רשיון , רופא ותמונות
רשיון : אני מתרגם מה driver's manual של מסצוסטס . מבקר ממדינה אחרת , יכול לנהוג עד שנה בעזרת הרשיון ממדינת המקור שלו במידה והיא חתומה על אמנה בלה בלה בלה (ישראל חתומה על האמנה הזו ) . רשיון בינלאומי (הנייר ) אינו חובה אבל הוא יכול לעזור בתרגום הרשיון המקומי אם עולה הצורך . "Once you have established your residence is MA you must obtain a MA's driver's licence to retain your driving privileges" למרות שאין צורך , למען השקט הנפשי , ועל מנת להיות יותר צדיק מהאפיפיור , הוצאתי רשיון בילאומי - 20 ש"ח אם איני טועה בכל סניף איסתא (גם אם את לא לקוחה של איסתא) . מנסיוני הקצר - ניסיתי בכמה מקומות להציג את הרשיון (הנייר) הבינלאומי - בכל מקום ביקשו את הרשיון הישראלי שלי - הוא פשוט נראה הרבה יותר דומה לרשיון המקומי והוא כתוב בצורה שהם מיד מצליחים למצוא את השם (לפעמים נמצא בצד האחורי - תלוי בשנת ההוצאה) ואת תאריך הלידה (שימי לב לציין מול קורא הרשיון שהחודשים והימים הפוכים בתאריך כפי שהוא כתוב ברשיון לעומת השיטה האמריקאית לכתוב תאריכים ) . ברגע שיש לכם כתובת קבועה (לא מלון וכו') , צריך להוציא מיד רשיון מקומי שזו פרוצדורה פשוטה למדי וזה גם מאוד מקל על החיים היום יומיים היות וזו בעצם תעודת זהות. פרטים נוספים ניתן למצוא פה : http://www.state.ma.us/rmv/ רופא משפחה : את בעצם מחפשת רופא משפחה שעובד עם הביטוח הרפואי שלך. צריכה לדעת מה סוג הביטוח - לכל חברת ביטוח יש אתר / רשימת רופאים ושם צריך למצוא אותו . המלצות ספציפיות אין לי . תמנות : לא הבנתי את השאלה - אם תרצי לתלות את התמונות על הקיר תביאי אותן ? זה פשוט , או שלא הבנתי את השאלה . בהצלחה . כמי שעשה את המעבר לפני מספר שבועות (ובעצם עדיים עוסק בסוגיות ביורוקרטיה שונות ) , אני אשמח לעזור אם אוכל בשאלות נוספות . בהצלחה .