חובבנות לשמה

נמשל

New member
../images/Emo163.gif חובבנות לשמה

אין לי מילה אחרת לבניית הסגל העונה במכבי. בנייה קלוקלת, לא מאוזנת, בנייה הפוכה. בנו קבוצה ואחר כך הביאו רכז, במקום להיפך, להביא שחקנים שיתאימו לרכז. חמישיה כל כך לא מאוזנת, עם בורות באמצע, רוב השחקנים הם הימור גדול, גדול מידי. אין לי מושג למי לייחס את החובבנות, אבל החיזוק האחרון של בראון והידיעה שכנראה וויט כבר בדרך החוצה, זה כבר כמות טעויות גדולה מידי לקבוצה שמתיימרת להיות אחת המקצועניות בעולם. אני כבר פחות מדבר על הנפילה עם סימונס, שזה הימור גדול מידי לתת לשחקן עונה ראשונה את המושכות. אפילו מוריס לא בא למכבי בעונה שעברה כשחקן חמישיה ורק עם הזמן התקדם. איך שחקן שאמור היה להיות הבורג המרכזי בקבוצה (וויט), נחתך כל כך מהר? איך מחתימים שחקן כזה מבלי לבדוק מי הוא באמת? האם זה היה הזמן להמר על שחקן שמראש ידעו שהוא בעייתי? וחמור מכך, אם חתכתם את פייזר, פתאום יש ידיעה ששוקלים להחזירו? מה זה, הפכתם להיות מכבי ת"א של לוני? אם זה נכון, זה פשוט חלם לשמו. אני לא יכול לדמיין איך אפי מרגיש, שכבר על ההתחלה ההחלטות שלו עלו למכבי מיליוני שקלים. זה נורא לכל עובד, במיוחד כזה שהוא חדש, לדעת שטעויות שלו גרמו להפסדים כאלו מה דעתכם על כל הסיפור?

אשkלוני

New member
מסכים איתך בכל מילה

על זה נאמר.זול עולה ביוקר.כל שנה אותו סיפור.מכבי לא לומדים לקח משום דבר.אולי אם גם השנה הם לא יזכו באליפות ויעופו מהיורוליג.הם יתעשתו.או שבעצם הם צריכים לרדת ליגה כדי להתעורר...

BeN ShaDe

New member
מסכים איתך.

בניית הסגל השנה במכבי הייתה די חובבנית ובגלל זה עדיין מכבי לא מחוברת והפסידה 7 משחקים ברציפות. אני רוצה לקוות שיהיה טוב , למרות שבשלבים הראשונים זה עדיין ייראה לא טוב , אבל אני מאמין שעם הזמן , או לפחות מקווה , מכבי תראה כקבוצה אחת מלוכדת ולא כאחת שהקשר של שחקן X לשחקן Y הינו מקרי בהחלט.

gambit forever

New member
אני חושב שאתה מעט מגזים...

אני רואה את הקונספציה מאחורי הסגל- סגל שמותאם לתוכנית של ראן אנד גאן התקפי ושימוש רב התקפת מעבר. הפלופ הכי גדול בסגל הוא וויט (למרות שאני עדיין חושב שהוא שחקן הרבה יותר טוב מאשר הוא מראה) שפשוט נראה תלוש מהקבוצה ולא קרוב לספק את מה שציפו ממנו. גם הקבוצות הגדולות ביותר באירופה חותכות שחקנים על ימין ועל שמאל ומשנות את הסגלים ויש לזכור שאין הרבה שחקנים שהם באנקר אמיתי באירופה ואפילו טרנס מוריס כבר יש דיבור על כך שהוא נחתך צסק"א- הקבוצה עם המאמן הכי פדנט בכדורסל האירופאי שקשה להאמין שהוא יחתים פלופים. וזה עוד לפני שמדברים על השנה האחרונה של אוברדוביץ' בפאו. סימונס עד כה מאכזב, אבל הוא כבר משתפר ממשחק למשחק ובמשחק מול ר"ג הוא כבר נראה מצוין. המטרה של כל משחקי האימון הייתה גם להתחיל להרגיל את סימונס והשחקנים החדשים לרמה של היורוליג ויש לצפות שהקבוצה לא תראה במשחקי ההכנה כמו איך שהיא אמורה להיראות במאי. ההחתמה של מרקוס בראון היא מובנת גם אם אני חושב שהיא לא ממש נכונה, הניסיון שלו בהחלט יכול לעזור לקבוצה ללא הרבה ניסיון יורוליג וכזה שחקן לא כל יום פנוי. החוסר העיקרי הוא איזה סקורר חזק בצבע שיוכל לעשות נקודות קלות במשחק עומד, אני חושב שבנושא הזה לקחו הימור שבנתיים לא נראה שהוא משתלם. אני מנחש שהמחשבה הייתה לשחק בסגנון דומה לפיניקס של השנים האחרונות (עד ההגעה של שאקיל) של משחק ריצה ללא ביג-מן של נקודות בצבע.

waviram

New member
לא מסכים

במגבלות התקציב של מכבי אי אפשר לעשות יותר טוב ממה שהקבוצה עשתה. במכבי, בניגוד לצ"סקא, פנא', אולימפיאקוס ועוד, אי אפשר להחתים את השחקן הכי יקר ראשון, כי לא יודעים אם יישאר כסף גם לשחקנים הכרחיים נוספים מלבדו. זאת הסיבה שהשאירו את הרכז לסוף במטרה להביא אחד איכותי ביותר שיהיה היקר ביותר. בסופו של דבר כשאני מסתכל על השחקנים, הם מתאימים מאוד לרכז. לא צריך לזלזל בליגה שלנו ולהביא את מיטב השחקנים מהליגה זה לא צעד רע. זה הצליח עם מוריס למרות שאף אחד לא חשב שהוא יגרד את הרמה של היורוליג כשהביאו אותו במקום באסטון, ולדעתי זה גם יצליח עם וויליאמס ועם סימונס. סימונס הוא אמנם הימור, אבל לדעתי הסיכויים שלו בהחלט טובים. ברגע שהוא יתחבר לקבוצה וישקיע יותר בהגנה אנחנו נקבל שחקן שמתקרב לאיכויות של פארקר (ואני לא מגזים). נצטרך פשוט לחיות ולראות בנוגע אליו... ולחסרי האמונה הביאו לצידו את מרכוס בראון כתוספת משמעותית. הנפילה היחידה היא עם ווייט שעדיין לא נראה שבינו לבין הקבוצה יש קשר כלשהו, אבל זה בדיוק היה המצב עם פייזר עד שצביקה שרף הגיע וידע איך לנצל אותו. יכול להיות שווייט יתחבר, יכול להיות שהוא ישוחרר, אבל בכל מקרה דברים כאלה קורים... בנוגע לפייזר אני די מסכים איתך, למרות שהגנתית הוא יכול להוות תורפא למשחק הריצה שאפי מתכנן. אם הקבוצה היריבה תבודד עליו שחקנים בהתקפה, קצב המשחק יהיה איטי יותר ונוכל פחות לרוץ כתוצאה מעצירות, חטיפות וריבאונד הגנה. בסה"כ, אני חושב שיש לנו קבוצה יותר טובה מבשנה שעברה, כשהפער היחידי הוא בעמדה 4 (אותו עושה רושם שיתקנו בהמשך). הסיבה העיקרית לכך שהקבוצה נראתה כפי שהיא נראתה במשחקי ההכנה היא שבגלל שיקולים כלכליים של מכירת מנויים (אותם שיקולים שהביאו את השחקנים היקרים לכאן), החליטו לפוצץ את לו"ז ההכנה במשחקי אימון נגד מעצמות כדורסל במקום להתכנס בשקט באולם האימונים ולעשות את העבודה החשובה באמת לחיבור הקבוצה... גם האימון הראשון שהיה פתוח לתקשורת לא ממש עזר לעניין...

bobich1

New member
נו באמת כמה הגזמות

עלק חובבנות. כל כך קל לרדת מבלי לחשוב ארויו עדיין שחקן טוב מאד ויקח זמן של להתרגל במיוחד שזה קבוצה חדשה לא הכל מתחבר ברגע הראשון. הציפיות המוגזמות של לקחת כל שנה את הפיינלר פור היא מוגזמת( תחשבו שבעידן קטש כשחקן היינו רק מגיעים להצלבה) גם בעונה של שאראס לקח לקבוצה להתחבר והיו לה הפסדים מביכים. עדיין יש קבוצה טובה סימונס ידוע שצריך ביטחון ואני בטוח שישתפר בהמשך(גם לבותנטאל נהיה טוב רק לקראת הפיינלפור) אליהו וכספי הם עדיין מהצעירים המוכשרים שיש באירופה.. בורשטיין אם יחזור לכושרו עדיין אחד מהשחקנים הטובים שיש... חגג לדעתי גם שווה משהו ויכול לתת תרומה ושינוי מהספסל. גם ויליאס כסטופר הגנתי יכול לעזור.. בינתיים הפלופ היחידי זה וויט ואותו כנראה יחליפו(מה גם לשדעתי לא צריך להחליף אלא לשחק עם אליהו וגרין) גרין הוכיח שהוא יכול לשחק מול הטובים שיותר ועם יתנו לו את הביטחון הוא יראה את יכולתו. הביאו את בראון שיעזור לארויו ולשאר החשקנים עכשיו צריכים שקט וזמן. תנו לקבוצה להתחבר אי אפשר להיות ישר מהתחלה מעולים ועדיף שעכשיו יצוצו הבעיות מאשר באמצע העונה/סוף עונה ככה שהכל ממש לא אבוד.

נמשל

New member
למה הגזמות?

אני התייחסתי לחובבנות בקבלת ההחלטות: 1.הביאו רכז אחרי שהביאו קבוצה, איך אמר עפר שלח: בנו את הגג לפני הקירות. 2. הימרו על סימונס וויליאמס לחמישיה ראשונה. 3.וויט לא משחק ואולי יחתך, כל זאת אחרי בקושי 10 משחקי אימון. כשזה קורה לאחד השחקנים המרכזיים שלך, זו חובבנות. 4. הידיעה ששוקלים להחזיר את פייזר לסגל אם יהיה צורך. 5. הימורים. יותר מידי שחקנים בסגל הם הימורים. כשאתה משנה לגמרי את החמישיה שלך, אתה חייב עוגנים. וכשכמעט כל החמישיה שלך הם הימורים (וויט, סימונס/בורשטיין (כן, הוא סוג של הימור כי לא יודעים באיזה רמה הוא ישחק), וויליאמס, פישר) , זה סיכון עצום , עצום. לא אמרתי מילה על כך שיש סיכוי שהקבוצה תתאושש ותתן עונה מופלאה. בהחלט יתכן. אני מאמין ומקווה. אבל קבלת ההחלטות היא בעייתית, ואי אפשר להסתיר זאת.

bobich1

New member
כן הגזמות

1. כי מה לעשות חיפשו אחרי רכז טוב ושוב זה לא ממש נכון המשפט שרכז קודם לכל .נכון הרכז חשוב אבל עדיין זה לא אומר תמיד שאותו צריכים להביא ראשון.. זה לא תמיד קורה ככה בקבוצה אחרת(אף פעם לא ראית טוב אני קונה קודם רכז ואחיר זה את השאר) . כן חשוב להביא רכז חשוב . והם חיפשו בנרות ובסוף הביאו את ארויו שהוא בהחלט שם גדול.... מה לעושת השוק לא מוצף ברכזים טובים וחיפשו מישהו עם שם גדול וטוב.. וזה לוקח זמן ומה גם שהרבה קבוצות לא נשענים על הרכזים שלהם..(בוסטוטן, לייקרס,קליבלנד, אולמפיאקוס ועוד,) .אז התגלו הבעיות במשחקי ההכנה מתי אתה רוצה שיתגלו העביות במשחקי ההכנה או באמצע העונה כשזה מאוחר מדי? העובדה שהביאו את בראון מלמדת שהמערכת יודעת מה הבעיות ומנסה לפתור אותן.... 2.אף אחד לא הימר עליהם כשקחני חמישייה ובכלל היום כל הקטע של שחקני חמשייה בקבוצות הגדולות הולך ופוחת. היום המאמנים אפילו שמים את השחקנים החשובים שלהם בספסל ולא בחמישייה(צסקא עושה את זה גם פנא,,סן אנטוניו ועוד) מה גם שלא בטוח שהם כוונו כשחקני חמישיה השחמיישה שבהתחלה תוכננה הייתה ארויו ,בורשטיין,סימונס/כספי(לא בטוח שסימונס עדיף על כספי),וויט ופישר. סימונס עדיין שחקן מוכשר הוא פשוט צריך זמן וביטחון כדי שישתפר.. שוב תנו להם זמן...וויליאמס לדעתי כמו בבני השרון בשביל אפי הוא זה שעולה מהספסל ועוזר לו בהגנה.. לא כשחקן לחמישייה.. 3.כן וויט הוא כנראה נפילה כשבונים כמעט סגל חדש לפעמים לא מצליחים זה חלק מהמשחק גם אולמפיאקוס שנה שעברה בזבזה והימרה על סגל שלם ולא הצליחה.. זה הכדורסל וזה המשחק.. 4. אתה מתעסק בשמועות ושמועות זה שמועות. כן כנראה שוקלים להחליף את וויט לדעתי צריך לתת להם עוד זמן לסגל והיא עוד צריכה זמן להתחבר (לקבוצות לקוח זמן להתחבר זה כלל ידוע..) 5. כל שחקן שאתה בוחר הוא הימור גם אלמפיאקוס עם סגל הכוכביםש לה זה הימור: וויציץ עלה עם הגיל וייפצע(מה גם שהמאמן מאמון הגנתי מאד והוא אסף בחורים מאד התקפיים) הלפריםן יתברר כלא משהו, השחקן נבא שלהם יהי אגואיסטי מדי והרכז שלהם גם ככה אגואיסטי מדי... חלק מבניית הסגל תמיד זה הימור וזה חלק מהמשחק... אני מסכים שהבעיה היא שאכן חסרה יציבות במכבי אבל אני מקווה שאולי מכאן תתחיל שושלת חדשה(לדעתי צריכים להחתים את אפי לשנתיים כדי לשדר יציבות לשחקנים) ולחשוב על העתיד (כספי ואליהו)כמו שהיה בעונה עם בלאט כמאמן(מעניין עם הקהל עדיין חושב שהיה מוצדק לרדת על אודריך כשהוא מרכז בסקרמנטו) מה גם שלמכבי אין כל כך הרבה כסף לעומת הקבוצות הגדולות באירופה אז קשה להביאע שחקנים מוכחים.. אני דווקא חושב שפישר יהיה הצלחה וממה שראיתי הוא בהחלט פוטנציאל טוב.. החשוב היא לבנות קבוצה טובה כמו סיינה כבר הוכח ביורוליג שזה תלוי בחיבור בקבוצתיות(בשנה שעברה בפיינלפור היו סיינה,מכבי,טאו וצסקא) לפחות הביאו את בראון שהוא מוכח(כן מבוגר אבל עם נסיון יורוליג) אני חושב שהמערכת ואפי יודעים מה הבעיות והם מנסים לפתור את זה ותנו לקבוצות להתחבר ביוחד שהשלב הראשון של היורוליג הוא פחות חשוב ולרוב מי שמצליחה בשלב הראשון קורסת בשלב השני והחשוב

למעלה