שיר בהרחבה- Hate To Feel

everynormal

New member
../images/Emo168.gifשיר בהרחבה- Hate To Feel../images/Emo168.gif

השבוע בפינה, השיר "הייט טו פיל", הלקוח מהאלבום "דירט", נכתב והולחן ע''י ליין (כן כן זה אחד מהשירים שליין הלחין לאלבום דירט). השיר מדבר על חוויה של ליין עם סמים, שיר דיי ארוך, אבל מאוד מעניין. הוא נחשב לאחד מהשירים היותר כבדים ודכאוניים של אליס.
מה הלך גרוע? אני לא יכול לראות נקי מלא בשנאה כבר כל כך הרבה זמן-
ליין שואל את עצמו איזה דבר גרוע קרה. הוא עונה לעצמו על השאלה הזאת- הוא לא יכול לראות טוב מרוב סמים, וכבר הרבה זמן הוא מלא בשנאה, הסמים הפכו אותו לבנאדם מנוכר ששונא את העולם.
מה לעזעזאל יקרה אם אטביע את עצמי בעקבות שלי עוד תובע מחוזי גס ופרוע עכשיו הכלב מנער לי את הרגל איש מפלסטיק, פנים מנייר לב סוכרייה, איזה בזבוז חייב להשתנות, לקבוע תאריך לאכול את העוגה שלי, ללקק את הצלחת-
כאן ליין שואל את עצמו, מה כבר ייקרה אם הוא ייעלם בתוך עקבותיו, כלומר ייעלם ולא ישאיר עקבות. עוד תובע מחוזי גס ופרוע- ככל הנראה מדובר באדם שתבע את ליין בגין התמכרותו לסמים, או באחד האנשים "הסמכותיים" שתפסו אותו עם סמים, שמתנהג אליו בגסות מיכוון שהוא נרקומן. בהמשך ליין מתאר ככל הנראה הזיה שקרתה לו בשעת סימום, כלב מנער לו את הרגל, הוא רואה איש מפלסטיק שיש לו פנים מנייר ולב של סוכרייה, וחושב לעצמו איזה בזבוז. ליין אומר לעצמו שהוא חייב להשתנות, לקבוע לעצמו תאריך בו יילך לגמילה, להתחיל לאכול- כי ככל הידוע כשמתמכרים לסמים התיאבון יורד.
בוהה בי בעיניים ריקניות ויורה את מילותייך לעברי המראה שעל הקיר תראה לך את מה שאתה מפחד לראות-
כאן ליין מתאר את עצמו בעת בהייה במראה. הוא מסתכל על דמותו במראה בעיניים ריקניות ומתחיל לדבר לעבר דמותו- עצמו. המראה שעל הקיר מראה לו את מה שהוא מפחד לראות, את עצמו כנרקומן.
אני רואה- הלוואי ולא הייתי יכול לראות בכלל אני מרגיש- הלוואי ולא הייתי יכול להרגיש בכלל שונא לראות שונא להרגיש-
כאן ליין אומר שהוא רואה ומרגיש, שאילו שתי תחושות שהיה מעדיף להיפטר מהן. הוא לוקח סמים על מנת להתנתק מהעולם, כדי לא לראות ולהרגיש את האמת, ואת העולם "האמיתי" והאכזר. הוא שונא לראות ולהרגיש, מצדו לא לראות ולהרגיש בכלל.
אז מטפס על הקירות מדלל את הדם שלי עכשיו ואני זוחל, חוזר למיטה עכשיו-
ליין מרגיש כאילו הוא משתגע ומאבד את דעתו, הוא "מטפס על הקירות". כל הסמים שהוא לוקח מדללים לו את הדם והוא מרגיש כאילו הוא עומד למות, הוא אינו יכול לעמוד על רגליו והוא זוחל בחזרה למיטתו.
מה לעזעזאל, חייב מנוחה מרגיש את הכאב בחזה שלי אני בר מזל, עכשיו אני יציב-
כן ליין אומר לעזעזאל הכל, הוא חייב מנוחה מהכל, ככל הנראה גם מהלהקה. הוא מרגיש שכואב לו בחזה, אבל הוא אומר שהוא בר מזל ועכשיו הוא עוד הפעם מפוכח- ככל הנראה בית זה הוא המשך לבית הקודם שבו ליין מתאר לילה רגיל בו הסתמם ואז התחיל להרגיש רע, ובבית זה הוא מתאר את הבוקר שאחרי אחרי שהוא נח והוא שוב "בסדר".
חיידק קטן לחיית מחמד ניו אורלינס, חייב להגיע כרית סיכות, תרופה ניסיתי להיות סקרן עכשיו החרא הוא הקיום שלי-
ליין מתאר את הסמים כמו מקרה של "חיידק קטן" לחיית מחמד, כלומר כשיש לחיית מחמד קרציות, או פשפשים, שזה משהו שאפשר לטפל בו ולהבריא ממנו. הוא אומר שהוא חייב להגיע לניו אורלינס, ככל הנראה יש שם מרכז גמילה, כרית סיכות, תרופה- אלו ככל הנראה דברים שיש במרכז גמילה. בשורה הבאה ליין אומר שהוא רק היה סקרן בקשר לסמים, ועכשיו הם גרמו לחייו להיראות כמו חרא, הסמים הם חרא, והוא צריך את החרא הזה כדי להתקיים.
כל הזמן הזה נשבעתי שאני לא אהייה כמו האיש הזקן שלי הגיע הזמן להראות מי אני בדיוק –
פה ליין מדבר על אבא שלו, אבא של ליין היה גם מכור לסמים והוא אחד הגורמים להתמכרות של ליין (הם היו מסתממים ביחד). אביו התגרש מאמו, ובילה בכלא כמה שנים וליין כל הזמן הזה נשבע שהוא לא יהיה כמו האיש הזקן שלו- אבא שלו. למרות הכל ליין יודע שהוא הפר את השבועה, ואומר שזה הזמן להראות בדיוק מיהו- הוא בדיוק כמו אביו.

nothingman1

New member
כמו אנתוני קידיס ואבא שלו

אולי אם גם אני אקח סמים עם אבא שלי אני אהיה בעתיד סולן של להקה מהפכנית חזרתי...

everynormal

New member
חחחחח שלא תעז!!

אפשר גם להצליח בלי להיות מכור לסמים כלשהם
וברוך הבא לארצנו! נו איך היה באיטליה??

nothingman1

New member
היה ממש טוב

לא הלכנו יותר מדי ברגל (חוץ מהיום של מילאנו), שיחקתי גולף בפעם הראשונה, עלינו לפסגת הר מושלג, ראינו הופעות בחינם בלילה לבן שהיה בעיר שבה ישנו, מוזיאונים שווים... וכמובן שזו פשוט ארץ מאוד מאוד יפה ואני לא מדבר רק על הנוף

everynormal

New member
פששששש יפה

העיקר שנהנית =] ואכן בארץ הזאת יש הרבה מאוד אנשים יפים....

למעלה