האלפים הצרפתיים

../images/Emo160.gif האלפים הצרפתיים ../images/Emo73.gif

לקראת סוף אוקטובר הקרוב מתכננים הסו-שף והח"מ לבלות שבוע באלפים הצרפתיים, וחשבנו כי מי מכם, בעלי הנסיון וההכרות עם האזור, תוכלו להאיר את עינינו באשר למעלותיו הגסטרונומיות. נשמח לשמוע על מאכלים אופייניים לאזור, יינות ושאר מטעמים (את גבינות ה-Beaufort וה-Reblochon אנו מכירים, וממאכלי האזור המוכר לנו הוא ה-Gratin Savoyards). נשמח גם לשמוע על מסעדות מומלצות (עד כה שמענו על נפלאותיו של Marc Veyrat, הכוכב הבלתי מעורער של G&M, וגם על Jacob ו-Pierre Carrier קיבלנו המלצות), וגם על מלונות חביבים (מקטגוריית hotel de charme). אולי זה קצת
אבל בהתחשב במספר הפרנקופילים המשתתפים בפורום, אקטיביים ופסיביים כאחד, נראה לי שזה המקום המתאים לשאול...
 

ranlevy

New member
מעט מאוד אינפורמציה לצערי

בעיקר משום שבאלפים הצרפתיים ביקרתי לפני הרבה שנים, בזמן שידיעותי בשפה הצרפתית הסתכמו בדוז-פואה ותו לא, השכלתי בגסטרונומיה צרפתית לא היתה מפותחת הרבה יותר, אבל לעומתה החור בכיס דווקא כן. אכלתי אז באלבר-פרמייר (Albert 1er) בעיירה שאמוני עם חברים. הלחיץ אותי עניין הז'קט שנדרש כדי לעבור את הסף, ומלבד היונה הצלויה ועגלת הגבינות המפוארת אני לא זוכר הרבה (וממילא התפריט בוודאי התחלף כמה וכמה פעמים מאז). מדורגת היום 18 בגו-מיו, עם השף Pierre Carrier כפי שציינת. וחוץ מזה, שגם פונדו הגבינות אופייני לאזור. וגם השרטרוז שעליו סיפר ג'נואז בעבר (אם אתם מגיעים לאזור גרנובל והעיירה Voiron). האמת שיש לי גליון hors-serie של איזה עיתון שיצא פה לא מזמן על סבואה, שמפרט גם על מאכלים אופייניים, גם על שפים ומסעדות, וגם רשימת כתובות של יצרני מזון מקומיים, אבל ניידתי אותו לארץ הקודש זה מכבר. אם אגיע לארץ מתי שהוא בקרוב, לפני הנסיעה שלכם, אשמח להוסיף מידע ממנו. -- רן.
 
תודה. לתומי זיהיתי את הפונדו עם

שוויץ השכנה, אבל מן הסתם כל אזור וגבינותיו... מאחר ואנו מתכוונים להתמקד באזור Haute Savoie לא נגיע ל-Voiron, אבל אני מתכוון לפצות על כך בביקורים אצל יצרני גבינות ב-Beaufortain ואולי גם באיזו מזקקה מקומית או יקב קטן. אשמח מאד לקבל אינפורמציה מאותו עיתון עליו דיברת, אם יצא לך.
 

ranlevy

New member
זיהית נכון... אני חושב...

גם אני יודע שהוא מזוהה עם שוויץ, אבל נתקלתי בו גם באלפים הצרפתיים. אני מניח שהגבולות המדיניים הגיעו מאוחר יותר, אחרי שהמנה כבר היתה בת-בית במטבחים המקומיים. ניכוס המנה ללאום בטח קרה מאוחר יותר, וכנראה שקרה בשני הצדדים, לא רק בשוויץ
-- רן.
 
למעלה