../images/Emo163.gif

טוב מאחר ופתחת את הדלת... אני מרשה לעצמי להכנס בשעריך שוב... חשוב לי להבהיר (במטרה להגיע לתוצאות מקסימליות) שאייני מומחית גדולה ועל כן משפטים כמו "כנסי ללוטוס בתונוחת הישיבה" נשגבים מבינתי.. לפני התנועה? אחרי? כהרפיה? גם "מישור משופע" הינו מושג סתום לשכמותי לעת עתה... וקושית אחרונה שעברה לה ללא מענה- מתי וכמה פעמים בבוקר בערב פעם לכל צד עד שנמאס עד שכואב ???

יוגי בר

New member
תנוחות ,תנוחות מאזנות ועוד...

היי לך אז ככה: 1. תוצאות לא מגיעים ביוגה לתוצאות מקסימליות. זו לא המטרה. מה לעשות? 2. מומחיות את לא צריכה להיות מומחית. ואין פה מומחים. אין מומחים ליוגה. ביוגה לא מתמחים. יוגה עושים. תניחי לנשגבות. לכי על פשטות. תהיי מי שאת. ודברים יקרו לך. 3. תנוחות ביוגה יש- כך אומרים יודעי ח"ן 840,000 תנוחות- פחות או יותר. תנוחה על כל מין שקיים בטבע. אז מה? הן לא הכי נחשבות. הן נקראות תנוחות תרבות. התנוחות הנחשבות הן תנוחות המדיטציה. כמו, תנוחת הלוטוס ואחיותיה. אז.... כיון שהלוטוס היא תנוחה נחשבת אפשר לתרגל אותה בכל עת. ומה לעשות? בדרך כלל- לא תמיד- בדרך כלל לוטוס עושים בישיבה. (אפשר גם לשלב לוטוס בתנוחות אחרות, אבל זה סיפור אחר.) וז הולך כך: סיימת תנוחה. בצעת הרפייה. את חוזרת לישיבה. בישיבה עצמה באם את יכולה לבצע לוטוס, תכנסי ללוטוס כשאת ישובה. ותשארי לפרק הזמן הרצוי לך. לפני שאת עוברת לתנוחה הבאה. בגדול, תנוחת הפדמה אסנה- הלוטוס עומדת בפני עצמה. היא יכולה לבוא לפני תנוחת התרבות. היא יכולה לבוא אחרי תנוחת התרבות. היא יכולה לבוא כהרפייה היא תנוחת מדיטציה ואפשר להשאר בה הרבה זמן. 4. מישור משופע. הינחתי יקירתי- ואולי הינחתי הנחה מוטעיית- ואם כך סלחי לי. הינחתי שיש בידך את "ספר היוגה השלם". אנא דפדפי בו ותמצאי את התנוחה בביצוע סוואמי וישנו דיבננדה. התנוחה עצמה היא תנוחה נגדית לתנוחת הראש ברכיים ובאה להרפות את הגב התחתון לאחר הראש ברכיים. 5. התרגול לא ברורה לי כל כך הקושייה. באם הכוונה מתי לתרגל? תחליטי בעצמך. זה יכול להיות בבוקר מוקדם או בערב מאוחר. והכאב? משהו פה לא מסתדר לי. התרגול אסור שיכאב. כאבים זה במחלקה אחרת. ריצות בזמן התרגול? זה לא בבית הספר שלי. בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

יוגי יקר...

אולי אתה טועה בשם שמופיע בספר? כיי חיפשתי ואין שם "מישור משופע"... אולי אני לא ממש טובה בחיפושים? ברשימה שנתת לי גם לא מופיע התנוחה הזו האם עלי להסיק ששאת התנוחה המשלימה לכל תנוחה לא רשמת? בנתיים אני מסתפקת בתפילת השמש... אני חולה קצת וזה המקסימום שאני יכולה לתת בצורה מקסימלית (משפט יפה!) מחכה להארותיך...

את יכולה גם

לשבור את תפילת השמש ולהתאמן על חלקים מסויימים בה כאלו על תנוחת הקוברה, על תנוחת כלב מסתכל למטה, כלב מסתכל למעלה, כלב אוכל דוגלי. חוץ מזה, יש המון המון תנוחות שהן פחות דינאמיות שגם אני מתאמן עליהם דיי הרבה והם הרבה פחות קשות ומאד קלות לעשיה והן מאד טובות לחיזוק השרירים ולגמישות והן יעזרו לך הרבה בהמשך , אני למדתי את הדברים האלו מהספר אור על יוגה ,ופשוט הראתי למדריכה את התנוחות והיא אמרה שהן בסדר גמור.

מבקשת רק לחזק את דבריו של יוגי בר

בעניין הנוחות בתנוחה. חשוב חשוב שהישיבה בלוטוס תהיה נינוחה, שימי לב לגב, העורף, הראש אם את מסוגלת להחזיק אותם יציב וארוך בתוך הישיבה. אם התנוחה קשה/ לא נוחה / לא נעימה ...או כל התשובות נכונות... שווה לעבוד על תרגול לקראת הישיבה (הכי טוב לשם כך להיוועץ ישירות במורה) לאט לאט ...בהנאה וחקירה...אין לאן למהר...

ומה עם סדר התרגילים?

יוגי נתן לי רשימה אבל אולי היא לא כוללת את התנועה הנגדית לכל תנועה? ועוד משהו- כמה זמן צריך להיות בכל תנוחה? כמה פעמים לחזור עליה? יש גם כמה וריאציות לכל תנוחה, צריך לבחור או לעשות את כולן?

למעלה