Amsterdam & Music

העכביש2

New member
../images/Emo160.gif Amsterdam & Music ../images/Emo32.gif

שלום לכולם... אז הנה אני חוזר לארץ אחרי שבוע באמסטרדם והולנד ואני מביא גם כאן (כמו גם בפורומים השכנים
) את הסקירה הקצרה שלי על הטיול שתמשך עם האלבומים אותם רכשתי ועוד מוזיקה... טסנו 4 חברים לאמסטרדם וצפון הולנד במסלול אישי שהיה נתון לבחירתנו.
אמסטרדם - באמסטרדם היינו 3 ימים ראשונים. כבר ביום הראשון התאפסנו על אכסניה ויצאנו להסתובב בעיר הגדולה הזאת שמאופיינת בביניינים בסגנון עתיק. הרחובות הומים אדם בכל השעות ויש כלי תחבורה מכל הסוגים. הולנד מתהדרת כמדינת האופניים- שבילי אופנים בכל מקום, רמזורים מיוחדים לאופניים וגם אופניים מגניבות בכל מיני צורות, גדלים וסגנונות. בערב הראשון התנחלנו בחלונות האדומים. אני וחבר ראינו מחצית של משחק ליגת האלופות בקופי שופ מקומי. אח"כ חתכנו לחנות סקס, היינו במופע חשפנות והצצנו לחלונות האדומים שמוארים באור אדום על אמת
. היה נחמד ביותר. ביום השני שכרנו אופניים והסתובבנו ברחבי העיר. ביקרנו בפארק הנזל, פארק ציורי עם הרבה עצים ואגמים. משם המשכנו למוזיאון ואן גוך וראינו את ציוריו המפורסמים, אכלנו ב"פלאפל מעוז" [
] ובערב ישבנו בקופי שופ של בוב מארלי... ביום השלישי ביקרנו בבית של אנה פראנק בביקור שהוא המלצה לכולם אם אתם נוחתים באמסטרדם. שימו לב: רק ביום השלישי שלי באמסטרדם נתקלתי בחנות מוזיקה וגם זה במקרה..
. זה דיי מוזר בהתחשב שזו חנות ענקית- חלומו של כל חובב מוזיקה. "fame” קוראים לה ויש בה המון דיסקים מכל טוב ואפילו חדר לכל סגנון מוזיקה [!!]. הייתי יכול להסתובב שם שעות אבל היינו קצרים בזמן אז נשארנו רק שעה
(על האלבומים שקניתי בטיול- בנפרד).
סניק. אחרי אמסטרדם- ביום שישי בצהריים, ארזנו את החפצים ונסענו 4 שעות לצפון הולנד לעיירה הנידחת סניק (sneek) שם התמקמנו באישון לילה. ביום שבת שכרנו אופנים ויצאנו לרכיבה בסניק וסביבתה, רכבנו 40 קילומטר, הגענו אפילו לאי ליד העיירה וחזרנו רק מאוחר בלילה בחושך מצריים וגשם על הפנים.
הארלינגן ביום ראשון (כמו יום שבת באירופה כידוע) עזבנו את סניק ונסענו ל-הארלינגן (Harlingen), עיירה צפון-מזרחית בהולנד. זאת היתה למעשה תחנת ביניים שלנו כי משם תכננו להפליג לאיים הסמוכים. בעיירה שכרנו גם את המקום לינה הכי יקר שלנו בטיול- 35 יורו!!! (כ-180 שקל ללילה). את חצי היום בעיירה העברנו בהליכה לכפר הולנדי קטן שנמצא מרחק 40 דקות הליכה, שם פגשנו במקומיים נחמדים שדיברו איתנו על ישראל.
האיים הפריזלנדיים היומיים שנותרו היו למעשה הטיול האמיתי שלנו- נסענו לאיים הממוקמים על חופי הולנד מהצד הצפוני שלה. וכשאני אומר נסענו אני מתכוון שטנו במעבורת. ביום הראשון היינו באי פלילנד (vliland)- אי קטן וטרופי והיותר יפה מבין השניים בהם ביקרנו. שוב שכרנו אופניים, ויצאנו למסע של 6 שעות בתוך האי. נסענו על שפת הים, בתוך היערות [יער
], ליד אגמים, על גבעות ומה לא. אחד המקומות היפים בהם ביקרתי. ביום השני היינו באי טרסכלינג, אי יותר גדול מקודמו וגן יותר ארוך (110 ק"מ) וגם יותר תיירותי. גם גם שכרנו את האכסניה הכי זולה בטיול (17 יורו, בעלת בית הכי נחמדה שיכלתם לפגוש
). הסתובבנו גם באי הזה כחצי יום ואף נסענו במשך 40 דקות בגשם שוטף
.
מוזיקה בהולנד בכל עיר ועיירה יש חנויות מוזיקה והולנד היא מדינה שנושמת מוזיקה. הלהיטים בטיול היו החדש של רובי וויליאמס (החנות המרכזית-fame השמיעה את כל האלבום החדש שלו בביקור הראשון שלי שם ביום השלישי), ריהיינה כיכבה בכל בר זוטר וקופי שופ נידח וכך גם החדש של ג'סטין טימברלייק. Fame - כמו שכבר כתבתי, גן עדן לחובבי המוזיקה. המחירים נעים בין ה-5 יורו במבצעים ל-30 יורו להכי יקרים. חנות ענקית הממוקמת בכיכר הדאם באמסטרדם. לחנות 3 קומות בצורת מפלסים כשיש חדרים המוקדשים לסגנון מסויים (פופ-רוק, מטאל-רוק כבד, גאז ועוד). החנות הזאת היא חווית קניה, יש שם אלבומים שלא ניתן להשיג בארץ (ואותם רכשתי לפי טעמי כמובן). את רשימת האלבומים שקניתי אביא בהמשך. מצאתי חנויות מוזיקה גם בסניק, בהארלינגן, בלאוורדן (עשינו שם חניית ביניים) ובדיוטי פרי ההולנדי. ב-fame ביקרתי פעמיים, פעם אחת ביום השלישי של הטיול ופעם אחת ממש לפני הטיסה חזרה ארצה.
אופניים את הולנד באופניים. זאת הכותרת שאפשר לתת לשבוע הזה שכן בכל מקום היינו על גלגלים. תרבות האופניים בהולנד מפותחת ביותר וכוללת שבילי אופניים מיוחדים בכל מקום, רמזורים מיוחדים לאופניים ואופניים מכל מיני מינים החל מדו-אופן, מונית-אופן, אופניים ממונעים ועוד.
ההולנדים (ובעיקר ההולנדיות
)
הדבר המדהים בטיול היה ההתנהגות של המקומיים. כזאת אדבות ולבביות לאחר מזמן לא ראיתי. כמעט רוב מוחלט מהאנשים אליהם פנינו במהלך הטיול עזרו לנו בחפץ לב. הבחורות ההולנדיות יפיפיות ול-95 אחוז מהן שיער חלק ובלונדיני. גילינו גם שהאצבעות ההולנדיות עבות באופן יחסי, גם אצל הבנות
שטחים ירוקים והרבה מים- לכל מקום שתלכו תראו תעלות מים, אגמים ונהרות. וגם: הולנד היא המדינה היחידה בה הדשא של השכן לא ירוק יותר
. אצל כולם הדשא ירוק!!!!
ככל שמתרחקים מאמסטרדם, התושבים דוברים פחות ופחות אנגלית.
בהולנד אין בדיקות ביטחוניות
!!! וגם—פעמיים העלו אותנו לנסיעות חינם! החבר'ה האלה פשוט שמחים... עד כאן הסקירה הקצרה שלי מהטיול. בהמשך אביא את האלבומים שקניתי בטיול כולו וגם את "פלייליסט הטיול"....

אוחחח הולנד../images/Emo99.gif

ההייתי שם לפני כמה שנים במשך שלושה ימים נראה לי
[טיול מאורגן]. קיצר- ארץ מדהימה, יפייפיה, ובאמת האנשים שם מאוד נחמדים. ויש שם מלא חנויות פלאפלים
אבל אין כמו הפלאפל של הארץ
ואתה יודע שהזכות קדימה נתנת קודם כל לרוכבי אופניים ואחרי זה להולכי רגל?
והבית של אנה פראנק מצמרר
ושמחה שנהנת ושהיה לך מלא כייף
הבאת טבלרון?

העכביש2

New member
../images/Emo220.gif אלבומי הטיול ../images/Emo220.gif

אז הטיול הזה היה מוזיקלי לחלוטין מבחינתי. טוב נו, חוץ מהזמן שפידלנו באופניים כמובן. באכסניה, בטבע, בקופי שופ וכמובן- בחנויות הדיסקים השונות, שמעתי מוזיקה ותעדתי הכל לרשימות צפופות. אז הנה כאן- אביא את רשימת האלבומים שקניתי בטיול בסדר הכרונולוגי של קנייתם, מהיום הראשון ועד האחרון, סה"כ 11 אלבומים, 4 של זמרות, 5 של זמרים (3 אלבומים של אותו זמר) ואפילו לא להקה אחת לרפואה
. סה"כ הנזק מסתכם ב-185 יורו לערך שזה.............הרבה כסף..... אבל למי אכפת!!!! עכשיו יש לי הרבה אלבומים של האמנים שאני הכי אוהב אז זה למעשה שווה הכל...
John Mayer - room for squares האלבום השני של האמריקאי ג'ון מאייר ששר בסגנון רוק-אקוסטי/פולק/בלוז. האלבום הנהדר הזה יצא בשנת 2001 וכולל בתוכו את השירים no such thing (בזכות השיר הזה הכרתי את מאייר), Your Body is a Wonderland המעולה ו-why georgia. שמעתי אותו בחטף עד עכשיו ועושה רושם אלבום מעולה שלו. הקול שלו ענק. מומלץ למי שאוהב מוזיקת ברים. את האלבום הזה קניתי בדיוטי פרי בישראל מ"התו השמיני".
Five For Fighting - Two Lights דבר ראשון בחנויות מוזיקה חיפשתי אותו!!! John Ondrasik הלא הוא פייב פור פייטינג, אותו התחלתי לשמוע בתדירות עצומה בשבועות האחרונים ומאמצי להשיג אלבום שלו בארץ עלו בתוהו. Two Lights זהו האלבום הכי חדש שלו והוא יצא ממש השנה וממנו אפשר לשמוע כבר את הסינגל the riddel שאף היה אצלי מקום ראשון במצעד השבועי. האלבום נקנה בחנות המופת האמסטרדמית "Fame”.
Five For Fighting - America Town ואם כבר "פייב-פור-פייטינג" איך אפשר שלא לקנות את אלבום הבכורה שלו שמאגד מלא מהשירים הטובים שלו. האלבום יצא ב-2000 והוא הכי טוב לטעמי מבין כל 5 אלבומיו. בין השירים ניתן למצוא את Easy Tonight (השיר הראשון שלו ששמעתי), Superman (שהיה בפסקול של הרבה סדרות כולל סמולוויל וג'ק וג'ל כמדומני), America Town ו- Something About You. הסגנון שלו זה adult alternative והוא משלב בעיקר פסנתר ותופים. הוא כותב ומלחין את השירים לעצמו. זמר פנטסטי,
גדולה שלי. גם את האלבום הזה קניתי ב-"Fame" ביחד עם הקודם.
Howie Day - Australia וזהו הזמר האווי קרן דיי האמריקאי שעושה עבודה נפלאה בתחום הפופ-רוק-אקוסטי. את הזמר הזה אני מכיר כבר שנה וחצי מאז נחשפתי לשיר המעולה שלו " Collide". מאז שמעתי עוד הרבה קטעים שלו ובדובר בזמר בזכות. יש לו נגיעות אקוסטיקה, שירי רוק והכל במעטפת של קול מחוספס ומדוייק למרות גילו הצעיר (25). הדיסק אוסטרליה יצא ב-2002 והאמת היא שקניתי אותו רק כי אני מעריך ואוהב מאוד את הזמר הזה, אבל מהאלבום הזה אני מכיר רק את השיר הענק "she says". שאר השירים שלו שאני מכיר לקוחים מתוך אלבום נוסף שהוציא ב-2004 ונדמה כי הוא האלבום השווה באמת שלו. נקנה ב-"Fame".
Anna Nalick - Wreck Of The Day אלבום מופת לזמרת אנה כריסטיאן נאליק מנולדה רק ב-1984 ומגיעה מקליפורניה. האלבום ראה אור ב-2005, והשנה יצא במהדורה מחודשת. כמעט כל רצועה באלבום היא חווית שמיעה לאוהבי הרוק-פופ/אלטרנטיב. באלבום יש מכל טוב ובמיוחד בולטות הבלדות שמובאות ברמה גבוהה ביותר ועושות צמרמורת. זהו האלבום היחיד עד עתה של נאליק. בין הרצועות המומלצות נמצאות כמובן Breathe המצויין שהיה להיט גדול בשנה שעברה וגם השנה. עוד יפים אלה שתי הבלדות- Wreck of the Day (מקום ראשון במצעד השבועי אצלי) ו- Forever Love המדהימה. גם הסינגל הנוסף שהוציאה לרדיו מצויין: In the Rough. ובכלל- אלבום מאוד מומלץ! לאוהבי קייטי טונסטל, הת'ר נובה , נרינה פאלוט ועוד. זה האלבום האחרון שקניתי בנגלה הראשונה שלי ב-"Fame”.
David Grey - White Ladder
אני אוהב את דיוויד גריי. השיר שלו "באבילון" מושמע אצלי רבות כבר מלפני המון זמן. אבל....מעולם לא חשבתי לקנות אלבום שלו. משהו השתנה בתקופה האחרונה כשנחשפתי לעוד שירים שלו ומה גיליתי? שכמעט כל השירים הטובים באמת של הזמר הבריטי הזה מאוגדים באלבום אחד שהוא מכרה זהב: “White Ladder” שמו (2000). ושימו לב: מבחינתי זה אלבום הטיול שלי של אמסטרדם 2006!!! למה? כי הוא אלבום מלנכולי שבא מהלב ומוציא מגריי את כל הדברים הטובים שמוזיקה יכולה לעשות לזמר. והוא אלבום חורף משובח שהשתלב בצורה מושלמת עם הנוף הסגרירי שאפף את הטיול הזה לאמסטרדם וצפון הולנד, אם זה בעיר עצמה, על גבעה באחד האיים או על שפת הים. לגריי תמיד היה מה להציע. מספיקה הצצה חטופה בגב הדיסק כדי להבין לאיזה אלבום משובח נפלתם: זה מתחיל עם רצועה 1 בשם Please Forgive Me, ממשיך עם רצועה 2 שהיא אחת הטובות באלבום ואחת המפורסמות שלו- Babylon. שיר 3 הוא אחד השירים היפים ששמעתי לאחרונה- My Oh My והוא אחד היפים באלבום. האלבום כולל גם את White Ladder המצויין ואת This Years Love הענק שהופיע בסדרות רבות. חותמים את האלבום Sail Away הנוגה ו- Say Hello Wave Goodbye שנותן טאץ אחרון לאלבום יפיפה. גריי שר עדין, מדבר מהלב, נוגע בפופ-פולק עם אקוסטיקה שמוסיפה לאווירה הקודרת ועושה את "וויט לאדר" לאלבום שלכם לחורף הקרוב מתחת לפוך. את האלבום של גריי קניתי בעיירה הצפונית סניק, שאפילו בחנות הדיסקים הקטנטנה הזאת של העיירה מצאתי הרבה מוזיקה טובה, ללמד על הטעם ההולנדי המצויין. אפילו המוכר החמיא לי על קניית האלבום ואמר שלדעתו זה האלבום הטוב ביותר של גריי.

יאאאא אנה נאליק!!../images/Emo2.gif

וחשבתי שרק אני מכירה אותה.. יש לי כמה שירים שלה במחשב [כולל השירים שציינת פלוס עוד איזה כמה]

העכביש2

New member
../images/Emo220.gif אלבומי הטיול 2 ../images/Emo220.gif

בשלב הזה היתה אתנחתה מחנויות כי בילינו יומיים וחצי באיים, אבל ביום האחרון שלי באמסטרדם קפצתי שוב ל”Fame" כדי לברר על כמה אלבומים ששכחתי מהם ויצאתי עם עוד 4 דיסקים:
Five For Fighting -The Battle For Everything בין "אמריקה טאון" ל"טו לייטס" הוציא ג'ון אנדרסיק את האלבום הזה ב-2003. אלבום ביניים שכזה אבל עם רצועות יפייפיות כמו If God Made You ו- 100 Years המצויין שיצא כסינגל והצליח מאוד בארה"ב. בין יתר הרצועות יש גם את Disneyland- שיר קצבי משהו ואת Maybe I- אחד השירים היפים באלבום.
Jack Johnson - On And On "הכיצד ייתכן שאני אוהב גיטרות אקוסטיות ותופים ואין לי בבית איזה אלבום של ג'ק ג'ונסון" שאלתי את עצמי....ואז ראיתי את האלבום הזה של ג'ק ג'ונסון שמופיע דרך קבע בפלייליסטים שלי במבצע ולא חשבתי פעמיים. הסגנון של ג'ונסון מוכר והוא פרץ לאחרונה יותר בעקבות הגל האקוסטי בארה"ב והוא מיוצריו הבכירים. המוזיקה האלטרנטיבית של ג'ונסון עושה עבודה מעולה ודיסק שלו מהנה מאוד להאזנה באחה"צ של קפה. On And On זהו האלבום השני של ג'ונסון האמריקאי והוא יצא ב-2003. בין הרצועות ניתן למצוא את taylor (שהיה השיר הראשון ששמעתי של ג'ונסון), dreams by dreams השקט ו-gone. לג'ונסון יצא אלבום גם השנה. מומלץ.
Holly Brook - Like Blood, Like Honey אל תסתכלו עליי, אפילו אני הופתעתי שקניתי אותו...
הולי ברוק מוכרת לנו משיתוף הפעולה עם פורט מינור ב- where´d you go שהיה להיט בשנה החולפת. את הזמרת הכרתי בזכות תחנת רדיו באינטרנט והתאהבתי בשיר שלה Wanted. יותר מאוחר שמעתי גם את What I Wouldn't Give והבנתי שמדובר בזמרת מצויינת. הקניה של האלבום שלה הוא מבחינת הימור כי לא שמעתי רצועות נוספות אבל שווה לתת לה קרדיט. האלבום יצא ב-6 ביוני השנה.
Vienna Teng - Warm Strangers את האלבום הזה קניתי בחטף, ממש ברגע האחרון ב"פיים". אחרי שחיפשתי אותה בין ערימות הדיסקים ולא מצאתי שאלתי את המוכר והוא איתר לי את הדיסק היחיד שלה שהיה בחנות. הייתי מעדיף לקנות את האלבום הראשון שלה- Waking Hour אבל הסתפקתי גם בנוכחי שהוא השני שלה במספר ויצא ב-2004. אחרי הכל, זאת הזמרת עליה אני מדבר ללא הפסקה ולא ניתן להשיג אותה בכלל בארץ ("מי? ויאנה מי?" אמר לי המוכר בטאוור רקורדס בת"א
). בכל אופן- הזמרת הזאת היא תגלית השנה שלי, אני שומע אותה המון מאז אותו בוקר ששמעתי לראשונה את the tower ברדיו אינטרנט ורצתי אחוז אמוק לבדוק במי מדובר.... גם ב Warm Strangersיש שירים שלא מאכזבים ועושים טוב בלב. Harbor נהדר. Mission Street זה "ה"שיר שלי בשלושת השבועות האחרונים. פשוט ענק. Homecoming נפלא. Anna Rose מלווה בכינורות שמשתלבות יפיפה באוזן. בשורה התחתונה- מדובר בזמרת איכותית מאין כמותה. תנו לה צ'אנס והיא תכבוש אתכם. פסנתר, כינור, תופים עדינים וקול שמיימי כזה שחודר עמוק לאוזן. ההמלצה שלי לשנת 2006. לטאנג יצא אלבום חדש ממש לפני חודשיים וחצי.
Nerina Pallot - Fires אתם יודעים איך זה בשוונג, תמיד צצה לה האקסטרה הקטנה. והפעם האקסטרה הזאת היתה Nerina Pallot. אחד אחד הפציצה פאלוט בסינגלים עד עכשיו ב-2006, והיא ללא ספק תתחרה מבחינתי על תואר זמרת השנה. זה האלבום החדש שלה שיצא לפני מספר חודשים וכולל כאמור, את הסינגלים המעולים Everybody's Gone To War, Idaho ו- Sophia. את האלבום הזה קניתי ממש לפני הטיסה חזרה בדיוטי פרי של הולנד. זהו זה
. אלה אלבומי הטיול. מעניין כמה זמן ייקח לי לשמוע הכל. בהמשך אביא את פלייליסט הטיול....

לירן ככה חינכתי אותך לפריצות וזימה?

טוב אין לי כח להמשיך לרדת עלייך אני לובשת ברגעים אלה חולצה של קין ואני מאושרת

למעלה