לשבדיה עוד שבוע - מה אורזים?

הילהל

New member
../images/Emo160.gif לשבדיה עוד שבוע - מה אורזים?

למישהו יש רעיון או עיצה איך אני אורזת חכם לאישה וילדון לשבוע בסטוקהולם בשבוע הבא? ראיתי שהשבוע די קרירי (13-22 בערך). ככה זה ישאר? כי אז הגיוני לקחת הכל ארוך. מישהו מכיר? יודע? ממליץ? לא בא לי לקחת את כל הארון!

nagelron

New member
לדעתי

לקחת חולצות קצרות ומעיל או ג'קט ללבוש מעל כשקריר.

davgrun

New member
לפי הניסיון שלי

של די הרבה שנים בשבדיה, אני ממליץ לקחת בגדים חמים כולל נעלים חמות, כי בערב הטמפרטורה יורדת, ואם יש, לקחת מאיל גשם. חולצות עם שרבול קצר טובות בתוך הבתים, כי יש חימום מרכזי שבדרך כלל לא הופעל בקיץ אבל למרות זאת תמיד חמים בפנים.

הילהל

New member
תודה על העצות הטובות

מכנסיים קצרים (חליפות טריקו של הילד) מיותר לגמרי אם כך? וגם הסנדלים, נכון?

liranlotker

New member
לא בהכרח

מזג האוויר בהחלט יכול להשתנות. עובר עכשיו גם חום על אירופה, והטמפרטורות כאן צפויות להתחמם באמצע השבוע ולהגיע (לפחות בשטוקהולם) לכ-25 מעלות, וכשיש שמש זה מרגיש הרבה יותר, ואז בהחלט אפשר להסתובב עם סנדלים ומכנסיים קצרים. בקיצור - אין מה לעשות, כשנוסעים לשבדיה בקיץ, צריך להצטייד בבגדים שמתאימים לחורף ישראלי גשום, וגם לאביב ישראלי חמים, וכל מה שבאמצע.

הילהל

New member
חבל שאני לא צב

הייתי לוקחת את כל הבית על הגב וזהו. בנתיים נזכרתי שיש לי גם בילוי בבודפשט בכל כיוון - ושם יש 31 מעלות. סיוט של אריזה!

Funaki

New member
קר פה...

מזג האוויר עושה רושם כאילו הוא מתייצב על הצד של ה-13 בסקאלה שציינת
. אפשר גם לקנות פה בגדים - סוף עונה והמחירים ירדו, אז אם אין לכם מעילי גשם טובים אולי זו ההזדמנות שחיכיתם לה... מצד שני - אי אפשר לדעת, גם בגד ים וסנדלים יכולים להיות שימושיים.

הילהל

New member
כמה מבלבל

חמותי אמרה לי להביא מזוודה גדולה ריקה, כי אחרי 3 שנים שהיא לא ראתה אותנו היא רוצה להתפרע על קניות... אז אני אארוז קצת מכל דבר. תודה על העצות.

Flendy

New member
אל תתבייש לקחת בגדים קצרים../images/Emo13.gif

יהיו ימים חמימים לדעתי. שאני ביקרתי בדיוק בתאריכים האלה מצאתי את עצמי מסתובב לפעמים עם קצר-ואני טיפוס שקר לו. אם אתה נוסע לנורווגיה אל תתפלא אם תמצא את עצמך משחק בשלג לבוש קצר
.

shirely

New member
כמה "עצות"...

"עצות" במרכאות, כיוון שכמו כל מי שכבר ענה לך, מזג האוויר במדינה כמו שבדיה בעונה זו מאוד לא קבוע או ברור. אין לדעת בד"כ מראש, וגם התחזיות משתנות כמה פעמים ביום מתו הנסיון שלי. לפני כמה ימים הייתי שם והיה גשום וקריר (בעיקר בערב, ביום עוד אפשר היה להסתובב מדי פעם עם קצר) ואילו לפי מה שבדקתי בשביל הימים הבאים, כיוון שאגיע לשם לקראת סוף השבוע, אמור להתחמם מעט כרגע ומחמישי עד ראשון שוב חוזר להיות משהו כמו שהיה בערך, אולי טיפונת יותר חמים ביום, משהו כמו 20 מעלות ביום ו10-13 בלילה. בקשר לקצר - זה באמת נורא תלוי. אם את רגלה יותר לקור אז בהחלט מסתובבים גם בימים אלו עם קצר, רק בשביל הגשם שווה לקחת לשעות היום מטריה ואוי מעיל גשם קליל. אבל לישראלים המגיעים מהשרב הנורא של הארץ יתכן שאפילו ביום יהיה קריר לחולצה דקה ארוכה. לא ממש יודעת, רק מציינת עובדה שיתכן. בקשר לערב יותר ברור שצריך משהו ארוך קליל ואפילו ז'קט אולי מעל. והנה התחזית לימים הקרובים...

shirely

New member
עוד הערה קטנה...

רק רציתי לציין בקשר לקניות, שתקחי בחשבון ששבדיה מאוד לא זולה, ולטעמי האישי גם אחרי ההנחות לא מאוד קל למצוא מציאות. אני בטוחה שתמצאו ושתקנו, רק לא לצפות לחזור עם כמויות, לפחות לא אם אתם רוצים לצאת בזול...

הילהל

New member
דווקא מאוד זול לי....

חמותי משלמת! והיא רגילה למחירים האלה ועדיין רוצה, לא ראתה את הנכד שלה 3 שנים. אני לא מתלוננת! תודה על העצות. אני מאוד סובלת מקור, הילד שלי כמי שדם שבדי זורם בעורקיו דווקא סובל מחום. אני אארוז לשנינו בהתאם.

davgrun

New member
Stockholm

לא לפספס: Skansen, Gamla Stan, Gröna Lund, Stadshuset, לעשות סיבוב ל-Vaxholm או Drottningholm באחת הסירות הלבנות. אם יש הופעה ב-Globen, ללכת. Vasamuseet. ועוד ועוד.

למעלה