חג סוכות שמח

melancholy man

New member
../images/Emo168.gif חג סוכות שמח../images/Emo168.gif

חג שמח לכולם, אתם מוזמנים לשרשר חג-שמח וגם להמליץ על כל דבר שהוא לעשות בסוכה או מחוץ לה. אני רוצה להמליץ, במיטב המסורת של הפורום הזה, על אלבום. האלבום שאני רוצה להמליץ עליו השבוע, אפשר להשיג אותו גם במתכונת סרט והוא The Last Waltz של The band. The band היא אחת מלהקות הרוק הגדולות של אמריקה בשנות השיבעים, והוולס האחרון, הוא פס קול לסרט דוקומנטרי, שיצר מרטין סוקרסיזה המתעד את מופע הפרידה של הלהקה. במופע משתתפים כמה מגדולי האמנים של התקופה: בוב דילן, ג'וני מיטשל, ניל יאנג, אריק קלפטון, ואן מוריסון, אמן הבלוז הענק-מאדי ווטארס, פול באטרפילד (שזכור מהפול באטרפילד בלוז באנד), רינגו סטאר ועוד רבים אחרים. המופע עצמו הוא אחת הפעמים היחידות שאני מכיר שכל כך הרבה אומנים התקבצו יחד למופע מחווה מסוג זה ונתנו הופעה טובה, שלא לדבר על התיעוד המצויין של סקורסיזה. מאוד מומלץ, ואולי יסביר לחלק מדוע בחר ווטארס בלהקה להופיע איתו על החומה בברלין (וגם מדוע הופעתם הייתה כה מאכזבת באופן יחסי...)

Hurakano

New member
שיהיה חג שמח !!! ../images/Emo13.gif

חבל שאין איזה סימן של סוכה או משהו :)

N a V e

New member
חג שמח וכשר ../images/Emo91.gif ../images/Emo26.gif

אני בוחר להמליץ על האלבום האחרון של להקות הדורס,הלא הוא L.A Woman. הדורס היא הלהקה היחידה שהאהבה שלי אליה מדגדגת במשהו את אהבתי לפינק פלויד.ואני חושב שלאוהבי פינק פלויד,יהיה קל להתחבר דווקא לאלבום האחרון של ג'ים מוריסון וחבריו,מהסיבה הפשוטה שהצליל הפסיכדלי הניסיוני בולט שם מאוד.קטעי קלידים הזויים,שירה מהפנטת,ואפקטים מעניינים. השיר המוכר מהאלבום הוא הרצועה האחרונה,riders on the storm,שהוא גם השיר האחרון שהקליטה הלהקה והקליט ג'ים מוריסון.השיר ג'אזיסטי מאוד וקל לאהוב אותו.

NIR Y

New member
חגם שמח לכולם !

ומי שעדיין לא מכיר את האלבום L.A WOMEN שיקנה עכשיו, אני מאד ממליץ. והמלצה שלי זה לקרוא את הספר " המקרה המוזר של הכלב שקרה בשעת הלילה" מקווה שהשם מדויק.

Miss CB

New member
ספר מאוד יפה

אל תצפו לחומר למחשבה או ספר כבד, הכתיבה מן הסתם פשוטה מאוד (מדובר בספר שנכתב מנקודת מבט של ילד לוקה אספרגר..), אבל הספר מרגש מאוד, מעניין, ובעיקר מדהים כיצד סופר נורמלי לחלוטין מצליח להתחבר לרגשות (אם אפשר להגדיר אותם ככה) ולמחשבות של ילד עם ליקוי שכזה, ולעשות את הספר כל כך אמין.. מוסיפה אחד משלי, אם סתם בא לכם אחד קליל ומצחיק, ואם אנחנו כבר שם, גם קשור למוסיקה: Soul Music של טרי פראצ'ט, מאותה סדרת "דיסקוורלד" שלו. לא קראתי אחרים בסדרה, אין לי למה להשוות, אבל זה כשלעצמו מאוד משעשע, עם מיני איזכורים לרוק קלאסי..

The Albatross

New member
אני הייתי הולך על Mort מאותה סדרה.

הספר גם מתורגם לעברית בשם "תרועת מוות", ככה שזה יכול לעזור.

Miss CB

New member
זהו אמרו לי שמורט הוא מהטובים

מצד שני גם אמרו לי שהתרגומים לעברית של הסדרה הזו ממש מסריחים, אולי במקרה הזה עדיף פשוט לקרוא את המקור...

The Albatross

New member
תראי, האנגלית שלי לא מספיקה טובה

כדי לשים לב לכל המשחקי מילים, שבגללם התרגום לעברית לא יוצא משו. אולי בגלל זה אני מעדיף לא לשבור את השיניים ולקחת את התרגום שבאופן אישי, הרבה יותר קל לי לקרוא. חוצמזה, בספר כמו "ראינוע" (Moving Pictuers), אפשר לשים לב לאיכות התרגום. זה הספר המתורגם הכי טוב של פראצ'ט. משולבים בו הערות המתרגם, שדואג לקורא העברי, כך שלמעשה אני די בטוח שהבנתי יותר מאנשים שקראו את המקור, ולו בגלל כל ההפניות שהמתרגם הציב, לסרטים ולחברות שאליהם התייחס פראצ'ט במקור.

Shakty

New member
טרי פראצ'ט כותב מאוד אירוני ומצחיק

קשה לי לראות דרך שבה ניתן לתרגם אותו בלי לאבד מהקסם והחן של כתיבתו... קיראו את הספר הראשון בסדרת דיסקוורלד אני לא יודע איך קראו לו בעברית אבל בתרגום שלי מאנגלית זה צריך להיות צבע הקסם (THE COLOR OF MAGIC) קראתי את הספר בטיסה מתל אביב לבנגקוק ואיך שנחתתי ישר חיפשתי חנות ספרים באנגלית לקרוא את ההמשך... לפי דעתי (הסובייקטיבית לחלוטין) האנגלית של פראצ'ט לא ממש קשה (זה לא כמו לקרוא את גיימן או טולקין) ושווה את המאמץ - כל תרגום מאבד משהו.

The Albatross

New member
דווקא הראשון היה הכי פחות טוב ממה

שקראתי. אולי זה רק התרגום העברי, אבל סתמרוח (Rincewind) לא ממש עושה לי את זה, ואני אישית מעדיף את Death או את המשמר. למעשה, לקחתי לפני כמה ימים את Men at Arms שלו מהספרייה, בגלל שצריך לעשות Book Report מתישהו. עוד לא התחלתי לקרוא, אבל אני כבר מכין את עצמי נפשית ל10 בדיקות במילון על כל עמוד.

Miss CB

New member
ככה לומדים ../images/Emo3.gif

בכל אופן, סול מיוזיק אדיר "Pathway to Paradise" "Music with rocks in it" "Don't step on my new blue boots"

Miss CB

New member
אם לנווט את זה בחזרה לפינק פלויד,

יש כמה איזכורים שלהם ב"סול מיוזיק" (כמו גם של אמנים אחרים, כמובן, דווקא בעיקר של רוקנרול - לאחת הדמויות הראשיות קוראים Imp Y Clen, שם שמשמעותו Bud of the Holy, ואכן מאוחר יותר הוא משנה את שמו לבאדי..), אני לא לגמרי בטוחה אם זה בכוונה או אולי זה רק נדמה לי, אבל הייתה איזו שיחה על סמים במסווה של "המוסיקה שולטת בך", מסופר גם שהוא מנגן יופי על הבמה אבל בקושי מדבר או מגיב כשהוא לא על אחת; גם משהו על המספר הסידורי של הגיטרה שלו - "1"... מוכר?

NIR Y

New member
MISS CB

אולי את יכולה להמליץ לי על ספר. אני רק בכמה חודשים האחרונים התחלתי לקרוא, ונורא אהבתי את "המקרה המוזר..." אז אולי את יכולה לתת לי המלצה לספר דומה או עם אותו סגנון ?

Miss CB

New member
עשית ממני מבינה בזה ../images/Emo3.gif

האמת שגם אני חשבתי על זה, באמת שאין לי תשובה טובה, מתוך כל הספרים שיצא לי לקרוא (שכמכלול על העובדה שאני חיה כבר כמעט 16 שנה זה פשוט מביך, עד כמה מעט קראתי, אבל כמכלול על העובדה שלפני חודשיים בערך חזרתי לקרוא ולקרוא הרבה, זה דווקא כמות נאה) בזמן האחרון, לא היה שום דבר, פשוט שום דבר קרוב לזה. מבחינת האיכות היו בהחלט, אבל ברעיון ובעיקר בסגנון, הוא דיי ייחודי.או אולי אני פשוט לא הבנאדם לשאול, אני לא מכירה הרבה סופרים וספרים (עדיין..). מבחינת רעיון, הדבר היחיד שהספר הזכיר לי הוא דווקא כמו סרטים מעולים בנושא, "איי אם סאם" הוא סרט יפה מאוד עם עבודת בימוי מאוד טובה, שכמו בספר, ממש מעוררת אמפטיה והזדהות, לדמות שכל כך שונה ממך, זה מדהים. ואפילו יותר טוב זה "איש הגשם", פחות מרגש אבל יותר מעניין קצת.

brotos

New member
כמה המלצות ספרים

אז לאחרונה החלטתי להפריך את תדמית היפיוף המטומטם שיצאה לי והתחלתי לקרוא ספרים. אז ככה, המלצה ראשונה היא ספרים של פול אוסטר האמריקני (עם הכתיבה הכה-אמריקנית) שאת ספריו 'לוויתן', 'מוזיקת המקרה' ו'המצאת הבדידות' קראתי בשבועות האחרונים. עוד ספר נהדר שקראתי אתמול בערב הוא ה'יונה' של הסופר הגרמני זיסקינד. פשוט תקראו. היום אחה"צ גם התחלתי לקרוא כמה מכתביו של ניטשה ונהניתי מאוד. ועוד כל מיני דברים שאני קורא בזמן שאני בישיבה כמו 'המדינה' של אפלטון, 'הפילוסופים הגדולים' של מגי ועוד ספרי קודש מכל הצורות והמינים.

emmily plays

New member
פול אוסטר../images/Emo45.gif

אתמול סיימתי את the book of ilusions שלו מדהים. כתיבה וירטואוזית אך קולחת. רבדים על גבי רבדים של סימבולים והקבלות. נהדר. רוצו לקרוא.

brotos

New member
אני כרגע בעמוד 40 שלו...

טוב לדעת שיש מישהו שמעריך את אוסטר. לא כולם מעריכים. אחד הגדולים באמת. מה עוד את אוהבת?

emmily plays

New member
טרי פראצ'ט,

דאגלס אדאמס.. וכל מיני לא מוכרים כמו דגיקנס שייקספיר ברונטה...

brotos

New member
דאגלאס אדאמס?

מדריך הטרמפיסט לגלקסיה, נכון? וואו, זה ספר פשוט מצויין. טרי פראצ'ט, דגיקנס, ברונטה- לא מכיר. נעים להכיר. ניצן.

למעלה