vegetable man
New member
../images/Emo162.gifPyramid Song../images/Emo162.gif
i jumped in the river and what did I see? black-eyed angels swimming with me a moon full of stars and astral cars all the figures i used to see all my lovers were there with me all my past and futures and we all went to heaven in a little row boat there was nothing to fear and nothing to doubt i jumped in the river black-eyed angels swimming with me a moon full of stars and astral cars all the figures i used to see all my lovers were there with me all my past and futures and we all went to heaven in a little row boat there was nothing to fear and nothing to doubt there was nothing to fear and nothing to doubt there was nothing to fear and nothing to doubt there was nothing to fear and nothing to doubt
קפצתי לתוך הנהר ומה אני ראיתי? מלאכים שחורי-עיניים שוחים סביבי ירח מלא בכוכבים ומכוניות כוכביות כל הדמויות שפעם ראיתי כל אהוביי היו שם איתי כל הקודמים והעתידיים שלי וכולנו עלינו לגן-עדן בסירת חתירה קטנה לא היתה שום סיבה לפחד ושום סיבה לפקפק קפצתי לתוך הנהר מלאכים שחורי-עיניים שוחים סביבי ירח מלא בכוכבים ומכוניות כוכביות כל הדמויות שפעם ראיתי כל אהוביי היו שם איתי כל הקודמים והעתידיים שלי וכולנו עלינו לגן-עדן בסירת חתירה קטנה לא היתה שום סיבה לפחד ושום סיבה לפקפק לא היתה שום סיבה לפחד ושום סיבה לפקפק לא היתה שום סיבה לפחד ושום סיבה לפקפק לא היתה שום סיבה לפחד ושום סיבה לפקפק ___________________________________________________________________ השיר נוגן לראשונה בהופעה לפני 7 שנים. בהתחלה הוא נקרא פשוט Nothing to fear, אח"כ Egyptian Song ולבסוף Pyramid Song. כעבור שנה, הוא ניגן את השיר גם פה, בישראל. אז על מה מדבר השיר? מדוע Egyptian/Pyramid? קודם כל, מאוד סביר שהשיר מתקשר לאיזשהו חלום שתום חלם. הרבה שירים נולדו אצלו מתוך חלומות. חלום על מוות, במקרה הזה. אני חושב שהיו בחלום אלמנטים שזוהו כקשורים למצרים העתיקה. בכל מיני מיתולוגיות עתיקות, נהר הוא סמל למוות. ואולי הוא קפץ לנילוס, כמטאפורה? כל התיאור שניתן בהמשך הוא דימיוני, סוראליסטי. מאוד אסוציאטיבי לאותו חלום, לכן אי אפשר להסביר אותו, אבל הוא תיאור של "המסע לשמיים", כלומר תיאור ההתרחשות שקוראת מהרגע שמתים עד שעולים לשמיים: שיירה של מלאכים, ירח וכוכבים (גם כן, מאוד חזקים בהקשר של מוות), כל האנשים שכבר לא במעגל החיים (כלומר אלה שכבר מתו שהוא הכיר, וגם אלה שלא). השורה nothing to fear...nothing to doubt כנראה באה להמחיש עד כמה זה הרגיש אמיתי. כלומר - כשאתה מת, אתה יודע שזה קורה. ומה עם הקליפ? זה נושא בפני עצמו. צוללן ללא פנים, קופץ מדוברה לתוך עיר שלמה שקבורה מתחת למים, מזהה מתוך הכל את הבית שלו ויושב על הכורסא שלו...והנקודות הזוהרות האלה שמרחפות מעל בסוף. אני חושב שהבמאי לקח את השיר לכיוון נוסטלגי, מאוד רומנטי. קליפ נהדר. אגב, נ"ב, לעברי לידר יש את השיר "זכיתי לאהוב". חוץ מהעובדה שהוא מושפע קשות מ-Motion picture soundtrack בו, הקליפ שלו גם מאוד מזכיר את הקליפ הזה. סתם משהו שעלה לי עכשיו לראש... אני מאוד אוהב לנגן את זה בפסנתר - לא צריך הרבה מעבר כדי שזה ישמע מאוד דומה לאלבום. ועכשיו אחרי שחפרתי קשות, אתם מוזמנים לומר כמה דברים משלכם גם.