../images/Emo160.gif Amsterdam & Music ../images/Emo32.gif
שלום לכולם... אז הנה אני חוזר לארץ אחרי שבוע באמסטרדם והולנד ואני מביא גם כאן (כמו גם בפורומים השכנים
) את הסקירה הקצרה שלי על הטיול שתמשך עם האלבומים אותם רכשתי ועוד מוזיקה... טסנו 4 חברים לאמסטרדם וצפון הולנד במסלול אישי שהיה נתון לבחירתנו.
אמסטרדם - באמסטרדם היינו 3 ימים ראשונים. כבר ביום הראשון התאפסנו על אכסניה ויצאנו להסתובב בעיר הגדולה הזאת שמאופיינת בביניינים בסגנון עתיק. הרחובות הומים אדם בכל השעות ויש כלי תחבורה מכל הסוגים. הולנד מתהדרת כמדינת האופניים- שבילי אופנים בכל מקום, רמזורים מיוחדים לאופניים וגם אופניים מגניבות בכל מיני צורות, גדלים וסגנונות. בערב הראשון התנחלנו בחלונות האדומים. אני וחבר ראינו מחצית של משחק ליגת האלופות בקופי שופ מקומי. אח"כ חתכנו לחנות סקס, היינו במופע חשפנות והצצנו לחלונות האדומים שמוארים באור אדום על אמת
. היה נחמד ביותר. ביום השני שכרנו אופניים והסתובבנו ברחבי העיר. ביקרנו בפארק הנזל, פארק ציורי עם הרבה עצים ואגמים. משם המשכנו למוזיאון ואן גוך וראינו את ציוריו המפורסמים, אכלנו ב"פלאפל מעוז" [
] ובערב ישבנו בקופי שופ של בוב מארלי... ביום השלישי ביקרנו בבית של אנה פראנק בביקור שהוא המלצה לכולם אם אתם נוחתים באמסטרדם. שימו לב: רק ביום השלישי שלי באמסטרדם נתקלתי בחנות מוזיקה וגם זה במקרה..
. זה דיי מוזר בהתחשב שזו חנות ענקית- חלומו של כל חובב מוזיקה. "fame” קוראים לה ויש בה המון דיסקים מכל טוב ואפילו חדר לכל סגנון מוזיקה [!!]. הייתי יכול להסתובב שם שעות אבל היינו קצרים בזמן אז נשארנו רק שעה
(על האלבומים שקניתי בטיול- בנפרד).
סניק. אחרי אמסטרדם- ביום שישי בצהריים, ארזנו את החפצים ונסענו 4 שעות לצפון הולנד לעיירה הנידחת סניק (sneek) שם התמקמנו באישון לילה. ביום שבת שכרנו אופנים ויצאנו לרכיבה בסניק וסביבתה, רכבנו 40 קילומטר, הגענו אפילו לאי ליד העיירה וחזרנו רק מאוחר בלילה בחושך מצריים וגשם על הפנים.
הארלינגן ביום ראשון (כמו יום שבת באירופה כידוע) עזבנו את סניק ונסענו ל-הארלינגן (Harlingen), עיירה צפון-מזרחית בהולנד. זאת היתה למעשה תחנת ביניים שלנו כי משם תכננו להפליג לאיים הסמוכים. בעיירה שכרנו גם את המקום לינה הכי יקר שלנו בטיול- 35 יורו!!! (כ-180 שקל ללילה). את חצי היום בעיירה העברנו בהליכה לכפר הולנדי קטן שנמצא מרחק 40 דקות הליכה, שם פגשנו במקומיים נחמדים שדיברו איתנו על ישראל.
האיים הפריזלנדיים היומיים שנותרו היו למעשה הטיול האמיתי שלנו- נסענו לאיים הממוקמים על חופי הולנד מהצד הצפוני שלה. וכשאני אומר נסענו אני מתכוון שטנו במעבורת. ביום הראשון היינו באי פלילנד (vliland)- אי קטן וטרופי והיותר יפה מבין השניים בהם ביקרנו. שוב שכרנו אופניים, ויצאנו למסע של 6 שעות בתוך האי. נסענו על שפת הים, בתוך היערות [יער
], ליד אגמים, על גבעות ומה לא. אחד המקומות היפים בהם ביקרתי. ביום השני היינו באי טרסכלינג, אי יותר גדול מקודמו וגן יותר ארוך (110 ק"מ) וגם יותר תיירותי. גם גם שכרנו את האכסניה הכי זולה בטיול (17 יורו, בעלת בית הכי נחמדה שיכלתם לפגוש
). הסתובבנו גם באי הזה כחצי יום ואף נסענו במשך 40 דקות בגשם שוטף
.
מוזיקה בהולנד בכל עיר ועיירה יש חנויות מוזיקה והולנד היא מדינה שנושמת מוזיקה. הלהיטים בטיול היו החדש של רובי וויליאמס (החנות המרכזית-fame השמיעה את כל האלבום החדש שלו בביקור הראשון שלי שם ביום השלישי), ריהיינה כיכבה בכל בר זוטר וקופי שופ נידח וכך גם החדש של ג'סטין טימברלייק. Fame - כמו שכבר כתבתי, גן עדן לחובבי המוזיקה. המחירים נעים בין ה-5 יורו במבצעים ל-30 יורו להכי יקרים. חנות ענקית הממוקמת בכיכר הדאם באמסטרדם. לחנות 3 קומות בצורת מפלסים כשיש חדרים המוקדשים לסגנון מסויים (פופ-רוק, מטאל-רוק כבד, גאז ועוד). החנות הזאת היא חווית קניה, יש שם אלבומים שלא ניתן להשיג בארץ (ואותם רכשתי לפי טעמי כמובן). את רשימת האלבומים שקניתי אביא בהמשך. מצאתי חנויות מוזיקה גם בסניק, בהארלינגן, בלאוורדן (עשינו שם חניית ביניים) ובדיוטי פרי ההולנדי. ב-fame ביקרתי פעמיים, פעם אחת ביום השלישי של הטיול ופעם אחת ממש לפני הטיסה חזרה ארצה.
אופניים את הולנד באופניים. זאת הכותרת שאפשר לתת לשבוע הזה שכן בכל מקום היינו על גלגלים. תרבות האופניים בהולנד מפותחת ביותר וכוללת שבילי אופניים מיוחדים בכל מקום, רמזורים מיוחדים לאופניים ואופניים מכל מיני מינים החל מדו-אופן, מונית-אופן, אופניים ממונעים ועוד.
ההולנדים (ובעיקר ההולנדיות
) הדבר המדהים בטיול היה ההתנהגות של המקומיים. כזאת אדבות ולבביות לאחר מזמן לא ראיתי. כמעט רוב מוחלט מהאנשים אליהם פנינו במהלך הטיול עזרו לנו בחפץ לב. הבחורות ההולנדיות יפיפיות ול-95 אחוז מהן שיער חלק ובלונדיני. גילינו גם שהאצבעות ההולנדיות עבות באופן יחסי, גם אצל הבנות
שטחים ירוקים והרבה מים- לכל מקום שתלכו תראו תעלות מים, אגמים ונהרות. וגם: הולנד היא המדינה היחידה בה הדשא של השכן לא ירוק יותר
. אצל כולם הדשא ירוק!!!!
ככל שמתרחקים מאמסטרדם, התושבים דוברים פחות ופחות אנגלית.
בהולנד אין בדיקות ביטחוניות
!!! וגם—פעמיים העלו אותנו לנסיעות חינם! החבר'ה האלה פשוט שמחים... עד כאן הסקירה הקצרה שלי מהטיול. בהמשך אביא את האלבומים שקניתי בטיול כולו וגם את "פלייליסט הטיול"....
שלום לכולם... אז הנה אני חוזר לארץ אחרי שבוע באמסטרדם והולנד ואני מביא גם כאן (כמו גם בפורומים השכנים