מעבר לקנדה - ההתאקלמות

קרמי

New member
../images/Emo160.gif מעבר לקנדה - ההתאקלמות ../images/Emo222.gif

אז כפי שהבנתם מההודעות הקודמות שלי בפורום, קיבלתי אישור לויזה מהשגרירות ואני נוסע בתחילת אוגוסט ללמוד שנה בוונקובר. קניתי כבר כרטיס טיסה ואני מוכן. קודם כל, רציתי להודות לכל האנשים פה בפורום שעזרו לי והסבירו לי על התהליכים השונים.
עכשיו אני בשלב הלא פחות חשוב והוא כמובן ההגעה הראשונית וההתאקלמות. עשיתי חיפושים שונים בכל הפורומים הקשורים ולמדתי הרבה. בעיקרון אחרי כל הבירורים הבנתי שההגעה הראשונית מתחלקת לשלוש קטגוריות מרכזיות: חשבון בנק, שכירת דירה וביטוח בריאות. יש לי כמה שאלות קטנות ואשמח להכוונה בנושאים האלו. בגדול, אני צריך קצת סדר בדברים ולדעת מה עושים קודם.
חשבון בנק
ממה שקראתי, יש כמה בנקים גדולים והעיקריים הם: CIBC ו- HSBC. האם CIBC הוא הבנק הכי מומלץ? כי נתקלתי בהרבה הודעות שמזכירות אותו. מכמה הודעות שקראתי בפורום הבנקים מבקשים 2 תעודות מזהות עם תמונה כדי לפתוח חשבון. אין לי רשיון נהיגה אלא רק דרכון. מה אני יכול עוד להראות להם? ויזה בינלאומית עם השם שלי באנגלית? האם זה יהיה מספיק? אם הבנק לפי ההגיון זה הדבר הראשון שאני אמור לעשות אז איזו כתובת אני בדיוק נותן להם? האכסניה/מלון שאני מתגורר זמנית בה? קראתי שניתן לשכור תיבת דואר. האם זה מומלץ או הוצאה מיותרת?
שכירת דירה
אני מעוניין לשכור כמובן דירת חדר/רווק/מרתף ואם יש אפשרות, שתכלול את ההוצאות בשכר החודשי. מהם בעצם הטיפים הכי טובים שאני יכול לקבל בנושא הזה של חיפוש דירה? האם חוזי השכירות דומים קצת למה שיש בארץ? מה בעל הבית יבקש לראות ממני? מכתב מהבנק על מצב החשבון והוכחה שאני לומד בוונקובר אמורים להספיק? שאלה טיפשית קצת, אבל גם כאן אני מניח משלמים בצ'קים מראש, לא? אשמח שמישהו יסביר לי קצת בגדול על המיסוי בקנדה. על כל דבר כמעט יש מס לפי מה שהבנתי. לא מצאתי הסבר קצר וממצה על העניין הזה. מישהו יכול לתת לינק? כמה מס משלמים על שכירות? איך זה מתבצע?
ביטוח בריאות
קראתי כמעט כל מה שצריך לדעת על MSB. מתי מומלץ לשלוח להם את הטפסים? ישר אחרי הנחיתה זאת בעיה כי שוב, אין לי כתובת. אז אני אמור לחכות עד שתהיה לי דירה כדי לשלוח את הטפסים? בנוגע לשלושת החודשים הראשונים שבהם ה- MSB עוד לא נכנס לתוקף. אני יכול לבטח אותם בחברה מהארץ, נכון? ז"א אפילו ביטוח רגיל מקופת חולים? או אפילו אם אני לא טועה, ויזה בינלאומית אמורה להעניק ביטוח חינם..
הפגזתי קצת בשאלות ואני מקווה מאוד שתהיה לכם הסבלנות לענות לי ולעזור לי להתאקלם..
 

NorthernStar

New member
HSBC הוא לא בנק "גדול" וגם לא קנדי

יש בקנדה אי אילו סניפים של הבנק הבינלאומי הזה. CIBC הוא אחד הגדולים, אבל לא בטוח שיש לו יותר סניפים ביחס לTD, למשל. ואם כבר TD יש לי המלצה: לפני כשבועיים הייתה לי חוויה מאוד נעימה עם מוקד שירות הלקוחות שלהם. התקשרתי בנוגע לנושא אחד, מוקדנית אחת טיפלה בעניין תוך שניות, שאלה במה עוד אפשר לעשות ואחרי חמש דקות הסתדרו לי עוד שני עניינים שאחרת הייתי צריכה לבזבז עליהם זמן יקר. הcustomer service rep הייתה יעילה, נשמעה אינטליגנטית, מאוד helpful, עד כדי כך שלמחרת שיגרתי אי מייל אוהד ומלא רגשי תודה למוקד שירות הלקוחות, ששיבח את השירות המצוין שקיבלתי. ולא, אני לא מקבלת אחוזים...
 
מסכים

הייתי בTD ויש להם שירות לקוחות טלפוני מזוויע, כל נציג עם מבטא תמוה אחר.
 

mikki01

New member
הבנק הכי גרוע בקנדה = בנק הפועלים בארץ

שירות מזוויע עמלות גבוהות בנק מאוד לא חברותי למהגרים חדשים לא ממליץ בכלל נהפוך הוא - שומר נפשו ירחק
 

fermat7

New member
אני חושב שבסופו של יום

זה תלוי על מי אתה "נופל" בטלפון. כולם בני אדם ואם נציג שירות התעורר על הצד הלא נכון של הקפה בבוקר, אכלת אותה. לי דווקא יש ניסיון טוב עם TD ולו רק בגלל העובדה שבחור ישראלי-קנדי מטפל לי בחשבון, עוזר לי מאוד בכל מה שצריך ואפילו דברים שצריכים לעלות לי כסף, ניתנים לי חינם אין כסף. אני בטוח אבל שאם הייתי צריך להתעסק עם פקיד אחר כנראה שדעתי היתה שונה.
 

NorthernStar

New member
אני דווקא מאוד מרוצה

מהיום הראשון שלי בקנדה אני עם TD, ותמיד קיבלתי שירות מעולה, גם בסניפים וגם טלפונית. שום מבטא ושום נעליים (כאילו שהמבטא עושה את האדם. אולי שכחתן שכולנו מהגרות כאן). יש לי עוד כרטיס אשראי בPC, אבל עד עצם היום הזה לא נצרכתי לשירות הלקוחות שלהם, כך שאין לי מושג אם הוא איכותי או לא.
 

tanisha

New member
I love TD too

Never said "No" to anything I asked, even before I had a PR. Excellent service both in Branches and on the phone.
 

mikki01

New member
Bank who refuse any basic services

that are more then just to take your money and let you have a debit card No Credit Card, No Line of Credit , Crazy limitations on mortgauge letter even though I have excellent credit and employed by one of the Largest companies in Canada That is to me an extremely bad and discriminating service I closed my account with them and will never need any Banking services from TD ever
 
מי צריך שירותי טלר בימינו?

עד כה הדבר היחיד שגיליתי שאי אפשר לעשות בPC זה הפקדת מטבעות. אז אם מישהו חושב לפתוח מכבסומט, אולי כדאי לא לעבוד עם PC. בכל השאר הם מותק.
 

fermat7

New member
גם לי היתה חוויה נעימה במיוחד

עם נציגת שירות לקוחות בעבר
וכן, היא היתה מאוד יעילה וגמישה במיוחד ב"עזרה" שהגישה לי וכמוך, גם אני שיגרתי אליה מייל ששיבח את השירות המצוין שלה
גילוי נאות: היא לא עבדה ב TD.
 
עד שיענה משהוא מ BC

אני אענה כללית CIBC RBC ו TD הם בנקים גדולים HSBC הוא בנק עולמי גדול אבל לפחות ב אונטריו הפריסה שלו בינונית. דרכון, וכרטיס ויזה בנלאומי באנגלית ושם זהה לשם באנגלית שמופיע בדרכון יספיקו. הבנקים בקנדה סומכים על חברת "ויזה"....תן כתובת זמנית ותחליף אותה מייד אחרי שתשכור דירה. חוזי השכירות כאן יותר קצרים מאשר בישראל ויותר דרקוניים...דף חשבון, אישור יתרה מבנק מקומי, ומכתב מהאוניברסיטה יספיקו לרוב המשכירים יחד עם פקדון לחודשיים וצ'קים דחויים לשאר המועדים לתשלום. דמי השכירות למגורים אם חל עליהם מס כוללים אותו. בחנויות על כל דבר יש 2 מע"מים מעל המחיר שמתפרסם האחד פדרלי - GST בשיעור 7% והשני פרובינציאלי בשעור משתנה. באונטריו הוא 8% והוא נקרא PST יכול להיות ש ב BC הוא לא קיים.
 

elpincha

New member
GST = 6%

הירידה מ-7 ל-6 אחוז היתה בראשון ביולי 2006. וה-PST ב-BC הוא בשיעור 7%, נמוך בנקודה אחת מזה שבאונטריו.
 

קרמי

New member
תודה על התשובות והקפצה קטנה ברשותכם

אשמח לעזרה בנוגע לכתובת שאני אמור לציין ולביטוח בריאות.
 

predoc

New member
צור קשר במסרים

איפה אתה בא ללמוד בדיוק ? אשמח לעזור לך בנושא פתיחת חשבון בנק וגם בנושאים אחרים . תקבל חשבון חינם לשנה, ויזה, והמחאות חינם, אפילו לא תצטרך להשאיר מזומן בחשבון עו"ש תביא סכום כסף נאות לפתיחת חשבון במזומן או בהמחאה והכל יסתדר ואני לא מקבל אחוזים. בנושא ביטוח בריאות חכה שתתמקם ואז תשלח - כמו שאמרו לך לוקח שלושה חודשים עד ש MSP נכנס לתוקף . חודש הנחיתה עד סופו ועוד שני חודשים מלאים. יכול להמליץ לך על חברת ביטוח עד לכניסת MSP לתוקף אם אין סידור דרך המוסד בו אתה הולך ללמוד בו. בכל מקרה בהצלחה
 
אם אתה מתכוון לMSP

הביטוח בריאות הפרובינציאלי של BC, אני לא יודע כמה הוא תקף לגבי סטודנטים, בכל מקרה הוא נכנס לתוקף כמה חודשים לאחר הנחיתה (תלוי בתאריך הנחיתה), ככה שאין דחיפות לשלוח אותו מייד כשהקברניט מודיע שנחתתם בYVR. לגבי הזמן עד שהביטוח נכנס לתוקף, שים לב שלא מדובר ב3 חודשים, אלא בזמן שנותר עד סוף החודש + שני חודשים תמימים. כלומר אם נחתת ב29 לחודש כלשהו, אתה תהיה בהמתנה רק חודשיים ויום בערך. לגבי חשבון בנק, מנסיון - לך על PC BANK. אין עליהם. מנסיון שיש לי איתם ועם TD אין מקום להשוואה. HSBC נפוץ בוונקובר יותר מאשר בטורונטו, אבל עדיין הוא לא מהנפוצים ביותר. שכירת דירה - חפש בקרייגסליסט. בעיקרון אין לך יותר מדי מה לחפש לפני שאתה זמין לראות בתים ולהראות את עצמך. יש כאלה שעושים את זה, אבל יותר יעיל להגיע במו רגליך ולראות. בעלי בית רוצים כל מיני דברים. יש כאלה שרוצים שכ"ד של חודש ראשון וחודש אחרון קאש ביד, ואז כל חודש אתה נותן את שכה"ד לפני תחילת החודש. יש כאלה שרוצים פיקדון של חצי חודש ותשלום חודשי לפני תחילת כל חודש. כל אחד והשיגעונות שלו. חוזה השכירות סטנדרטי למדי. אם אתה גר בביסמנט (וגם בחלק מהסידורים האחרים), אז התשלום כולל הכל, לפעמים גם כבלים ואינטרנט. יבקשו לראות המלצות של מקומות קודמים, לוודא שאתה לא שוחט חתולים וכאלה. בתור ישראלי אין לך כאלה ניירות. חלק יבינו את זה ויסתפקו בחלופות ואת חלק לא מעניין כלום חוץ ממכתב כמו שהם רוצים. הרוב אנשים הגיוניים בסופו של דבר. בתור שוכר אתה לא משלם מס על שכירות (WTF?!). חוצמזה יש מיסי קנייה שונים ומשונים. אחרי שנתיים בוונקובר לא הצלחתי לפצח על מה נגבה מס קנייה פדראלי, על מה יש מס פרובינציאלי ועל מה יש את שניהם ועל מה אין אף אחד מהם. בגדול - על דברי מזון בסיסיים ולא מעובדים (ירקות, לחם, בשר, עוף, רוב דברי החלב וכו) אין מס. גם אין מס על בגדים של ילדים עד גיל 15. אם אתה גמד, שכור לך ילד ותעמיד פנים שאתה קונה בשבילו.
 
למעלה