דיון

../images/Emo166.gifדיון../images/Emo166.gif

(אני אפנה בעיקר לבנות המין היפה, אבל בעיקרון גם בנים יכולים לקחת חלק ולהשתתף, למרות שזה לרוב לא נוגע אליהם כ"כ). בעקבות זוג שאני מכירה (בת דודה שלי וחבר שלה) הועלתה שאלה בראשי והייתי רוצה לשתף אתכם ולשמוע את דעתכם. כל הפרטים שיובאו הם אמיתיים (מלבד השמות). אני לבטח אמצא את עצמי יותר מספרת על טיב הקשר שלהם מאשר מתעסקת בשאלת הדיון עצמה,גם כי סתם בא לי לשתף באהבה העצומה הזו ולדעתי זהו העיקר. נניח ואתם נמצאים בקשר כבר זמן רב, מכירים את בן הזוג מא' עד ת', אוהבים כמו משוגעים, ולמרות שההתלהבות/ציפיה/התרגשות דעכה, אש האהבה נותרה בוערת ומחייה את האהבה מדי יום ויומו. הכל מדהים מסביב. בניתם קשר על אמון,תקשורת מצוינת,פרגון,עידוד,הדדיות ואתם נמצאים במערכת יחסים שמטיבה עמכם כ"כ, שמבוססת על כנות ופתיחות,פשוט חלום של כל אדם.... לא יותר מדי תלותית/אובססיבית/חונקת. יש לכם חיים מעבר לאהבה הזו, אבל אתם באמת "חיים" רק יחד. אפילו אתם ישנים ביחד כמה לילות בכל שבוע,מבלים המון יחד, וגם יודעים למצוא זמן כדי להתגעגע אחד לשני כשצריך.... לסיכום, אתם מוצאים את עצמכם אוהבים ונאהבים עד כלות הנשימה, ואין לכם ספק באהבה העזה שאתם מעניקים ומקבלים חזרה. ועכשיו אתמקד בעיקר בבנות,משום שאז הבעיה היא מוחשית יותר. מיכל (שם בדוי,לשם הבהרה) תמיד יודעת שאבי(שוב שם בדוי,להמחשה) יהיה שם למענה, בטוב וברע. בכל דבר שהיא רק תצטרך הוא יתפנה לעזור לה,לעודד אותה,לתמוך בה ולהקשיב לה. לא חשוב עד כמה לא בא לו לשמוע קיטורים אחרי יום עבודה קשה ומפרך, לא חשוב עד כמה הוא נלאה מיום העבודה הארוך - הוא יודע שהיא צריכה אותו. והוא לא יאכזב אותה. בכל פעם שיש לו הזדמנות (מבחן נהיגה,מבחן בגרות חשוב,ראיון עבודה,לימודים,תחרות שחיה,וכו') הוא מעודד אותה ומפרגן לה. הוא תמיד נותן לה שיעורים על החיים (הוא מבוגר ממנה אבל לא בצורה משמעותית ולכן הניסיון שלו גדול יותר והוא שואף שהיא תלמד מהשגיאות שלו ותצליח). כך לדוגמא הוא תמיד אומר לה,"צחקי על השגיאות שלך ותלמדי מהן. תשאבי מהטעויות כוח. תהפכי את הקשיים שלך לצחוק אחד גדול ותזכרי שכשאת נמצאת בעמק את רואה את כל הדברים גדולים. כשאת עומדת בפסגה כל הדברים נראים לך מזעריים." עוד מהדברים שלו (אחד הSMSים שהיא קיבלה השבוע סתם כך באמצע היום,כשהייתי איתה): התרחקי,ילדה שלי,מאנשים המזלזלים בשאיפות שלך. אנשים קטנים תמיד עושים כך. אנשים גדולים תמיד יתנו לך את ההרגשה שגם את מסוגלת להיות גדולה כמוהם" (אין לי מושג אם הציטוט הזה הוא שלו או שהוא שמע אותו,אבל בין כה וכה זה לא משנה. המשפט הזה ממש מאפיין אותו - הוא כל הזמן רוצה שהיא תצליח ותצמח ותגדל. הוא,בניגוד לגברים אחרים שאני מכירה - לא מפחד שחברה שלו תתפוס עצמאות וכוח). בכל אופן,אין לאף אחד ספק באהבה שלהם. הם אוהבים כמו שלא אהבו מעולם. לחבר שלה (אבי) יש מספר "שריטות". היא כבר קיבלה אותן והשלימה איתן מזמן, כי אחרי הכל היא אוהבת אותו ואם זה מה שחשוב לו וגורם לו להיות שקט בקשר אליה – אז היא תעשה זאת. עבורו. עבורם. הוא היה באיזושהי מסגרת מסוימת,ולכן הם לא נפגשו באותו השבוע (יומיים לפני ויומיים אחרי). אני שמעתי את זה ו"נעמדו" לי האוזניים. היינו אצל סבתא שלנו בסביבות 10 בערב,ואז אני ועוד 4 בנות דודות שלי הצענו למיכל לצאת איתנו להופעה כלשהי, והיא טענה שהיא צריכה לבקש רשות מחבר שלה,אבי (מן הסכם שכזה בניהם, ששואלים האם זה בסדר שהוא/היא יצאו,מעדכנים זה את זה לאן יוצאים,עם מי,מתי מתכוונים לחזור,וכו'.) ממש לא האמנתי לזה. היא תלויה בחבר שלה? היא צריכה לבקש *רשות* לצאת? מה,היא לא יכולה להחליט בעצמה? היא דיברה איתו ואמרה לו שכל היום היא הייתה בבית ולמדה,בא לה קצת לצאת ולהתאוורר. בסופו של דבר הם סיכמו שהיא תחזור בשעה מסוימת שנוחה לשניהם כדי שיוכלו לדבר לפני שהיא תישן [הוא לא זמין במשך כל היום,רק בשעות מסוימות שנובעות מהמסגרת שהוא נמצא בה] ולמחרת היה בית ספר וחשוב לו שהיא תהיה מרוכזת ותלמד.הוא סיכם איתה שהיא לא נוגעת בשתיה כלשהי, לוקחת כסף לקנות לעצמה מה שבא לה, לא רוקדת עם בנים,וכו' (לא ממש שמעתי את השיחה) ושאל לגבי איך אנחנו מתכוונות לחזור הביתה. הוא אמר לה גם שבעת הצורך אם השעה שהיא צריכה לחזור מגיעה והיא לא רואה שאנחנו מתכוונות לחזור,שהיא תצלצל לחבר שלו,והחבר שלה יבוא לקחת אותה. אנחנו תיכננו לחזור במונית,אבל הוא לא הסכים לזה. בסופו של דבר היא הודתה לו,הם סיכמו עניינים שמקובלים על שניהם והיא הבהירה לי שגם כשהוא יוצא היא מבקשת ממנו לחזור בשעה מסוימת,לא לשתות הרבה אלכוהול,לא לרקוד עם בנות,וכו' וזה מבחינתה מקובל לחלוטין, ויש לה חלק לא קטן בגיבוש ההסכם הזה בניהם. אח"כ בת דודה שלי הראתה לה חולצה שהייתה קצת חשופה בחזה ובגב, והיא התלהבה ממנה נורא. בת דודה שלי הציעה לה לצאת להופעה עם החולצה הזו כשהיא ראתה את ההתלהבות שלה, ומיכל סירבה בטענה ש"חבר שלי לא מסכים לי ללבוש חולצות כל כך חשופות ולהוציא לכולם את העיניים שם" (וכל זה בחיוך). 1)זה נשמע לכם הגיוני שהם צריכים לבקש אישור לצאת אחד מהשני? 2)זה בסדר שהוא מנהל לה את החיים - מתי לחזור? עם מי? באיזה דרך (לא לקחת מונית)? 3)זה בסדר שהוא קובע לה מה ללבוש? אשמח לשמוע את דעתכם.

BloodyRose

New member
../images/Emo203.gif לא מאמינה שאני אומרת את זה, אבל...

בגדול, אני לא מסכימה עם זה בכלל. בכלל. אבל, במקרה הספציפי הזה יש משהו טיפה שונה, שבשאר הקשרים שזה קורה בהם, זה לא קיים - זה הדדי. זה לא שהוא מנהל לה את החיים, הם מנהלים את החיים האחד לשניה. גם אם זה מפריע לה היא לא יכולה להרים קול צעקה, כי גם היא עושה את זה. היא מבקשת ממנו רשות, הוא מבקש ממנה. אמרת שאין תלות בקשר הזה, כשבעצם - יש תלות אדירה. עצם העובדה שהם לא יעשו כלום בלי לבקש את האישור של הצד השני. לזה את לא קוראת תלות? "מן הסכם שכזה בניהם, ששואלים האם זה בסדר שהוא/היא יצאו,מעדכנים זה את זה לאן יוצאים" יש הבדל בין "שואלים אם זה בסדר" לבין "מעדכנים זה את זה". שוב, אם זה היה חד צדדי, הייתי מגיבה אחרת. אבל זה הדדי, ואם לשניהם טוב עם זה - קטונתי מלשפוט אותם או להעביר ביקורת. זה לא שהוא אומר לה "לא" ואז הולך לעשות זאת בעצמו. היא שואלת אותו, והוא שואל אותה. הוא מייעץ לה והיא מייעצת לו. הוא מרשה לו והיא מרשה לו. זה משהו שעובד בשני הכיוונים. ולשאלותייך: 1. לא, אבל כנראה שזה עובד בשבילם, ושוב - כל עוד זה הדדי, אין פה עניין של "שליטה". 2. לא. וזה הפרט היחידי שלא מובן לי בסיפור הזה. 3. לא. זה כבר עניין של אמון ושיט כזה. הוא צריך לדעת שגם אם היא תצא עם החולצה הכי מנקרת עיניים ובחורים יעמדו בתור בשביל להתחיל איתה, היא תגיד לכל אחד ואחד מהם 'לא'. בסופו של דבר, אני מניחה שהעניין הזה נובע מחוסר אמון בקשר. והערה לסיום - אני הייתי מתחרפנת בקשר שכזה. לא רק עניין ה"רשות", אלא גם הSMS הזה שהזכרת, סתם ככה באמצע היום. זה מתנשא, ואני לא הייתי נהנית מזה.

MoriXx

New member
../images/Emo80.gifאני דווקא מכירה הרבה זוגות כאלו,

וככה זה בנים, אם את איתם הם רוצים שתיהיי רק שלהם. ולדעתי זה בסדר שככה הם נוהגים. ככה זה גורם פחות בעיות ומצבים לא נוחים. חוצמזה בקשר ללבוש- זו זכותה ללבוש מה שהיא רוצה, אבל אם הוא מבקש משו, צריך לכבד את זה ואולי יש איזה משהו נכון בהחלטה שלו. ואממ היציאות- לדעתי זה כבר יותר מידיי, זו זכותה לחזור מתי שהיא רוצה, ובאיזה דרך, ועם מי. אולי היא צריכה לדבר איתו על זה, שהיא צריכה טיפה חופש מידיי פעם, ולא יזיק אם הוא יתן לה לחזור מתי שבאלה ועם מי שבאלה.

מה כלכך רע בזה?!:/

זה הדדי,זה מוסכם על שינהם שניהם חושבים שזה במקום..אז למה לא? אני וחבר שלי בדיוק ככה.. ואלה דברים שאנחנו עושים אחד בשביל השני מתוך רצון של כל אחד משלנו.. ברור לי מאליו שכשאני יוצאת לאן שהוא אנלא ארקוד עם בנים!למה לי? ברור לו שכשהוא יוצא לימהולדת של חבר או מש'ו הוא לא ירקוד עם בנות!הגיוני לא? וכן אני וחבר שלי כבר חצי שנה וביחד..וממש ממש כיף לי שהוא כזה.. שהוא דואג ואכפת לו כלכך.שהוא דואג שאנלא אצא עם דברים יותר מדי חשופים של פרחות וכאלה.. לא בגלל שהוא מקנא,אלא בגלל שיש לחברה שלו כבוד עצמי משלה ולמה שמישהו יסתכל על הגוף שלה כאילו זה כלום? תקף גם עליו. וכן,חבר שלי בן 19 ואני בת 15..והוא חוזר בסביבות 2 בלילה מיציאות בערך מתי שאני. ואנחנו מחכים אחד לשני להגיד לילה טוב,וללכת לישון בידיעה שהשני בבית והוא בסדר והכל טוב. וכן,לפני שאני יוצאת אני מתקשרת לחבר שלי ואומרת לו שאני יוצאת בככה וככה עם חברות לככה וככה אחזור בככה ככה ונהיה בקשר. וזה לגמרי הדדי,ואני אוהבת את זה שהוא מתקשר אלי ומודיע לי לאן הוא הולך מתי חוזר,אם זה בסדר ואם לחזור קצת מוקדם יותר בגלל שאני צריכה ללכת לישון בשעה הזו ולא נוכל לדבר קצת לפני השינה. אני מעריכה את הדאגה שלו מאוד,וזה משהו שלא ברור מאליו. וגם הוא מעריך את שלי באותה המידה. אין שומדבר פסול בזה.. ואנלא מבינה למה את מתלהמת כלכך.

מהה .?

בחיים לא היתי מסכימה למערכת יחסים כזו ,אפילו אבאשלי לא חוקר אותי ככה והוא חוקר תאמינו לי .! אבל עם טוב להם ככה מי אנחנו בכללל .!?

מנסיון,

יש אנשים שקשה להם אחרת, ואם הם מצאו מישהו באותו הראש, הם מאושרים. דברים שבעיני נראים נוראיים, חונקים ולא הוגנים, נראים אחרת לאחרים. טוב להם כך? זה הכי חשוב. אני הייתי משתגעת. אני רוצה ללבוש את מה שאני אוהבת, לצאת לאן, עם מי ומתי שאני רוצה, ומעבר להכל - להרגיש חופשיה. זה אחד הדברים שחשובים לי בקשר. אבל מה שטוב לי לא חייב להיות טוב לאחרים. אז שיהיה להם בכיף.

למעלה