו את נוכחותה, אבל ניסו להיות נחמדים, דבר שלא החזיק הרבה זמן... בעקבות כך נוצרו סיכסוכים רבים ומריבות בין חברי הלהקה, בעיקר פול וג'ון, עד שב1970 פול מקרטני הודיע על התפרקות הלהקה. המעריצים הלא מופתעים, ייחסו את הפירוק ליוקו אונו, בטענה שהיא הרחיקה את ג'ון מהביטלס. אחד השירים הטובים של ג'ון לדעתי, ועם זאת הכואב ביותר הוא God. בשיר ג'ון שר שהוא "לא מאמין בהיטלר, אני לא מאמין בקנדי, אני לא מאמין באלביס, אני לא מאמין בצימרמן (בוב דילן), אני לא מאמין בביטלס. אני מאמין רק בי, יוקו ואני.. פעם הייתי ה Walrus (לקוח מהשיר I Am The Walrus), והיום אני פשוט ג'ון. מה אני יכול לעשות, זאת המציאות..." השיר מבטא את הקשר החזק עם יוקו, חזק יותר מהביטלס. קריירת הסולו הייתה מוצלחת לא פחות מהתקופה עם הביטלס, עם שירים כמו Jealous Guy , Woman, Mind Games , Give Peace A Chance , Mother ,Imagine ועוד רבים וטובים. בשנת 1980, שבועות ספורים אחרי יציאת תקליטו האחרון והמעולה "פנטזיה כפולה", ג'ון נרצח בפתח ביתו, ע"י מארק דיוויד צ'פמן. ג'ון נרצח, אבל החלום נשאר. לנו נשארו מאות שירים מדהימים, מרגשים, מצחיקים, עצובים, ואין מספיק מילים לתאר את החיים של הבן אדם המיוחד ומדהים הזה. יהי זכרו ברוך.

rozgil

New member
היום: יום השנה לרצח ג'ון לנון :

היום: יום השנה לרצח ג'ון לנון (Beatles); סרט דקומנ' חדש והשנה הוא מלווה ביציאת סרט דקומנטרי חדש, שנקרא "The US vs. John Lennon" פרטים נוספים על הסרט החדש - כאן : http://www.contactmusic.com/news.nsf/article/lennon%20legend%20lives%20on%20in%20new%20film_1015847 ג'ון וינסטון אונו לנון (John Winston Ono Lennon באנגלית) (9 באוקטובר 1940 - 8 בדצמבר 1980), מוזיקאי וחבר בלהקת החיפושיות. כמו כן כותב מלים לשירים, סופר ומאייר. בשנת 1980 שב לנון ליצור עם האלבום "פנטזיה כפולה", שכלל שילוב בין שירים של לנון ושירים של יוקו אונו. האלבום שיקף התחדשות מרשימה אצל לנון והתעוררות של כוחותיו היצירתיים, אף שהאלבום סבל מעיבוד בומבסטי ובנאלי ומהשתתפותה של יוקו אונו. זמן קצר אחרי יציאת האלבום, ב־8 בדצמבר, 1980 נרצח לנון בפתח ביתו על ידי מרק דייוויד צ'פמן. שם הרחוב בו נרצח שונה זמנית ל-"Strawberry Fields", על שם שירו המפורסם מתקופת הביטלס. לאחר מותו, הפכו כמעט כל שירי התקליט ללהיטים גדולים, כשבולטים ביניהם במיוחד "אישה" שנכתב לאונו ו"ילד יפה" שנכתב לבנו, שון. בתקופה שקדמה למותו, הוסיף לנון להקליט סקיצות לקראת אלבומו הבא: "חלב ודבש", שהיווה המשך ישיר לשיתוף הפעולה המוסיקלי שלו עם יוקו אונו. מותו של לנון קיפד את הפקת האלבום, אך תקופה לא ארוכה לאחר מותו, השלימה אונו את האלבום, שחלק משיריו נותרו במצב גולמי, ובכך הפכה את האלבום "חלב ודבש" לאלבומו האחרון של לנון. (מקור) מתוך "ויקיפדיה" : http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%92%27%D7%95%D7%9F_%D7%9C%D7%A0%D7%95%D7%9F (תודה מיוחדת ל-ilanka מפורום : "רוטר-נט" (סקופים וחדשות)

rozgil

New member
אירועים היסטוריים ביום זה

אירועים היסטוריים ביום זה אירועים היסטוריים ביום זה 1941 - הנאצים הפעילו את מחנה ההשמדה הראשון בחלמנו שבפולין 1941 - בעקבות ההתקפה על פרל הארבור, ארצות הברית מכריזה מלחמה על יפן 1952 - יצחק בן צבי נבחר לנשיא השני של מדינת ישראל 1963 - אסון התעופה הגדול בהיסטוריה שנגרם כתוצאה ממכת ברק:התרסקות טיסה 214 של פאן אם, טיסת פנים בארצות הברית 1980 - ג'ון לנון נרצח בניו יורק 1991 - מנהיגי רוסיה, אוקראינה ובלארוס חותמים על הסכם לפירוק ברית המועצות והקמת חבר העמים 1993 - ביל קלינטון חותם על הסכם NAFTA לסחר חופשי בין ארצות הברית, קנדה ומקסיקו נולדו 1542 - מרי מלכת הסקוטים (הוצאה להורג 1587) 1842 - בירנסטירנה בירנסון סופר נורבגי (נפטר 1910) 1865 - יאן סיבליוס, מלחין פיני (נפטר 1957) 1885 - יוסף שפרינצק, פעיל ציוני, פוליטיקאי ישראלי, יושב ראש הכנסת הראשון (נפטר 1959) 1886 - דייגו ריברה, צייר מקסיקני (נפטר 1957) 1925 - סמי דייויס ג׳וניור, בדרן, שחקן וזמר אמריקאי (נפטר 1990) 1939 - ג'יימס גולוויי, חלילן אירי 1943 - ג'ים מוריסון, זמר, סולן להקת הדלתות (נפטר 1971) 1947 - חוה אלברשטיין, זמרת ישראלית 1953 - קים ביסינג'ר, שחקנית אמריקאית 1953 - רונית תירוש, חברת כנסת מטעם קדימה 1957 - מיכאל קזינוב, ראש ממשלת רוסיה מינואר 2000 עד פברואר 2004 1959 - חנוך רוזן, פנטומימאי ישראלי 1962 - מרטי פרידמן, גיטריסט אמריקאי 1966 - שינייד אוקונור, זמרת אירית 1976 - דומיניק מונאהאן, שחקן בריטי 1978 - איאן סומרהאלדר, שחקן אמריקאי 1982 - מייקל אסיין, כדורגלן יליד גאנה 1984 - אמה גרין, אתלטית שבדית נפטרו 1941 - שמעון דובנוב, סופר והיסטוריון יהודי (נולד 1860) 1978 - גולדה מאיר, ראש הממשלה הרביעית של מדינת ישראל (נולדה 1898) 1980 - ג'ון לנון, זמר וחבר בלהקת החיפושיות שנרצח (נולד 1940) 1994 - אנטוניו קרלוס ז'ובים, מוסיקאי ברזילאי (נולד 1927)

rozgil

New member
ציור המבוסס על חתימתו של ג'ון לנון:

(פתחו את הקובץ המצורף)

למעלה