משפחתון גן או מה שבינהם?

../images/Emo163.gif משפחתון גן או מה שבינהם?

ערב טוב חברים שלי
יש לי עדיין בעיה נפשית לשלוח את אושרי בגן. אני רוצה לדחות את זה עד שהוא יתחיל ללכת ובאופן כללי גיל שנה וחצי נראה לי בסדר לגן. נראה לי שהוא כבר עכשיו- עוד מעט בן 9 חודשים- ממש יכול להנות, ללמוד ולסתפתח עם עוד ילדים בגילו. אבל שאני חושבת על כמה צריך להיות איתו כל הזמן (כמעט) מבחינה בטיחותית זה לא נראה לי הגיוני להשאיר אותו לבד עם עוד שניים שלושה ילדים ומטפלת אחת. אז חשבתי לעצמי לתלות שלט בטיפת חלב ובמרכז המסחרי: "אמא לתינוק בן 9 חודשים מחפשת הורים לילדים בסביבות אותו הגיל, למטרות מפגש ומשחק משותף - הורים ילדים- פעמיים שלוש בשבוע". מה אתם חושבים? מעניין עם מישהו יענה. אני הייתי עונה אם זה היה רלוונטי. אבל כדאי לנסות? תודה ושבוע נפלא ושקט לכולם.

Adoushi

New member
אני גם חושב שגיל שנה וחצי הוא

הגיל האידאלי לגן. אנחנו נאלצנו להשאיר את לידיא במשפחתון בגיל שלושה חודשים כבר. מהא הייתה חייבת לחזור לעבודה..אם היא לא הייתה חוזרת ספק אם יהיה לה מקום בעתיד. היה לנו קשה מאוד מבחינה נפשית, בהתחלה לא הפסקתי לחשוב איך אנחנו עושים דבר כזה..להשאיר את הדבר נכי יקר שלנו אצל מישהי שאנחנו לא מכירים (אחותה לא מהא המליצה עליה..הבן שלה היה אצלה). ומאז לידיא תמיד מצוננת או משתעלת..ילד מעביר לילד...היא הכי קטנה שם. יש עוד שלושה ילדים אבל כולם מעל גיל שנה וחצי. זה רעיון מבריק לשים הודעה. מקווה שמישהו מתאים יענה. כדאי לנסות לדעתי. שלך, איהאב

מצטרפת לדעתך עידית!

גיל שנה וחצי לדעתי הוא אידיאלי כי אז הם קצת פחות אגוצנטריים , וכמו שהיאב ציין, הם נדבקים במחלות על ימין ועל שמאל בעלי אפילו אומר שמאז שתמיר בגן הוא "עושה שבוע שבוע עם המחלות"... אני גם הייתי עונה למודעה אם הייתי רואה פנייה כזו, רעיון טוב, ומה גם?, את יכולה לפרסם בפורום של ההורים לילדים למינהם אולי מישהו יקרא והוא מהאיזור שלכם. בהצלחה אורית

לדעתי..

גיל שנה וחצי טוב רק למסגרת של משפחתון ולא משהו כמו ויצו מסגרת קטנה ואינטימית לילדים כי הם עדיין צריכים יחס אישי אך גם רוצים לראות ילדים אחרים וזה אכן גם גורם להם להתפתח אבל לדוגמא הייתם שואלים את אמא שלי שהיא גננת עם תואר בפסיכולוגיה היא הייתה אומרת לפחות עד גיל שנתיים עם מטפלת ועדיף אישית במיוחד עם זה ילד ראשון . לי באופן אישי יש מטפלת שבאה אליי הבייתה ועוזרת לי המון היא זאת שלרב באה איתי לבית החולים עם רועי . עידית הבן שלך עדיין לא בן שנה וחצי וההתפתחות עכשיו היא מהירה מכל הבחינות כך שהוא יגדל קצת אני בטוחה שהרגשתך לגבי גן / משפחתון תהייה קצת יותר מגובשת ובטוחה שתבחרי את הטוב ביותר . לגבי ההודעה - רעיון מעולה אני גם הולכת עם רועי לחברות שיש להם ילדים אפילו קצת יותר גדולים ורועי ממש נהנה. הפורום היה קצת שקט השבת אז באותה הרוח שיהיה לכולם לילה שקט עם כמעט בלי התעורריות בלילה נילי לילה טוב

רק מעון לדעתי

היחס של מטפלות/ילדים הוא כמו במשפחתון בגיל הזה. בערך 1:5. אבל יש גיבוי. אין מצב שמטפלת אחת עם הילדים. ומה אם היא צריכה לשירותים? חוץ מזה שנראה לי הרבה יותר בטוח כשיש יותר מאחת ולא שמישהי יכולה לעשות מה שבא לה בלי פיקוח. תותוש במעון מגיל שנה+4 והוא התאקלם במהירות מדהימה. זה פשוט היה חסר לו, החברה, הפעילות. יום שישי הוא נשאר בבית כי היה אחרי מחלה. הוא לקח את הסנדלים, ניגש לדלת וביקש ללכת למעון. ובכה כשאמרתי לו "לא היום". ובמעון הוא מקבל טונות של אהבה, חיבוקים ונשיקות. ומצד שני יש תוכנית מובנית ועובדים איתם על תחומים שונים והכל בפיקוח גננת. ויש 15 ילדים עם 3 מטפלות. אותו יחס כמו משפחתון. לגבי הרעיון שלך-רעיון נהדר וגם יכול לעבוד. אני השתתפתי בקבוצה כזו באזור שלי. כנסי גם לאתר של "באופן טבעי" ותראי שיש שם התארגנות של קבוצות כאלו באזורים שונים. ואם אין באזור שלך, אז תיזמי יצירת קבוצה כזו.

אז בקצרה ההבדל הוא

משפחתון - מטפלת אחת בבית שלה עם כמה ילדים, בד"כ 5. מעון - כמו גן. צוות שלם, בד"כ יותר מקבוצת גיל אחת, כל קבוצה עם הצוות שלה והכל בד"כ בפיקוח גננת.

nlanxner

New member
הערה קטנה

אנחנו שולחים את הבת הגדולה שלנו (בת שנתיים) למשפחתון שנמצא בפיקוח המתנ"ס השכונתי. לדעתי זהו פיתרון אידיאלי לגיל הזה כי ככה יש יתרון של מסגרת מצומצמת (5 ילדים) אבל עם פיקוח - יש מפקחת שמגיעה כל כמה זמן, בלי התרעה, למשפחתון, ויש למטפלות סדנאות, עזרה ראשונה וכל מיני דברים כאלו. הבת שלנו נמצאת שם מגיל שנה וחצי והיא מאוד התפתחה שם. בהתחלה היא היתה ב"פיגור" יחסית לילדים אחרים שבאו ממסגרות (היא היתה אצל מטפלת פרטית) אבל היום אי אפשר לראות הבדל והיא אפילו מתקדמת יותר משאר הילדים...אז אני לא מצטערת על הזמן שהיא הייתה לבד בלי חברה כי בסך הכל היו לה עוד כמה חודשים של פינוק ותשומת לב אישית שבטח רק תרמו לה.

בתור גננת

שעבדה כמה שנים בגנים, אל תצפו אפילו שתהיה גננת מוסמכת לילדים קטנים אפילו במעון. בדר"כ קיימת גננת במעון לקבוצה הכי בוגרת, שלפעמים (בשביל ההורים) היא נכנסת לקבוצות של ילדים קטנים יותר. אז אם אומרים לכם שיש גננת מוסמכת לקבוצת גיל שלכם, תבדקו את זה טוב טוב ע"י ביקורי פטע. אל תאמינו לאף אחד. מעונות הם מוסדות פרטים שחושבים בעיקר על כסף ולא על טובת הילד. לצערי, מעט מאוד גנים פרטיים ומעונות פרטיים חושבים על ילדים ולא על כסף. אם מצאתם גן כזה, אני מאוד שמחה בשבילכם. אני למשל, התפטרתי בגלל הסיבה הזאת, פשוט לא יכולתי יותר לשקר להורים ו"ללקק" להם את ה.... (תסלחו לי, אבל זאת האמת). בהצלחה.

בגלל זה כתבתי "בפיקוח גננת"

בגיל שנה עד שנתיים זה בד"כ רקר מטפלות וזה בהחלט מספק אבל יש פיקוח של גננת.

הבנתי אותך

רק רציתי לחדד את העניין מנקודת מבט של גננת ולא של הורה, ואולי לפתוח עיניים לכמה הורים שלא מודעים לנושא.

tgdr

New member
../images/Emo151.gif

הרעיון לשים מודעה ולחפש חברה לעולל זה יופי. אני גידלתי (מגדל)3 בנים שלושתם היו במעון/פעוטון/משפחתון מגיל 3 חודשים לערך ושלושתם התפתחו שם נפלא (כל מה שאני אומר זה מחוויותי האישיות). אני חושב על סמך הרגשה והתבוננות לא מדעית שככל שהם נמצאים עם יותר ילדים הם מפתחים מיומנויות חברתיות יוצאות מהכלל וזה שווה הרבה. כמובן הכל תלוי באיכות ההגן שאליו שולחים את הפעוט. רפי

רחליקה1

New member
../images/Emo80.gifדיתי

אנחנו הקמנו ברחובות "מעגל נשים" שנפגשות פעם בשבוע על הדשא ויש לנו בקבוצה תינוקות עד גיל 10 חודשים וזה סבבה לגמרי. תוכלי להכנס לאומנות הלידה(למרות מה שאת חושבת עליהן..) ולנסות להקים דרכן קבוצה ירושלמית.. לא קראתי את השירשור ולכן לא יודעת לומר לך על גן או פעוטון, יודעת רק לומר שאם הייתי יכולה, הייתי נשארת עם מתן עד גיל שנתיים לפחות בבית. זו דעתי האישית. יום טוב לכולם ושבוע טוב.

תודה רבה לכולכם

באמת עזרתם לי מאוד. רחלי, אני אנסה מה שכתבתם, רחלי, אש"ת נילי וכולם תודה רבה. באמת אושרי צריך חברה ואני לא מסוגלת לשים אותו במסגרת. (וזו בעיה שלי כמובן), למרות שאני בטוחה שאם הייתי "נופלת" על המלצה טובה זה היה משנה קצת ת'סיפור. תודה רבה
ים עידית

מצאתי קבוצה שנפגשת בכל יום רביעי.

דרך "אמנות הלידה". אולי דרך הפורומים האחרים אפתח עוד קבוצה בירושלים. תודה גדולה לכולכם.

למעלה