Pyramid Song

vegetable man

New member
../images/Emo162.gifPyramid Song../images/Emo162.gif

i jumped in the river and what did I see? black-eyed angels swimming with me a moon full of stars and astral cars all the figures i used to see all my lovers were there with me all my past and futures and we all went to heaven in a little row boat there was nothing to fear and nothing to doubt i jumped in the river black-eyed angels swimming with me a moon full of stars and astral cars all the figures i used to see all my lovers were there with me all my past and futures and we all went to heaven in a little row boat there was nothing to fear and nothing to doubt there was nothing to fear and nothing to doubt there was nothing to fear and nothing to doubt there was nothing to fear and nothing to doubt​
קפצתי לתוך הנהר ומה אני ראיתי? מלאכים שחורי-עיניים שוחים סביבי ירח מלא בכוכבים ומכוניות כוכביות כל הדמויות שפעם ראיתי כל אהוביי היו שם איתי כל הקודמים והעתידיים שלי וכולנו עלינו לגן-עדן בסירת חתירה קטנה לא היתה שום סיבה לפחד ושום סיבה לפקפק קפצתי לתוך הנהר מלאכים שחורי-עיניים שוחים סביבי ירח מלא בכוכבים ומכוניות כוכביות כל הדמויות שפעם ראיתי כל אהוביי היו שם איתי כל הקודמים והעתידיים שלי וכולנו עלינו לגן-עדן בסירת חתירה קטנה לא היתה שום סיבה לפחד ושום סיבה לפקפק לא היתה שום סיבה לפחד ושום סיבה לפקפק לא היתה שום סיבה לפחד ושום סיבה לפקפק לא היתה שום סיבה לפחד ושום סיבה לפקפק ___________________________________________________________________ השיר נוגן לראשונה בהופעה לפני 7 שנים. בהתחלה הוא נקרא פשוט Nothing to fear, אח"כ Egyptian Song ולבסוף Pyramid Song. כעבור שנה, הוא ניגן את השיר גם פה, בישראל. אז על מה מדבר השיר? מדוע Egyptian/Pyramid? קודם כל, מאוד סביר שהשיר מתקשר לאיזשהו חלום שתום חלם. הרבה שירים נולדו אצלו מתוך חלומות. חלום על מוות, במקרה הזה. אני חושב שהיו בחלום אלמנטים שזוהו כקשורים למצרים העתיקה. בכל מיני מיתולוגיות עתיקות, נהר הוא סמל למוות. ואולי הוא קפץ לנילוס, כמטאפורה? כל התיאור שניתן בהמשך הוא דימיוני, סוראליסטי. מאוד אסוציאטיבי לאותו חלום, לכן אי אפשר להסביר אותו, אבל הוא תיאור של "המסע לשמיים", כלומר תיאור ההתרחשות שקוראת מהרגע שמתים עד שעולים לשמיים: שיירה של מלאכים, ירח וכוכבים (גם כן, מאוד חזקים בהקשר של מוות), כל האנשים שכבר לא במעגל החיים (כלומר אלה שכבר מתו שהוא הכיר, וגם אלה שלא). השורה nothing to fear...nothing to doubt כנראה באה להמחיש עד כמה זה הרגיש אמיתי. כלומר - כשאתה מת, אתה יודע שזה קורה. ומה עם הקליפ? זה נושא בפני עצמו. צוללן ללא פנים, קופץ מדוברה לתוך עיר שלמה שקבורה מתחת למים, מזהה מתוך הכל את הבית שלו ויושב על הכורסא שלו...והנקודות הזוהרות האלה שמרחפות מעל בסוף. אני חושב שהבמאי לקח את השיר לכיוון נוסטלגי, מאוד רומנטי. קליפ נהדר. אגב, נ"ב, לעברי לידר יש את השיר "זכיתי לאהוב". חוץ מהעובדה שהוא מושפע קשות מ-Motion picture soundtrack בו, הקליפ שלו גם מאוד מזכיר את הקליפ הזה. סתם משהו שעלה לי עכשיו לראש... אני מאוד אוהב לנגן את זה בפסנתר - לא צריך הרבה מעבר כדי שזה ישמע מאוד דומה לאלבום. ועכשיו אחרי שחפרתי קשות, אתם מוזמנים לומר כמה דברים משלכם גם.

BNary

New member
תודה רבה, שיר מעולה.

אני אישית לא הצלחתי לנתח אותו, אז תודה :)

Paranoidd

New member
יפהה...

פירשת את זה יפה... השיר הכי אהוב עליי באמניז'יאה ... שיר כל כך 'קסום' ...שלקח לי כמה שמיעות כדי להבין את הגאוניות... גם אני לקחתי את זה לכיוון המוות כשניסיתי לפרש אותו ... בקיצור..שיר מעולה מעולה... והמשפט האחרון פשוט משפט כל כך עוצמתי וגם בצורה שהוא נאמר...ענק ענק There was nothing to fear and nothing To doubt

RuNoOsH

New member
../images/Emo42.gifתודה על הניתוח..!

שיר מדהים, השיר ראשון שממש תפס אותי באלבום הזה... אני כל כך אוהבת את הפסנתר בשיר הזה, פשוט יפה.

scooby4

New member
בתור מישהו שניגן את זה

היית מצפה ממך להתייחסות על המשקל ההזוי של הקטע.

vegetable man

New member
לגבי המשקל

כששמעתי ב- 2-3 פעמים הראשונות, לא עיקלתי את המשקל של הקטע. זה נשמע כאילו תום מושך אקורדים כמה שבא לו, אבל מה שיפה בעצם שכל המקצב פה חבוי. תום מפרק לשמיניות בצורה מסויימת בראש ומנגן לפי המקצב הזה אבל הנגינה בפסנתר לא עוזרת כדי להבין אותו (היא אפילו אולי מקשה). התופים בהמשך מעט כן עוזרים - אבל אני לא אתפלא אם אנשים עד היום לא מבינים את המקצב הזה.

scooby4

New member
לא יצא לי לבדוק את הליד של זה

או את הפרטיטורה של זה, וואט אוור- אני בטוח שאפשר תוך כמה שניות לגלות את זה בביקור קצר במרום... בעיקרון אפשר לחלק את זה לשלוש תיבות. השתיים הראשונות של 5/4 והאחרונה של 6. הבעיה היא עם ההדגשות, לכן ה"פסנתר" מבלבל (הפסנתר=הקצב). מעניין אותי מה הם קראו כשהם ניגנו את הקטע. בכל אופן, האי-ודאות שיש כששומעים את הקטע (ואני בטוח שמעתי אותו כבר יום מחמישים פעם עד היום) היא כוונת המשורר. זה משקל נורא מרחף. המילים עצמם, למרות שאני בחיים שלי לא מקשיב או מנסה להבין את המילים, מרחפות. אני הסתכלתי בתרגום ושום דבר שם לא רציונלי, פחות או יותר. זה מגניב!

דווקא אני מצליחה

לקלוט את הקצב שאני שומעת, אבל אני מסכימה עם העובדה שזה משקל מאוד "הזוי".. ובאמת תורם לרעיון של השיר כשחושבים על זה
אעע וזה פשוט שיר מדהים... אחד המדהימים

אני זוכר שזה דווקא המקצב שנורא תפס

אותי בפעם הראשונה ששמעתי את השיר (בהופעה ב-2001). אחרי שלושת האקורדים הראשונים שת'ום ניגן על הפסנתר ידעתי שאני אוהב את השיר הזה... מכיוון שזה היה בהופעה שקידמה את kid a מאוד התאכזבתי כשהשיר לא היה באלבום...ומאוד שמחתי לשמוע אותו אחר כך ב- amnesiac. המילים כמובן מאוד נגעו בי, פחות בגלל הפירוש שלהם כשלם ויותר ברמת החלקים. כמובן שגם הכינוי שלי לקוח משם..כנראה פשוט כי גם אני רוצה ללוות את ת'ום לשחייה בנהר.....או משהו..

Latisia

New member
או אחלה פירוש...

זה שיר כול כך "חלומי" כזה והזוי... בין הראשונים ששמעתי מהדיסק הזה ומבין הבודדים שהתחברתי... לדעתי קוראים לשיר פירמיד סונג כי הפירמידה היא מקום שקברו שם את מלכי מצרים או את האנשים החשובים והמצרים התעסקו המון בנושא הזה של המוות וחלומות... זה שם טוב לשיר כול כך מתאים (= אף פעם לא ראיתי את הקליפ זה לא בסדר.

Latisia

New member
עוד משו!

אממ לא כול כך ברור אם הוא מתאר חלום על מוות או את המוות לדעתו. הוא מתאר את כול מה שהוא חושב שבטח הוא יראה במוות... דמויות שהוא ראה, אנשים שאהב פעם (כלומר הם לא מבין החיים) ובסופו של השיר הוא חוזר על השורה "there was nothing to fear and nothing to doubt" כלומר הוא לא מפחד מהמוות... אני אוהבת את השיר.. השרשור הזה גורם לי לחרוש על השיר! חח אני משאירה גם יותר מידי הודעות פה! עכשו אני מפסיקה! P:

vegetable man

New member
להיפך, זה נהדר שאת כותבת

ואני מסכים עם מה שרשמת. אגב הוספתי קישור לקליפ, באמת משהו שאת חייבת לראות אם זה לא קרה עדיין.

LostChild

New member
רק אני לא אוהב את הקליפ?

אני זוכר שראיתי את הקליפ ונורא התאכזבתי יש בו משהו נורא פלסטי מלאכותי וקר בניגוד לקליפים אחרים שלהם

vegetable man

New member
חלק מהרעיון הוא

לתת ביטוי לעולם הסנתטי והמלאכותי שאנחנו חיים בו. שים לב לפנים הפחוסות - הם מעצימות את תחושת הניכור - בנוסף לחזון האפוקליפטי של עיר רפאים שקבורה מתחת למים. למעשה הקליפ מדגיש את תחושת המוות של השיר.

למעלה