אסטרונומי דומינה ולוציפר סם

../images/Emo168.gif אסטרונומי דומינה ולוציפר סם

היום אנו מתחילים את הדיון בשני השירים הראשונים באלבום Piper at the Gates of Dawn, הלוא הם Astronomy Domine ו-Lucifer Sam. אתם מוזמנים לשרשר לכאן את הערותיכם והארותיכם, רעיונות, מחשבות, חלומות והגיגים.
אלו מכם המחפשים השראה, אתם מוזמנים לעיין בנקודות המנחות לדיון, שמקושרות בטאגליינס.

FloyDviR

New member
Astronomy Domine

אני לא טוב כמוכן בפירוש השירים וכל מיני כאלה... אני אוהב לשמוע את השירים נטו, בלי לדעת את כל המסביב... ואסטרונומי זה אחד מהשירים שאני יותר אוהב מתקופת בארט! לא יודע למה! אני אוהב מאוד לשיר את השיר הזה!! כיף כזה
מוזיקה פסיכודלית מצוינת!!!

emmily plays

New member
astronomy domine

ככה הסברתי לחבר שלי מה זה רוק פסיכדלי... אח.. איזה פתיחה לאלבום... מתחיל מהקריאה בכמו כרוז של נמל תעופה את שמות הכוכבים ואתה מרגיש כאילו אתה ממש עומד ליסוע לשם.. ואחר כךהמילים הכל כך אווירתיות האלה שמעבירות אותך לתוך העולם הפנימי של בארט ואולי המראות שראה בחלומו או בהזיותיו. ידוע שבארט היה מוןשפע מאוד מאסטרונומיה באותה תקופה אבל מעבר לשמות הכוכבים הוא משתמש במילים שמתארות צבעים ותחושות..lime and limpid green, the fight between the blue u once knew.. וזה מכניס את השומע לאווירה חללית פסיכדילת שכזו שנשמרת עד סוף האלבום... חוץ מזה סולו הגיטרה החזיר אותי לימי המוקדמים כחובבת גראנג'. לא יודעת למה אבל הוא נורא הזכיר לי את נירוונה...but maybe thats just me...כששמעתע את השיר לראשונה אמרתי לעצמי :"מה? גם את הגראנג' הם המציאו?"... חיחי סתם..

Lucifer Sam

במסגרת הסיבוב הקודם פרוייקט השירים, נדונו גם השירים האלו. אחת מהביקורות היתה של Rainbow Demon, והיא מקושרת להלן.

GingerBread Man

New member
גם אני כתבתי את זה בפעם הקודמת

המרוץ לחלל Astronomy Domine השיר הראשון ולפי דעתי גם הממכר ביותר באלבום המופתי The Piper At The Gates of Dawn. הוא מתחיל בהקלטות של שידורים מהחלל אל כדור הארץ - כנראה בהשפעת המרוץ לחלל שהיה אז בשיאו בין רוסיה הקומוניסטית לארה"ב הקפיטליסטית - מה שהשאיר את בריטניה איפשהוא באמצע בין שתי המעצמות, ונתן לה מבט אובייקטיבי ומפוכח על העניין (עד כמה שאפשר לקרוא לבריטניה של סוף שנות השישים מפוכחת). אני חושב שזה אחד מהשירים המבריקים ביותר של הפלויד'ס עם גיטרות מחשמלות ועבירה תת ימית (או על חללית - תחליטו אתם מה ההבדל) דבר המראה כמה גדול היה הכשרון של בארט לשלב אפקטים עם דברים אקטואלים, מוסיקה מבריקה וליצור שירים ענקיים. בייחוד אהבתי את הירידות בגובה הצלילים בתחילת כל פזמון. בארט משתמש פה בקול מאוד מונטוני שממש מקסים וממש מהפנט אותך בכל מקרה לדעתי אין פתיחה יותר מתאימה מזו לאלבום הענק הזה. כמובן שיש צורך בתיקונים אך העדפתי להשאיר את המקור כפי שהוא.

pink floydror

New member
בהחלט שיר ממכר

ואני חושב שהוא הפסגה, או מרכז העיניינים בחלילן, שיר שמעין מזמין אותך לטקס כזה מסתורי ומפחיד..:) אבל עדיין שומר על ההומור הילדותי של בארט :)

אסטרונומי ו-LS

ח"ח לכל הכותבים!
לדעתי, שני השירים הפותחים את האלבום, כבר מעידים על הקו מוסיקלי החד משמעי וחסר הפשרות, בו נקטה הלהקה. "אסטרונומי" הוא, כפי שכבר נאמר, מסע ב"חלל" שהוא, למעשה, החלל הפנימי. לבארט היה עניין עמוק באסטרונומיה ואסטרולוגיה באותה תקופה, ובשיר זה בא העניין לידי ביטוי. אגב, האדם שקולו נשמע מקריא את שמות הכוכבים בתחילת השיר, הוא פיטר ג'נר, מנהל הלהקה דאז. השיר שומר על מתח לכל אורכו, עד הסיום בו מואט הקצב - והאקורד האחרון, המסיים את השיר ב"תרועה". לוציפר סם הוא שיר על חתול... ואולי לא? "ג'ניפר ג'נטל" המאוזכרת בשיר, היא ג'ניפר ספיירס, שהיתה חברתו של בארט בשלב מוקדם. היא מושווית למכשפה - אבל קשה לקחת זאת ברצינות, כי השיר כולו ספוג בהומור. יחד עם זאת, יש הטוענים שבמילות השיר יש אינדיקציה לריב ביניהם ("he's the right side; you're the left side"). חתולים, כמובן, נחשבו ליצורים שטניים בימי הביניים - דימוי בו עשו אמנים רבים שימוש לאחר מכן - ומכאן הקשר בין החתול לג'ניפר ג'נטל. ניתן לכן לראות שני רבדים בשיר - ואולי יותר: ההומור, וההרפתקנות (המוסיקה מזכירה קצת מוסיקה מסרטי ג'יימס בונד, מאותה תקופה), ומצד שני צד אפל כלשהו, הנמצא מתחת לפני השטח.

למעלה