עצמאות ותקשורת

../images/Emo165.gifעצמאות ותקשורת

הגיגים ליום העצמאות: ישבתי וחשבתי באיזה אופן עוזרת לי התקשורת המקרבת להגיע לעצמאות, ובאיזה תחום באה לידי ביטוי העצמאות. מצאתי, שככל שעובר הזמן מאז אותו יום נפלא בו הכרנו התקשורת ואני זו את זו, אני פחות ופחות תלויה בסטיגמות והרגלי חשיבה, ויותר מתנהלת לפי תצפיות נקיות כלומר, כמה שפחות פרשנויות ושיפוטים. תהליך כזה לא קורה ביום אחד. בכלל לא פשוט לוותר על הרגלי חשיבה ודברים "מוכרים וברורים" שגדלנו איתם. לדוגמא, פעם, נהגתי להתרגז כשמישהו היה מתפרץ לדברי כי "זה לא יפה ולא מנומס" לא לתת לי לסיים את מה שרציתי לומר. ומיד הייתי חושבת על אותו אדם, איך הוא מתנהג, ואיזה חינוך הוא קיבל וכד'. היום, כשקורה דבר כזה, אני מיד שואלת, איזה צורך של זה שהתפרץ לא התמלא, וזה מה שכנראה גרם לו להכנס לתוך דברי. את הפרשנויות והשיפוטים, אני משתדלת להשאיר בצד. זהו. רק רציתי לשתף ולחלוק איתכם. חג שמח.

אצלי זה אותנטיות

יופי של נושא אפרת - תודה שהבאת אותו. הנושא שלקחתי להשנה הזאת לקדם אותו עם עצמי - הוא חופש. כלומר, להרחיב את מגוון אפשרויות הבחירה שלי ולהגיע למצב שבו אהיה קשובה לצרכים שלי ואמלא אותם באמצעות אסטרטגיות שהכי מתאימות לי. לקחתי את זה על עצמי עוד לפני שהכרתי את תקשורת מקרבת. ואז הגיחה תקשורת מקרבת לחיי וכבשה אותי בסערה. ואולי הדבר הכי בולט שמסמל אצלי חופש ומשתלב כל-כך יפה בתקשורת מקרבת הוא האותנטיות - לחיות את החיים שלי בצורה אותנטית, להגיד את האמת שלי לחברים שלי, למשפחה, ללקוחות שלי ולעולם כולו, וללכת איתה כל פעם יותר רחוק, למצוא את האותנטיות ביחסים שיש לי ובקשרים חדשים שאני יוצרת. כל זה הוא עצמאות מלאה בשבילי. ובהקשר לדברים שלך, אפרת, חשבתי על כך שמאז שתקשורת מקרבת (לא-אלימה) נכנסה לחיים שלי, יכולת ההקשבה שלי עלתה בצורה משמעותית ונהייתה הרבה יותר מלאה ועמוקה. אני מוצאת הרבה יופי ביכולת להקשיב, ולא רק להקשיב למלים אלא לנסות לזהות גם את הצורך שמאחורי הדברים הנאמרים. בעיניי זאת חוויה מדהימה. חג שמח!

../images/Emo27.gifאני כל כך מתחברת למה

שכתבת כאן. נושא האוטנטיות קיבל אצלי משמעות מאוד גדולה מאז הכרתי את התקשורת. קיבלתי כלים שלא היו לי קודם, איך להשיג מה שאני רוצה מבלי לוותר על עצמי ומבלי לחשוש שמא אני פוגעת במישהו אחר. סוף סוף, אני מוצאת את עצמי אומרת יותר ויותר מה שאני רוצה ולא שותקת, מוותרת וסובלת, כמו שנהגתי עד לא מזמן. אני ממש מזהה תהליך בו אני הופכת ליותר ויותר אני עצמי. באשר להקשבה, הרי שאוסיף על דבריך רק את זאת, שהתוצאות שניתן להגיע אליהן כשמקשיבים, זו בעיני החוויה המדהימה. שנמשיך כך!!!

למעלה