הגדרת הזהות היהודית

MrAnderson

New member
../images/Emo163.gifהגדרת הזהות היהודית

חשבתי לעצמי למה אנחנו קוראים לעצמנו יהודים ולא ישראלים... היום המילה ישראלי זה סוג של שם גנאי למנטליות פגומה. אבל בעיקרון היה יותר נכון לקרוא לעצמנו ישראלים. כי: "לא-יקרא שמך עוד יעקב כי אם ישראל". הרי זה שם העם שלנו. למה אז אנחנו קוראים לעצמנו יהודים? אני שמעתי פעם שבגלל רוב האנשים שנשארו מעשרת השבטים היו מיהודה. לכן אנחנו יהודים.מישהו אולי יודע אחרת?

primus solus

New member
זו אכן הסיבה

אנחנו בני העם היהודי וראוי היה שמדינת הלאום בה חידשנו את ריבונותינו תקרא בשם בה היא נקרא תמיד, ארץ ישראל. בן גוריון חשב אחרת, השאר היסטוריה.

MrAnderson

New member
לא הבנתי?

איך בן גוריון חשב אחרת אם אנחנו נקראים מדינת ישראל? או שלא הבנתי אותך?

primus solus

New member
אנחנו נקראים מדינת ישראל כי בן גוריון

החליט לקרוא למדינה החדשה, מדינת ישראל. הוצעו שמות אחרים כמו ציון החדשה, יהודה וארץ ישראל. מיותר לציין שמבין ארבעת השמות נבחר השם הכי פחות נכון, הסיבה לכך היתה פוליטית.

MrAnderson

New member
איך בידיוק זה השם הכי פחות נכון?

אני חושב ששזה השם הכי נכון. אני דברתי על הגדרת הלאום. משכתוב בתז.

primus solus

New member
לדעתי היה כבר עדיף להשאיר את השם פלשתינה

מאשר לקרוא למדינת הלאום היהודי בשם ששיקולי הבחירה שלו הם פוליטיים ומופרכים. עדיף היה שמדינה היתה נקראת ארץ ישראל, זה השם שבו תמיד השתמשו כדי לתאר את הטריטוריה. בעדיפות שניה, ציון החדשה בעדיפות שלישית, יהודה בעדיפות רביעית, פלשתינה בן גוריון היה יותר מדי פנאט בגישת היהודי החדש והוא ניסה לעקור את השורשים ולנתק את הזיקה ההיסטורית בין המדינה המודרנית לכל צורות התיישבות והריבונות היהודית שהיו כאן לפני 1948 בתעודת הזהות מופיע לאום יהודי

MrAnderson

New member
טוב..אני אישית

לא הכרתי את בן גוריון. אבל אם את אומרת את בטח יודעת מה היו השיקולים שלו... למה פלסטינה אבל?אני אישית לא יודע מה מקור הם הזה בכלל...אבל בטח שלא מהמורשת שלנו. אנחנו היינו עם ישראל וזאת הייתה ארץ ישראל. השם של המדינה בסדר. השם של עם הייתי משפר לישראלי במקום יהודי.

primus solus

New member
קודם כל אני אומר ולא אני אומרת

דבר שני, השם מדינת ישראל הוא השם שבן גוריון הציע, הוא דחה שמות אחרים שהוצעו למדינה, ואידך זיל גמור. דבר שלישי, גם לא כך היה, עדין מותר לי להעלות ספוקלציות לגבי הסיבה בה בחר בן גוריון דווקא בשם ישראל דבר רביעי, לא פלסטינה, אלא פלשתינה, שמה הלטיני של הארץ כפי שניתן לה ע"י הרומאים ע"ש הפלישתים שהגיעו לכאן מהים האגאי, כנראה מהאי כפתור, כרתים דהיום. דבר חמישי, יכולת גם לשנות את השם לאמורי או גיגרשי, מה בדיוק ההבדל? אין עם ישראלי כבר אלפי שנים.

סליחה שאני מתערב. ולא שאני בא לסנגר

על בן גוריון, אבל אני לא חושב שזה נכון שבן גוריון ניסה לעקור את שורשי היהדות מהמדינה ולנתק את הזיקה ההיסטורית. והראיה.. במגילת העצמאות הוא מציין ומספר על העם ששב למולדתו ההיסטורית. בן גוריון רצה שילדי ישראל ילממדו את התנ"ך שהוא ספר ההיסטוריה של עם ישראל. בן גוריון למרות שהיה סוציאליסט וחילוני, בא מבית דתי ולמד בחדר בילדותו. היה לו קשר חזק מאד אל התנ"ך. ו... כן. אני חדש פה. במקרה נתקלתי בפורום, ואם יהיו פה שיחות מעניינות אני אשמח לשבת פה איתכם...

MrAnderson

New member
תודה

אז זה נכון שהמקור זה משבט יהודה. אני הייתי משנה את הלאום לישראלי בתעודת זהות. זה שאנחנו נקראים יהודים זה רק מזכיר את הפילוג שהיה בממלכת ישראל.

primus solus

New member
אבל אין לאום ישראלי

כבר אלפי שנים. יש לאום יהודי, שחי בטריטוריה המכונה ארץ ישראל-פלשתינה ובפי הגויים, פלשתינה-א"י, הוקמה בשטחה מדינת לאום לעם היהודי לה ניתן השם מדינת ישראל ואזרחיה הם ישראלים. לא לבלבל בין לאום לאזרחות.

primus solus

New member
מיותר לציין שמי שתומך ביצירת הלאום הישראלי

הוא כמעט תמיד שמאלני קיצוני פוסט ציוני, לאום ישראלי זה שום קוד למדינת כל אזרחיה שהיא שם קוד למדינה דו לאומית.

MrAnderson

New member
בואנה איך את מגיע למסקנות האלה?

"לאום ישראלי זה שום קוד למדינת כל אזרחיה שהיא שם קוד למדינה דו לאומית." מה?.... מה הקשר? איזה לאום עוד נכנס פה בידיוק? וכמו שכתב המשורר:"למה לי פוליטיקה עכשיו?" כשכתבתי ישראלי התכוונתי למי שיצא מזרע אברהם,יצחק ויעקב. זה ישראלי... לקרוא לעצמנו יוצאי זרע יהודה זה רק להזכיר לנו שהיה פירוד בממלכה הישראלית. מה עם שאר השבטים? נזרוק אותם לפח...?

primus solus

New member
שאר השבטים לא קיימים כבר

אנחנו הצאצאים של בני ממלכת יהודה שכללה את יהודה, בנימין ואת הלויים שחיו בנחלות השבטים. אנחנו יהודים, מי שרוצה לשנות את הלאום ללאום ישראלי שואף להכניס גם את הערבים תחת המטריה הזאת ולבטל את המדינה כמדינת הלאום של העם היהודי, ולהפוך אותה למדינה משותפת.

MrAnderson

New member
עוד פעם אני אומר....

מה הקשר פלסטינים? את צריכה לצאת מהפלונטר הזה... גם אם אנחנו השבט היחיד שנשאר. עדיין אנחנו ישראלים. אני לא אומר שצריכים לכלול את כל מי שגר בארץ ישראל תחת לאום ישראלי. אלה פשוט לשנות את שם הלאום היהודי לישראלי. זה לא פורום פוליטיקה אלה יהדות.

primus solus

New member
אני לא צריך לצאת משום דבר

זאת המציאות, האנשים מאחורי היזמה "אני ישראלי" הם שמאלנים קיצוניים פוסט ציונים אשר שואפים לבטל את מדינת ישראל כמדינת הלאום של העם היהודי, היזומה הזאת היא לא יותר מתחבולה. האזרחות שלנו היא ישראלית בגלל שם המדינה, אבל הלאום הוא יהודי. אי אפשר להחליף לאום ובטח אי אפשר להמציא לאום שלא קיים כבר אלפי שנים. זה לא קשור לפוליטיקה, יהודי זאת הגדרה דתית ולאומית גם יחד, היהדות היא לא דת אוניברסאלית כמו איסלם, יסוד הארץ ויסוד העם הוא מרכזי בה, ולמעשה אפשר לומר בצדק שהיהדות אינה דת כלל ועיקר אלא דרך חיים עם היבט לאומי (ארץ ישראל) ודתי (תורת משה)

yonatan87

New member
תוסיף גם את שבטי ישראל מהגליל שהצטרפו ליהודיה

בתקופת הבית השני.

היום ישראלי הוא כל בעל אזרחות ישראלית ולא

חשובה דתו או מוצאו האתני. בלתי אפשרי לשנות את זה היום אחרי שהכל יתקבע וגם אין לזה סיבה מיוחדת.

למעלה