גנגי

../images/Emo160.gif גנגי

היתה לי העמדה חפוזה בפורום תרבות שם השתלחתי קמעא בעלמה תמר. ואני כשבהעמדות עסקינן - שכל בתחת (או במילים אחרות: זה לא יום לכביסה ז'ניה). איך זה ש: 'הוא אינטליגנט' - תוצר לשוני וולגרי ו: 'הוא אינפנטיל' - נוסח מקובל לפחות כמו 'הוא אינפנטילי'. תסבירי קל שגם אני אבין לא רק כל האלומה סביבך.

גנגי

New member
היום כל דביל נהיה לי אינפנטיל..../images/Emo4.gif

ראשית, אדם אינטליגנטי צריך לדעת שלא אומרים "אינטליגנט", אבל אדם אינפנטילי יכול בהחלט לומר "אינפנטיל". בחן את עצמך, זה יכולהיות מעניין. שנית, יפה מצידך להניח שאני יודעת את התשובה. אמה-מה, השאלה אינטליגנטית, המשיבה אינפנטילית. שלישית, גם בעברית וגם באנגלית "אינטליגנטי" מופיע רק כשם תואר ולא כשם עצם, כך שאין כל סיבה שנמול אותו. אינפנטיל גם הוא אמור להופיע רק כשם תואר (כך באנגלית, על כל פנים, למרות שלא שם המקור, אם אינני טועה), אלא שיש מקרים בעברית שמילים מקבלות גם מעמד של שם עצם, ואז, אם אין מניעה לקצץ בנטיעותיהן, הן מתקצצות (ראה לדוגמה מקרה בלתי אפשרי - ישראלי כש"ע וכש"ת, מפני ש"ישראל" תפוסה כבר למשמעות אחרת). מה אני מנסה להגיד? שאפשר לומר "הגיע אליי לטיפול אינפנטיל" או "יש לי מקרה של אינפנטיל שמצבו מחמיר מיום ליום", ואז השימוש הוא כשם עצם ולא כשם תואר. לעומת זאת, אם תגיד בעברית "האינטליגנט ההוא שפגשת אצלי מלמד בבר-אילן" זה תמיד יישמע מזלזל או נמוך. גם אם תגיד "האינטליגנטי....." עם אותו המשך זה יישמע מזלזל או נמוך. מפני שכמשתמשים ב"אינטליגנטי" כשם עצם, זה לא טבעי ולא נכון, וקצת מזכיר לנו את "אינטליגְנַט" הלעגני. החלופה היחידה האפשרית היא "אינטלקטואל" (למרות שזה כמובן לא אומר אותו דבר), או המרה לשם תואר ("הגבר האינטליגנטי ההוא שפגשת אצלי....") אגב, אם משתמשים ב"אינפנטיל" כשם תואר במקום ב"אינפנטילי", זה כמובן שגוי מבחינה לשונית, אבל ברור לי שחרף תקוותיה של אמא שלי אני לא אתקן את העולם, ולכן אתמקד בתיאור ולא בשיפוץ, ברשותך. אני מציעה את "טרוריסט" ו"טרוריסטי" כאמת מידה: בכל פעם שאינך בטוח אם נחוץ שם "אינפנטיל" או "אינפנטילי", נסה להמיר לעולם הטרור, ותראה כמה זה מקל עליך. בעיקר כשתמיר חזרה מ"טרוריסט" ל"אינפנטיל"..

הלו ../images/Emo12.gif זה אחלה?

למה: האיש הזה הוא אינפנטיל – אני מתפקד רגיל האיש הזה הוא אינטליגנט – יוצאים לי וורידים ברגליים ולא קראת שפה לא מליבים אנשים? אמרי מעתה לא "המשיבה אינפנטלית" כי אם "התשובה אינפנטילית".

גנגי

New member
ברברוסה יקירי,

עניתי לך. מה אתה מטריד אותי באמצע הלילה!

טוב חשבתי על זה קצת

ואני מנסה להגיד במילים שלכן. שתהיו טובות אתי כי אני לא יודע אותן כל כך טוב: אינפנטיל קנה לו בעברית מקום הן של 'שם' והן של 'תואר' (נכון השתמשתי?). כך גם אימבציל, דביל ואידיוט. אינטליגנטי היה שנים רק 'מילת התואר'(?) של 'השם'(?) אינטליגנט. באיז'ו שלב בעידן הפרה-דורך-פוסט פלמ"חניקי הופיע האינטליגנאט והוא תיפקד רק כשם גנאי. ויום אחד האליטות התחילו לומר האיש הזה הוא אינטליגנט, והוורידים יצאו לי. ועכשיו השאלה: למה דרגות השכל השליליות (שלעייל) שימשו גם וגם, והדרגה החיובית רק ורק, עד שבאו האליטות? בבקשה תעני מהר כי אני לא ישן בלילה בלי זה

להבהרה ../images/Emo5.gif

נא החליפי שורה 4 בשורה הבאה: אינטליגנטי היה שנים רק 'מילת התואר'(?) של 'השם'(?) ,INTELLIGENT ולזה האחרון כמות שהוא לא היו יד וזכר בעברית.

גנגי

New member
או! וכאן באה תשובת המחץ

שכבר יכולת לראות כמה שורות קודם - גם באנגלית וגם בעברית אין שם כזה INTELLIGENT / אינטליגנט. יש רק שם תואר כזה, גם באנגלית. למה? וואללה לא יודעת. כנראה יותר שימושי שם עצם שמציין אדם שניחן בדביליות ובטמטום משם עצם שמתקשר לאדם בעל אינטליגנציה. הולכים על המצוי.

מילה נוספת למילון אחלה: דיסקלוד!

האמת היא שהתכוונתי לכתוב "התשובה אינה אינפנטילית, היא מאותגרת בגרותית", אבל יצא מה שיצא.

גנגי

New member
מותק, לא קר לך?

כי כשהדלת פרוצה לרווחה למה להתפרץ אליה? זה כבר כמה ימים שבאח"לה עושים מילונים חדשים ומילת ה"דיסקלוד" נכתבה ראשונה, ויש גם תיעוד (גנגי מנסה ללא הצלחה להתמודד מול משוררים דגולים כמו ש.א.)

shellyland

New member
ש.א. אמנם משוררת

אבל לא כזארת דגולה כמו שאת חושבת. השירים שלה, ככה, בינוניים. את בהחלט מסוגלת עליה.

YAYA15

New member
בד"כ

בד"כ אני נעים הליכות והרבה יותר נעים בריצות... אבל הפרמידה המתגלגלת בפורום היא לא במקום לא חוקית ומסוכנת מאוד מאוד אבקש למחוק את הודעה זו ( ולא את ההודעות שלי - תודה
)

גנגי

New member
התואיל

להסביר לנו מה בעצם רצית לומר? פירמידות זה לא של החג הבא? בינתיים תמשיל לרעשנים או משהו כזה.

צימעס

New member
היתה הודעה המפרסמת איזו פירמידה,

לא מצרית - כזו עם כסף. ככל הנראה היא נמחקה ע"י הנהלת הפורומים.

למעלה